Alle succesverhalen

Yvon Hoogervorst
van Veiligheidsregio Haaglanden schakelde ons in voor detachering en werving&selectie van meerdere communicatieprofessionals.

Ze kwamen gewoon direct met goede kandidaten. En dat ontzorgt, als je snel iemand nodig hebt.

  • 6 mei 2021

Hoofd communicatie VRH Yvon Hoogervorst over Originals: “ze kwamen gewoon direct met goede kandidaten. En dat ontzorgt, als je snel iemand nodig hebt.”

Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) is een dynamische organisatie met betekenisvol werk: van brandweerzorg tot geneeskundige hulpverlening en het organiseren van de 112-meldkamer van brandweer en ambulance. Hun doelstelling? Een veilige regio Haaglanden. Yvon Hoogervorst werkt ruim anderhalf jaar als hoofd communicatie bij VRH en vertelt over de samenwerking met Originals.

“Hoe ik bij Originals uitkwam? Via Google! Door transitie van het communicatieteam ontstond een vacature voor een communicatieprofessional, bij voorkeur uit regio Den Haag.
Mijn indruk van Originals was direct goed. Marco en Dave vroegen bij de intake flink door op het juiste type voor VRH en de doelstellingen van de functie. Ze zijn eerlijk in hun communicatie en voelen aan wat nodig is. Ik zocht iemand die flink kon aanpakken, type ‘what you see is what you get’, creatief en met een hart voor het communicatievak. Er moest veel gebeuren. En voor iedereen in onze organisatie geldt letterlijk: als de alarmbellen afgaan, dan staan we er. Daarnaast is VRH een complexe organisatie, daar moet je goed mee om kunnen gaan. Originals kwam gewoon direct met goede kandidaten.” aldus Yvon. “We hebben inmiddels al drie kandidaten naar alle tevredenheid via hen aangenomen.

Marrit van Luxemburg startte als interim online projectmedewerker. Ze trok het project voor de nieuwe website, zette de webcare op, organiseerde de contentkalender en ontwikkelde de huisstijl. Tot eind december werkt ze nog aan de ontwikkeling van een nieuwe website ‘Haaglanden Veilig’, een platform voor risico- en crisiscommunicatie in de regio.

Begin juli begon Roy Vermeulen via Originals als interim communicatieadviseur. Hij kon direct aan de slag met de wervingscampagne voor brandweervrijwilligers, een gigantisch project. ‘Kom maar op’ zei hij en nam de volledige regie op zich. De campagne ‘Brandweer Haaglanden zoekt jou’ loopt door tot april 2020.

Louise Rijksen kwam via werving en selectie van Originals als communicatiemedewerker direct bij ons dienst. We zochten een allround communicatiemedewerker, maar wel iemand die goed in teksten was. Daar is Originals in geslaagd: Louise is echt steengoed in het maken én halen van verhalen. Ze haalt verhalen en informatie op van de werkvloer en zet gebeurtenissen om in aansprekende teksten. Daarnaast houdt zij zich ook bezig met verschillende interne projecten, zoals het nieuwe intranet en social media.

VRH is een, door alle bestuurlijke structuren, complexe maar vooral frisse organisatie om voor te werken. We zijn actiegericht en staan altijd op scherp. Binnen communicatie wordt momenteel veel ontwikkeld en dat brengt een enorme dynamiek met zich mee. Heerlijk!” aldus een enthousiaste Yvon.

Ook snel een communicatieprofessional nodig? We denken graag met je mee. Bel Originals op 070 306 05 11 of mail naar [email protected].

Yvon Hoogervorst
van Veiligheidsregio Haaglanden schakelde ons in voor detachering en werving&selectie van meerdere communicatieprofessionals.