Alle succesverhalen

Erik van Engelen
van Techniek Nederland, huurde via Originals een hoofd communicatie en meerdere communicatieadviseurs in.

Originals werkt kundig en snel. De continuïteit in communicatie die dat oplevert, helpt ons in het optimaal ondersteunen van onze leden.

  • 6 mei 2023

Techniek Nederland heeft als organisatie nogal wat veranderingen doorgemaakt. “Dit vroeg ook om herinrichting van de afdeling communicatie: van centraal naar decentraal. Toen de Teamleider die verantwoordelijk was voor de productie vertrok, zochten we een gelijkwaardige vervanger. Met hulp van Originals is dit heel goed gelukt”, aldus directeur Erik van Engelen.

“Als vereniging behartigen we de belangen van onze leden. Om dit goed te kunnen blijven doen, startten we in 2013 met het aanpassen van onze organisatiestructuur. Dit vergrootte onze slagvaardigheid en maakte de organisatie toekomstbestendiger. De afdeling communicatie veranderde in de jaren die volgden mee. De toenmalige Teamleider had een centrale rol bij de productie en onderhield contacten met alle Communicatieadviseurs die als Accountmanager binnen de afdelingen waren ingezet. Zij fungeerden als spreekbuis tussen inhoud en communicatie. En dat werkte.

Na alles te hebben opgezet, vond de Teamleider Communicatie een nieuwe uitdaging bij een andere organisatie. En zochten wij een communicatiespecialist die haar rol kon overnemen. Originals had ons eerder met succes geholpen en we schakelden hen direct in. Al snel bleek dat zij de juiste professional aan ons koppelden: Marleen den Hartog was een vakvrouw in communicatie die zich in korte tijd de rol van Teamleider Communicatie eigen maakte. Ze runde het totale pakket aan communicatiemiddelen voor onze organisatie.

Verdere aanpassing van communicatie was nodig om op strategisch niveau aansluiting te houden. Dit leidde tot de vacature Hoofd Communicatie waarmee de functie van Teamleider verviel. En daarmee de functie van Marleen. De nieuwe functie was een combinatie van communicatie, strategie en lobbywerk. We vroegen Marleen dit in eerste instantie op zich te nemen, maar het lobby-gedeelte was niet haar vakgebied. Ze heeft het tijdelijk opgepakt en is echt kwartiermaker voor de nieuwe functie geweest.

Originals heeft ons met de inzet van Marleen enorm geholpen. Het nieuwe Hoofd Communicatie had een mooie basis om uit te bouwen. We zoeken momenteel een communicatieprofessional en hebben ook hier Originals voor ingezet. Zij werken kundig en snel. De continuïteit in communicatie die dat oplevert, helpt Techniek Nederland haar leden optimaal te ondersteunen.”

Ook een communicatieprofessional nodig? We denken graag met je mee. Bel Originals op 070 306 05 11 of mail naar [email protected].

Erik van Engelen
van Techniek Nederland, huurde via Originals een hoofd communicatie en meerdere communicatieadviseurs in.