Alle succesverhalen

Femke Speelman
van Wigo4it vroeg ons voor de werving en selectie van een stevige communicatieadviseur.

Originals verdiept zich in de organisatie en begrijpt daardoor goed wat nodig is.

  • 7 mei 2021

Bij de ruim 250 medewerkers van de overheidscoöperatie Wigo4it staat alles in het teken van betrouwbare informatievoorziening. Hun doel: het optimaal ondersteunen van burgers en gemeentelijke professionals. Communicatieadviseur Femke Speelman neemt in dit dynamische speelveld alle partijen mee in de transitie van IT- naar mensgerichte werkwijze.

“Het communicatieteam van Wigo4it bestaat uit twee adviseurs. Toen mijn directe collega in 2018 een nieuwe uitdaging aanging, deden we de werving van een nieuwe adviseur zelf”, aldus Femke. “Iemand met ruime online ervaring, dat lukt me wel dacht ik. Naar mijn idee hebben we alles ingezet, maar reacties bleven uit. Ik kende Originals nog vanuit een eerdere ervaring en besloot hen in te schakelen. Er was inmiddels haast geboden bij de invulling.

Tijdens de inventarisatie namen Marco en Iris zorgvuldig onze wensen op. Originals verdiept zich in de organisatie en begrijpt daardoor goed wat nodig is. Met uitgebreide profielbeschrijvingen van door hen zorgvuldig geselecteerde kandidaten gingen wij goed voorbereid de gesprekken in. Over Stefan Bakker waren we het snel eens: zijn persoonlijkheid paste perfect in het communicatieteam. Haha, bij mij dus.” lacht Femke.

De grote lijnen uitzetten
“De drive die Stefan in de sollicitatiegesprekken liet zien, komt in zijn werk volledig tot uiting. We zijn een ingewikkelde club in een dynamisch speelveld: veel stakeholders en in razend tempo veranderende omstandigheden en mogelijkheden op IT-gebied. Zijn instelling helpt hem snel zijn weg hierin te vinden. Hoe hij de organisatie van onze ‘Girlsday’ direct naar zich toetrok, is daar een mooi voorbeeld van. Stefan en ik verschillen qua karakter en ervaring en dat is precies wat ik zocht. Zo inspireer je elkaar. Omdat ik voor zijn komst een periode alleen zat en dat best pittig was, heb ik wel een paar keer gezegd: “Ik ben zó blij met jou als teamgenoot!”.

Verandercommunicatie
We werken momenteel een nieuwe communicatiestrategie uit. Met zijn verfrissende ideeën levert Stefan waardevolle input. Er lopen ontzettend veel trajecten waarbij we samen de balans zoeken tussen operatie en beleidsmatige kant. Mede door zijn vloeiende Engels begeleidt Stefan onze directeur Larissa Zegveld met haar speeches en blogs. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het socialmedia-beleid. Wigo4it is als organisatie volop in beweging. Voor ons betekent dit dat verandercommunicatie in onze nieuwe strategie een grote rol zal spelen.”

Ook een ervaren communicatieadviseur nodig? Bel Originals op 070 306 05 11 of mail naar [email protected].

Femke Speelman
van Wigo4it vroeg ons voor de werving en selectie van een stevige communicatieadviseur.