Terug naar vacatures

Senior Communicatieadviseur / Woordvoerder bij woningcorporatie Intermaris

 • Hoorn
 • jaarcontract, met optie tot verlenging
 • 32-36 uur/week

Functie

Voor Intermaris, een dynamische woningcorporatie in Hoorn, zoeken wij een Senior Communicatieadviseur / Woordvoerder, voor 32 tot 36 uur per week. Ben je inzetbaar als communicatieprofessional op alle niveaus, dus vanaf strategie t/m uitvoering? Heb je ervaring met woordvoering en bouw je snel mediarelaties op? Lees dan verder!

Als Senior Communicatieadviseur ben je een goede sparringpartner voor directie, management, teamleiders en collega’s. Je verzorgt strategisch communicatieadvies, signaleert wat nodig is en komt met plannen en ideeën. Vanuit je woordvoerdersrol zorg je voor de implementatie en uitvoering van de Mediastrategie. Daarnaast draai je operationeel mee waar nodig, denk je mee in projecten en maak je deel uit van het crisisteam. Tenslotte draai je je hand niet om voor het schrijven van redactionele teksten en persberichten.

Het communicatieteam is in korte tijd uitgegroeid tot een strategische afdeling. Vanuit regie op de verschillende communicatiedisciplines, waaronder mediamanagement, bouwt zij aan een sterke en weerbare reputatie en een meer communicatieve organisatie. Als Senior Communicatieadviseur / Woordvoerder ga je verder in deze werkwijze en neem je een proactieve rol aan om communicatie binnen Intermaris te versterken.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de pers en adviseert directie en management. Je bouwt proactief aan een netwerk binnen de media en relevante stakeholder organisaties. Daarnaast zorg je voor een sterk intern netwerk zodat je makkelijk kan schakelen bij profileringskansen en mogelijke reputatierisico’s.

Je zorgt voor heldere woordvoeringslijnen voor de verschillende standpunten van Intermaris en haalt de buitenwereld naar binnen. Ook heb je interesse en affiniteit met stakeholdermanagement.

Je komt te werken in een sympathiek, betrokken en professioneel team wat bestaat uit twee communicatieadviseurs, een communicatiemedewerker en een teamleider. Daarnaast vindt momenteel ook werving plaats voor een online communicatiestrateeg.

Bij Intermaris werkt men dagelijks aan een fijn thuis voor iedereen, want plezierig wonen is een primaire levensbehoefte; het is de basis voor het creëren van je leven. Voor zowel de huidige bewoners als de toekomstige bewoners die geen woning kunnen krijgen op de vrije huur- en koopmarkt. Jong, oud, alleenstaand, samenwonend, met of zonder kinderen; De missie is geslaagd als ze een passende woonplek hebben in een kansrijke buurt. Bij Intermaris werken momenteel zo’n 150 medewerkers.

Intermaris opereert als woningcorporatie in een politiek-bestuurlijke omgeving, met een complex speelveld van verschillende stakeholders. Intermaris heeft te maken met inwoners, gemeenten, zorginstellingen en andere stakeholders en vervult een belangrijke maatschappelijke rol.

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een ervaren communicatieadviseur die beschikt over:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van communicatie, journalistiek of marketing;
 • Minimaal 7 jaar ervaring als communicatieadviseur;
 • Ruime ervaring en kennis op strategisch niveau;
 • Ruime ervaring met woordvoering en het onderhouden van een medianetwerk;
 • Ruime ervaring met het schrijven en redigeren van teksten;
 • Uitstekende organisatiesensitiviteit binnen complexe omgevingen.
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;
 • Ervaring bij een woningcorporatie is een pré.

Verder ben je:

 • Gericht op samenwerking;
 • Resultaatgericht;
 • Professioneel;
 • Mensgericht;
 • Een netwerker.

Aanbod

Intermaris staat bekend als een fijne werkgever waar weinig verloop is. Collegialiteit staat hoog in het vaandel en in de kantine zitten alle lagen van de organisatie bij elkaar.

Geboden wordt een functie direct bij onze opdrachtgever Intermaris voor 32 tot 36 uur per week. Indeling van de werkdagen bepaal je in overleg. Thuiswerken is mogelijk. Bij aanvang start je met een jaarcontract, met uitzicht op onbepaalde tijd bij wederzijdse tevredenheid.

De functie is afhankelijk van opleiding en ervaring, ingeschaald in functieschaal K van de cao woondiensten, minimaal Euro 4.050,- tot maximaal Euro 5.474,- op basis van 36 uur per week. Intermaris biedt daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, bovenwettelijke vakantiedagen, een pensioenregeling en een opleidingsbudget.

In deze functie is het van belang dat je ook in de avonduren en weekenden stand-by bent voor urgente persvragen.

Sollicitatie

Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en je interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je te solliciteren via onze website.

Let op: in verband met het advies van RIVM vinden gesprekken vooralsnog op afstand plaats via videobellen. Dit is een tijdelijke wijziging van onze reguliere en meer persoonlijke werkwijze.

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Verhart of Marco van Zanten via nummer 070 – 306 05 11 of via [email protected].

Nieuwe vacatures in je mailbox?

Persoonsgegevens

Contactgegevens


CAPTCHA code