Terug naar vacatures

Marketing- en Communicatiemedewerker bij BlueFinch-ESBD

 • Rijswijk (Zuid-Holland)
 • jaarcontract, met optie tot verlenging
 • 32-40 uur/week

Functie

Voor onze opdrachtgever BlueFinch-ESBD in Rijswijk zijn we op zoek naar een enthousiaste en creatieve Marketing- en Communicatiemedewerker. Deze functie is ideaal als je toe bent aan de 2e/3e stap in je carriere, omdat je je bij deze organisatie in de volle breedte verder kunt ontwikkelen, ook internationaal. 

Als Marketing- en Communicatiemedewerker heb je een belangrijke functie in hun organisatie. Het betreft een uitbreiding van het team waarin jouw aandacht zich vooral zal richten op de Benelux en de Scandinavische markt. Je werkt nauw samen met de marketing- en communicatiemanager van de groep. Zij richt zich vooral op de Franse markt en werkt dan ook vanuit hun kantoor in Frankrijk (Annecy). Met videocalls, mail en telefoon houd je regelmatig contact met haar en zij zal je dan ook voornamelijk inwerken. 

Je komt te werken op het Nederlandse kantoor in Rijswijk, wat goed bereikbaar is, ook met de auto en met OV. Op het kantoor werk je dagelijks vanuit een verschillende samenstelling, als je kijkt naar wie er dan fysiek aanwezig zijn. Dat zijn collega’s van operations, van het management en van techniek, waarvan er soms ook enkele uit Frankrijk overkomen om hier een paar dagen te werken. In overleg kan er hybride gewerkt worden. Er hangt verder een informele en relaxte werksfeer met korte lijnen naar iedereen binnen de organisatie. Eens per jaar is een trip naar Malaga met alle medewerkers van BlueFinch-ESBD en van de bedrijven in hun netwerkorganisatie. Er wordt dan ge(net)werkt met ruimte voor ontspanning en gezelligheid. 

In deze uitdagende en nieuwe functie houd je je bezig met een grote diversiteit aan werkzaamheden:

 • Copywriting: het schrijven van blogartikelen, whitepapers, gebruiksscenario’s en succesverhalen van klanten en het vertalen van documentatie. Daarnaast ook storytelling.
 • Sociale media: LinkedIn-beheer in meerdere talen – Het publiek vergroten met het creëren van opvallende inhoud (video’s, infographics, carrousels, e.d.)
 • Website / Blog: publicatie van relevante artikelen, creëren van landingspagina’s, onderhoud en updates, Netlinkstrategie.
 • E-mailcampagne: maandelijkse nieuwsbrief, plannen van relevante e-mailcampagnes, analyseren van resultaten. 
 • Merkstrategie: contentcreatie, ontwerp. 
 • SEO/SEA: website SEO-updates, Google Ads-beheer, verbetering van Google Tags, analyses en zoekconsole.
 • Evenement: helpen bij de voorbereiding van webinars en de organisatie van evenementen.
 • Growth-hacking: relevante profielen scrapen, websiteconversie en leadgeneratie.
 • KPI’s & strategie: rapportage – analyse van campagne-, project- en marketingacties, helpen bij het ontwikkelen van het marketingplan en het definiëren van een nieuwe strategie, het uitvoeren van marketingstudies en het uitvoeren van benchmarks om onze algehele aanpak te verbeteren.

BlueFinch-ESBD
Het bedrijf is in 2011 opgericht en in de loop der jaren gestaag doorgegroeid tot de internationale speler die ze nu zijn in hun vakgebied. Ze hebben vestigingen in Nederland en Frankrijk er zijn plannen tot uitbreiding in Noord-Europa. Op dit moment staan ze weer voor een stap in hun ontwikkeling met het creëren van meerdere nieuwe functies, waaronder deze vacature, dus het is een heel leuk moment om in te stappen en verder mee te groeien met het bedrijf. 

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een gemotiveerde kandidaat die over een creatieve geest beschikt en van uitdagingen houdt.

Graag zien we je sollicitatie tegemoet als je beschikt over:

 • Bachelorsdiploma in marketing, internationale marketing, communicatie of vergelijkbaar;
 • Werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Het is een pluspunt, als je al in een B2B omgeving hebt gewerkt;
 • Ervaring met softwaretools / cms voor het maken en beheren van content;
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands als moedertaal;
 • Vloeiende beheersing van het Engels;
 • Een affiniteit voor de cultuur van Noord-Europese landen zoals Zweden en Denemarken, wat dichtbij de Nederlandse cultuur ligt in zaken doen met elkaar. 

Verder ben je een teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden en durf je ook nieuwe ideeeën te lanceren. 

Aanbod

BlueFinch-ESBD biedt een functie, direct bij hen in dienst voor 32 – 40 uur per week, in overleg af te stemmen. Bij aanvang start je met een jaarcontract, met uitzicht op onbepaalde tijd bij goed functioneren. 

Er gelden marktconforme arbeidsvoorwaarden zoals een maandsalaris, wat afhankelijk is van je kennis en ervaring en een jaarlijkse bonusregeling welke wordt uitgekeerd als individuele en gemeenschappelijke doelen zijn behaald. Daarnaast ontvang je o.a. vakantiegeld en 26 vakantiedagen. Ook is er een pensioenregeling, een netto onkostenvergoeding van Euro 125,- voor maandelijkse onkosten en ontvang je een laptop en telefoon. Er is bij BlueFinch-ESBD alle ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen.

Sollicitatie

Originals is door BlueFinch-ESBD ingeschakeld als intermediair. Indien je interesse hebt in deze uitdagende internationale functie en je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te solliciteren, via onze website. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of 06 – 22 80 74 65. Mailen kan naar [email protected].

Nieuwe vacatures in je mailbox?

Persoonsgegevens

Contactgegevens


CAPTCHA code