Terug naar vacatures

Interim Senior Communicatieadviseur bij Zorginstituut Nederland

 • Regio Amsterdam
 • 6 maanden
 • 32 uur uur/week

Functie

Voor een maatschappelijk relevante organisatie in de regio Amsterdam zoeken wij een Interim Senior Communicatieadviseur. Met ingang van 1 september 2021, voor een periode van 6 maanden (detachering), met optie tot verlenging. De werkweek bedraagt 32 tot 36 uur, vanuit huis en/of op locatie van opdrachtgever in overleg met leidinggevende.

Het gaat om een afwisselende functie met verschillende aandachtsgebieden:

 • Communicatieadvies én -uitvoering bij diverse projecten en onderwerpen;
 • Communicatieadvies en/of projectleiding communicatie-uitvoering voor grotere corporate thema’s en middelen.

In deze rol werk je samen met collega’s uit het communicatieteam en met projectleiders en inhoudsdeskundigen uit de organisatie. Je specifieke communicatierol (regisseur, projectleider, adviseur of uitvoerder) kan verschillen per project/ deelopdracht. Voor twee inhoudelijke teams ben je het eerste aanspreekpunt en accounthouder.

Je bent breed inzetbaar; van advies over opkomende issues tot meedenken over een nieuwe slag in de huisstijl of aanpassingen aan de corporate website. Je kunt de RvB leden ondersteunen bij een extern optreden maar ook inhoudelijke teams adviseren over hun stakeholderaanpak. Je schrijft een goede tekst voor een nieuwsbericht, maar ook een scherpe en compact plan van aanpak voor een nieuw project. Je werkt graag samen, neemt je verantwoordelijkheid en komt tot concrete resultaten.

Het team Communicatie ondersteunt de organisatie in de ambitie om zorg toekomstbestendig te maken. Dit doen ze door proactieve communicatie op geselecteerde onderwerpen en thema’s. En helpen ze de organisatie communicatiever worden in de contacten met de buitenwereld. Het team bestaat uit communicatieadviseurs, woordvoerders en content specialisten.

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een ervaren Senior Communicatieadviseur die beschikt over:

 • Minimaal 8 jaar ervaring als communicatieadviseur binnen de (rijks)overheid, non-profitorganisaties en/of in de zorgsector;
 • Ruime ervaring met impactvolle (en afgeronde) projecten op het gebied van externe corporate communicatie binnen de (rijks)overheid, non-profitorganisaties en/of in de zorgsector;
 • Ruime ervaring met complexe onderwerpen / issues als verantwoordelijk communicatieadviseur;
 • Ruime ervaring met coaching van communicatieadviseurs en inhoudsdeskundigen, op het gebied van communicatie.

Verder worden de volgende competenties belangrijk geacht voor de functie en worden getoetst in de gespreksronde:

 • Resultaatgerichtheid;
 • Politiek bestuurlijke antenne;
 • Samenwerken;
 • Projectmatig werken;
 • Snelle (in)werker, hands on in advisering en uitvoering;
 • Uitstekende uitvoeringsvaardigheden: je kunt complexe materie omzetten in begrijpelijke communicatie in woord en beeld.

Aanbod

Geboden wordt een tijdelijke samenwerking met Originals voor 6 maanden met optie tot verlenging. Onze opdrachtgever sluit ivm wet DBA de inzet van freelancers/ZZP’ers uit, daarom is deze functie uitsluitend in te vullen op detacheringsbasis.

Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris (o.b.v. 40 upw) je beschikbaar bent. Vermeld daarbij svp ook eventuele vakantieplannen.

Sollicitatie

Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je zo snel mogelijk te solliciteren via onze website.

Gesprekken bij onze opdrachtgever worden ingepland tussen 12 en 19 augustus 2021. Na gunning/aanname start de opdracht per 1 september 2021.

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Verhart of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via [email protected].

Nieuwe vacatures in je mailbox?

Persoonsgegevens

Contactgegevens


CAPTCHA code