Terug naar vacatures

Interim Adviseur Wetenschapscommunicatie bij TU Delft

  • Delft
  • 3 maanden, met optie verlenging
  • 32 uur/week

Functie

Voor onze opdrachtgever, een faculteit van de TU Delft, zijn we per januari 2023 op zoek naar een interim Adviseur Wetenschapscommunicatie. Voor een periode van 3 maanden (met optie tot verlenging) en een werkweek van 32 uur. 

Wat ga jij doen
Als adviseur wetenschapscommunicatie ben je verantwoordelijk voor de externe communicatie van de faculteit. Je denkt en werkt actief mee aan de juiste profilering van de faculteit en het onderzoek. Je vertelt het verhaal van de faculteit in diverse vormen, zoals stories, nieuwsberichten, interviews met wetenschappers, rondleidingen of korte filmpjes. Je bouwt een netwerk op binnen de faculteit, de universiteit en de media. Van daaruit leg je verbindingen, stimuleert kruisbestuivingen en ziet kansen voor outreach en samenwerkingen tussen wetenschappers, andere instellingen en ‘het brede publiek’. Daarnaast denk en werk je actief mee aan de profilering van het onderzoek van 3mE binnen de themacommunicatie van de TU Delft. 

Je bent opgewassen tegen de dynamiek van een academische omgeving waarin geen dag hetzelfde is en je weet te prioriteren in de diverse grote en kleine zaken die je aandacht en advies vragen. Je gaat in gesprek met onze wetenschappers en kunt  doorvragen, inschatten en keuzes maken. Zo haal je op wat er speelt binnen de faculteit en brengt dit op een aantrekkelijke en heldere manier naar buiten. Een goed adviesgesprek is een belangrijk onderdeel van je werk. Je bent sociaal vaardig en kunt dit ook strategisch inzetten. Je hebt ervaring met wetenschapscommunicatie en het aansturen van tekstschrijvers, fotografen, filmers en andere externe partijen en beschikt zelf ook over een vlotte pen. Je weet hoe je social media, je (media-)contacten en andere kanalen in kunt zetten voor het bereiken van je doel en doelgroepen. 

Over de faculteit
Van idee naar oplossing. Van chip tot schip. Van machine tot mens. Vanuit de wil om de omgeving te begrijpen en te achterhalen welke mechanismen daaraan ten grondslag liggen, richten onderzoek en onderwijs zich op fundamenteel begrip, ontwerp, productie, toepassing en verbetering van producten, materialen, processen en (mechanische) systemen. Omdat ze zo groot en veelzijdig zijn, kunnen ze unieke dwarsverbanden leggen en vakgebieden combineren. De kennis en inzichten die ze opdoen, vertalen ze in oplossingen voor grote en kleine maatschappelijke vraagstukken. Dat is wat hen verbindt in grensverleggend onderzoek, inspirerend onderwijs en (inter)nationale samenwerking. 

Functie-eisen

  • Een afgeronde WO-(communicatie)opleiding en enkele jaren werkervaring binnen het communicatie/schrijversvak.
  • Een bovengemiddelde interesse in wetenschappelijk onderzoek.
  • Snel hoofd- en bijzaken van elkaar kunnen onderscheiden, problemen kunnen analyseren en prioriteiten kunnen stellen.
  • Goede kennis van en schrijfvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal. 
  • Je bent een echte netwerker.
  • Sterk ontwikkelde organisatiesensitiviteit.
  • Enthousiaste, collegiale en outgoing persoonlijkheid.

Aanbod

Deze functie is in te vullen op detacheringbasis via Originals, voor een periode van 3 maanden (met optie tot verlenging) en voor 32 uur per week. 

Vanuit Originals bieden we een marktconform bruto maandsalaris van Euro 4.500,- tot 5.000,- obv 40 uur per week, afhankelijk van kennis en ervaring. 

Indien je voldoet aan de gevraagde criteria, vernemen we graag per wanneer je beschikbaar bent.

Sollicitatie

Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie verzoeken wij je zsm te solliciteren via onze website. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of 06-22 80 74 65 of via [email protected].

Nieuwe vacatures in je mailbox?

Persoonsgegevens

Contactgegevens


CAPTCHA code