Terug naar vacatures

Senior Interne Communicatieadviseur bij Woonin (woningcorporatie)

 • Utrecht / thuis
 • jaarcontract, met optie tot verlenging
 • 24-36 uur/week

Functie

Onze opdrachtgever Woonin is een dynamische en ambitieuze woningcorporatie die is ontstaan uit de recente fusie van Mitros en Viveste. Voor hen zoeken wij een Senior Interne Communicatieadviseur, voor 24 tot 36 uur per week.
Ben jij gek op het communicatievak en heb je ruime ervaring met interne en verandercommunicatie? Heb jij de ambitie om als sparringpartner van management en directie te helpen bij de strategische keuzes voor de communicatie naar hun organisatie en medewerkers? Lees dan verder!

Wat ga je doen?
Als strategisch communicatieadviseur ben jij in het communicatieteam de specialist op het gebied van interne communicatie. Je adviseert over communicatie(strategieën) op verschillende dossiers, van groot tot klein. Je adviseert bijvoorbeeld over communicatie bij cultuurtrajecten of het intranet tot het in gebruik nemen van de nieuwste release van het automatiseringssysteem.

Voor de komende periode is de fusie van de woningcorporaties Mitros en Viveste je grootste opdracht. Je zorgt voor goed geïnformeerde en betrokken medewerkers en werkt, in nauwe samenwerking met de afdeling P&O, aan de cultuurverandering van de twee organisaties naar Woonin. Jij vertelt het verhaal van de nieuwe organisatie: je hebt een sturende rol in het bepalen van en werken aan een eenduidig en herkenbaar beeld van Woonin.  

Je belangrijkste werkzaamheden:

 • Je adviseert management en directie over de inzet van communicatie(strategieën);
 • Je stelt communicatiestrategieën op, formuleert communicatieplannen en zorgt voor de realisatie daarvan;
 • Je begeleidt als opdrachtgever communicatie- en/of campagnebureaus van opdracht tot oplevering;
 • Je signaleert relevante trends en ontwikkelingen in de maatschappij en de organisatie en neemt ze mee in je communicatieaanpak.

Over Woonin
Woonin is de grootste woningcorporatie in de regio Utrecht. Ze werken met hart en verstand vanuit hun missie: goed wonen mogelijk maken voor mensen met een laag inkomen. Dat doen ze door het verhuren van goede en betaalbare huizen in Utrecht, Houten, Wijk bij Duurstede en Nieuwegein. Ze werken aan goede dienstverlening en aan betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit van hun woningen.

Functie-eisen

Wie zoekt Woonin?
Je hebt een passie voor communicatie, zowel offline als online! Je hebt een vernieuwende kijk op de interne communicatie en je weet nieuwe, eigentijdse communicatiemiddelen in te zetten. Natuurlijk heb je een heldere schrijf- en spreekstijl. Je weet wanneer een vraagstuk jouw professionele advies vraagt. Je zorgt dat je een vraagstuk goed analyseert en de context begrijpt en bepaalt dan een strategie. Jij maakt dan het communicatieplan en ondersteunt bij de uitvoering daarvan.

Je bent een stevige, pro-actieve adviseur met overtuigingskracht, maar kunt ook goed luisteren naar de wensen van de interne klant. Je voelt je als een vis in het water in een bestuurlijke omgeving en weet in allerlei uiteenlopende situaties de juiste ‘tone of voice’ te vinden.

We vragen:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau richting Communicatie en/of Marketing;
 • Minimaal vier jaar ervaring als communicatieadviseur;
 • Minimaal twee jaar ervaring met interne en/of verandercommunicatie;
 • Evaring met schrijftaal op B1-niveau;
 • Ervaring met communicatie bij een fusie is een pré.

Verder beschik je over:

 • Organisatiesensitiviteit;
 • Analytisch vermogen;
 • Nuchtere instelling;
 • Mentaliteit van samenwerken en de schouders eronder.

Aanbod

Breng je alles mee wat we vragen en liefst nog meer? Ben je een inspirerende en enthousiaste collega? Heb je lef en een enorme wil om het elke dag weer een beetje beter te doen? Dan ga je bij Woonin een fantastische tijd tegemoet!

Woonin biedt een functie, direct bij hen in dienst voor 24 tot 36 uur per week. Er is flexibiliteit om de werkweek, in overleg met jou, goed in te richten. Hybride werken is mogelijk, waarbij er minimaal 2 dagen per week fysieke aanwezigheid op kantoor wordt gevraagd. Bij aanvang start je met een jaarcontract, met uitzicht op onbepaalde tijd bij wederzijdse tevredenheid.

Deze functie is afhankelijk van opleiding en ervaring, ingeschaald in functieschaal K van de cao woondiensten, minimaal Euro 4.367,- tot maximaal Euro 5.903,- op basis van 36 uur per week. Woonin biedt daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, bovenwettelijke vakantiedagen, een pensioenregeling en een opleidingsbudget.

Sollicitatie

Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie en je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te solliciteren, via onze website. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of 06-22 80 74 65. Mailen kan naar [email protected].

Nieuwe vacatures in je mailbox?

Persoonsgegevens

Contactgegevens


CAPTCHA code