Terug naar vacatures

Online Communicatiestrateeg bij woningcorporatie Intermaris

 • Hoorn
 • jaarcontract, met optie tot verlenging
 • 32-36 uur uur/week

Functie

Voor Intermaris, een dynamische woningcorporatie in Hoorn, zoeken wij een Online Communicatiestrateeg, voor 32 tot 36 uur per week. Ben je een expert in online communicatie? Heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke werkomgevingen? Wil je Intermaris naar een hoger digitaal niveau helpen? Wij horen je graag!

Als Online Communicatiestrateeg ben je binnen Intermaris dé expert op het gebied van online communicatie. Je hebt een heldere visie hierop en weet hoe je het effectief in kunt zetten in het maatschappelijk domein. Je bent innovatief, ziet kansen en mogelijkheden en haalt kennis, tools en innovaties van buiten naar binnen. Dit is een nieuwe functie binnen Intermaris met veel vrijheid. Als ware pionier geef je gedurende de samenwerking, in samenspraak, meer vorm en richting aan je functie.

Je neemt eigenaarschap over de online middelen van Intermaris en neemt de lead om langdurige projecten op te zetten en verder uit te bouwen. Verder vorm je een waardig sparringpartner voor directie en management op strategisch en tactisch niveau en ga je afdelingsoverstijgend te werk.

De online kanalen worden steeds belangrijker voor het creëren van bewonersbetrokkenheid bij Intermaris. Je draagt de verantwoordelijkheid voor deze transitie en zorgt dat de bewoner centraal staat in alle online communicatie. Je werkt samen met het contentteam, waarmee Intermaris verhalen uit de organisatie deelt met de buitenwereld. Binnen Intermaris treed je op als autoriteit op het gebied van online communicatie en weet je collega’s enthousiast te maken voor alle ontwikkelingen. Waar nodig steek je zelf de handen uit de mouwen en breng je je collega’s van verschillende afdelingen benodigde online vaardigheden bij.

Verder geef je vorm aan de online communicatiestrategie en draag je zorg voor de implementatie en doorontwikkeling. Dit doe je in samenwerking met het communicatieteam, op basis van de beleidsplannen en de algemene communicatiestrategie. Ook verzamel je relevante data van de online kanalen met Analytics, social media monitoring tools en mailprogramma’s.

Je komt te werken in een sympathiek, betrokken en professioneel team wat bestaat uit twee communicatieadviseurs en een communicatiemedewerker. Daarnaast heeft recent werving plaatsgevoden voor een Senior Communicatieadviseur/Woordvoerder.

Het communicatieteam is in korte tijd uitgegroeid tot een strategische afdeling. Vanuit regie op de verschillende communicatiedisciplines, waaronder mediamanagement, bouwt zij aan een sterke en weerbare reputatie en een meer communicatieve organisatie.

Bij Intermaris werkt men dagelijks aan een fijn huis voor iedereen, want plezierig wonen is een primaire levensbehoefte; het is de basis voor het creëren van je leven. Voor hun huidige bewoners én toekomstige bewoners die geen woning kunnen krijgen op de vrije huur- en koopmarkt. Jong, oud, alleenstaand, samenwonend, met of zonder kinderen; hun missie is geslaagd als ze een passende woonplek hebben in een kansrijke buurt. Bij Intermaris werken momenteel zo’n 150 collega’s.

Intermaris opereert als woningcorporatie in een politiek-bestuurlijke omgeving, met een complex speelveld van verschillende stakeholders. Intermaris heeft te maken met inwoners, gemeenten, zorginstellingen en andere stakeholders en vervult een belangrijke maatschappelijke rol.

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een doorgewinterde Online Communicatiestrateeg die beschikt over:

 • Minimaal 7 jaar ervaring als Online strateeg of in vergelijkbare functies;
 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van communicatie, marketing en/of nieuwe media;
 • Ervaring met het schrijven van een online communicatiestrategie;
 • Generalistische ervaring op online gebied;
 • Kennis van webdesign, UX, privacy en toegankelijkheid;
 • Kennis en ervaring met een brede set van online tools, zoals Google Analytics, Hootsuite, OBI4wan of mailplus.
 • Uitstekende organisatiesensitiviteit binnen politiek-bestuurlijke omgevingen. Je bouwt snel een netwerk op en hanteert een lange termijn visie;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.

Verder ben je:

 • Initiatiefrijk;
 • Zelfstandig;
 • Mensgericht;
 • Ondernemend;
 • Resultaatgericht;
 • Een netwerker.

Aanbod

Intermaris staat bekend als een fijne werkgever waar weinig verloop is. Collegialiteit staat hoog in het vaandel en in de kantine zitten alle lagen van de organisatie bij elkaar.

Geboden wordt een veelzijdige functie met veel vrijheid om echt iets op te bouwen. Deze functie is bij onze opdrachtgever Intermaris voor 32 tot 36 uur per week. Indeling van de werkdagen bepaal je in overleg. Thuiswerken is mogelijk. Bij aanvang start je met een jaarcontract, met uitzicht op onbepaalde tijd bij wederzijdse tevredenheid.

De functie is afhankelijk van opleiding en ervaring, ingeschaald in functieschaal K van de cao woondiensten, minimaal Euro 4.050,- tot maximaal Euro 5.474,- op basis van 36 uur per week. Intermaris biedt daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, bovenwettelijke vakantiedagen, een pensioenregeling en een opleidingsbudget.

Het kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt dicht bij zowel het centrum als de uitvalswegen.

Sollicitatie

*Reageren niet meer mogelijk*

Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je te solliciteren via onze website.

Let op: in verband met het advies van RIVM vinden gesprekken vooralsnog op afstand plaats via videobellen. Dit is een tijdelijke wijziging van onze reguliere en meer persoonlijke werkwijze.

Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Verhart of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via [email protected].

Nieuwe vacatures in je mailbox?

Persoonsgegevens

Contactgegevens


CAPTCHA code