Terug naar vacatures

Interim Senior Interne Communicatieadviseur Privacy & Security Awareness voor Erasmus Universiteit

 • Rotterdam regio
 • 12 maanden, met optie tot verlenging
 • 24-36 uur/week

Functie

Onze opdrachtgever, een onderwijsinstelling in de regio Rotterdam, wil digitale veiligheid en privacy binnen de organisatie op een hoger plan brengen. Hiervoor is een projectplan opgesteld, met als belangrijk doel voorbereid te zijn op de nieuwe Europese privacywetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Eén van de projecten in dit plan is privacy en security awareness.

We zoeken voor dit project een ervaren Senior Communicatieadviseur / Campagnecoördinator die samen met de programmamanager en een communicatieadviseur van de opdrachtgever doelgericht werkt aan het vergroten van het bewustzijn en stimuleren van het gewenste gedrag op gebied van privacy en security van medewerkers en studenten.

Het project Privacy & Security Awareness
Dit project heeft als doel om duurzaam privacybewust en informatieveilig gedrag van de medewerkers en studenten te realiseren en, in samenhang hiermee, te voldoen aan de AVG op dit onderwerp. Medewerkers en studenten dienen op de hoogte te zijn van de Europese privacyregels. Zij moeten weten hoe en wanneer zij persoonsgegevens mogen verwerken, en wat zij moeten doen indien zich een datalek voordoet.

De opdrachtgever wil privacy & security awareness structureel en planmatig aanpakken. De organisatie heeft hiervoor een samenhangend security awareness programma laten opstellen. Dit programma dient te worden uitgebreid met o.m. een doelgroepenanalyse, een story, kernboodschappen, opleidingen en workshops. Er moet verder een communicatie-actieplan komen.

Wat wordt van de Senior Communicatieadviseur / Campagnecoördinator verwacht?
De Senior Communicatieadviseur / Campagnecoördinator heeft als opdracht om het awareness-programma verder vorm te geven, binnen de organisatie te positioneren, en tot uitvoering te brengen. Doel van deze activiteiten is het creëren van draagvlak met herkenbare en afgestemde communicatie richting diverse stakeholders en doelgroepen.

Uiterlijk april 2018 dienen medewerkers en studenten geïnformeerd en geïnstrueerd te zijn over de nieuwe regels. De Senior Communicatieadviseur / Campagnecoördinator dient hiervoor met de betrokken programmamanager en de communicatieadviseur een doelgroepenstrategie te bedenken, te zorgen voor kwalitatief hoogwaardige opleidings- en communicatieproducten en deze op een effectieve manier in te zetten. De communicatie moet passen binnen de interne branding-strategie van de organisatie en helpen met het laden ervan. De adviseur betrekt en overlegt met meerdere communicatieadviseurs binnen de organisatie, om draagvlak te creëren en met het Hoofd Communicatie voor de samenhang met overige projecten binnen de organisatie.

De Senior Communicatieadviseur / Campagnecoördinator werkt nauw samen met de programmamanager en de andere projectleiders in het programma en is binnen deze samenwerking verantwoordelijk voor het initiëren van, adviseren over en tot uitvoering brengen van de communicatie- en opleidingsactiviteiten die dienen te worden ingezet. De Senior Communicatieadviseur / Campagnecoördinator is medeverantwoordelijk voor een goede balans en synergie tussen communicatie-, opleidingsactiviteiten en de realisatie van de noodzakelijke faciliteiten voor medewerkers en studenten en andere doelgroepen.

Het werk is zeer divers en vereist zowel tactisch inzicht, organisatie-sensitiviteit en en een praktische instelling.

Functie-eisen

Om voor deze rol in aanmerking te kunnen komen, beschik je over:

 • WO werk- en denkniveau;;
 • Minimaal 7 jaar ervaring met communicatie voor veranderprojecten;
 • Ervaring met het opzetten van interne communicatiecampagnes;
 • Out-of-the-box denkvermogen;
 • Een brede oriëntatie en een visie op veranderen;
 • Analytisch vaardigheden en vermogen om zich snel in te werken;
 • Vaardigheid om moeiteloos tussen verschillende gesprekspartners te schakelen en
 • Goede organisatorische vaardigheden;
 • Organisatiesensitiviteit en vermogen tot samenwerken op alle niveaus;
 • Goede schriftelijike en mondelinge vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal;
 • Affiniteit met het onderwerp security en privacy is een pre.

Aanbod

Geboden wordt een tijdelijke samenwerking, van 24 uur per week, voor ruim 6 maanden met kans op verlenging. Wij geven de voorkeur aan kandidaten die op detacheringsbasis beschikbaar zijn, maar sluiten freelancers niet uit. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, vernemen we graag tegen welk bruto maandsalaris (obv 40upw) of uurtarief je beschikbaar bent.

Sollicitatie

Indien je interesse hebt in deze functie én je voldoet aan de gestelde eisen, verzoeken wij je om vóór 6 november om 11:00 uur te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via [email protected].

Nieuwe vacatures in je mailbox?

Persoonsgegevens

Contactgegevens


CAPTCHA code