Terug naar vacatures

Creatieve en veelzijdige Redacteur bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

  • Den Haag / thuis
  • jaarcontract, met optie tot verlenging
  • 30-37,5 uur/week

Functie

Heb jij een neus voor nieuws? Vind je het een uitdaging om lastige onderwerpen op een toegankelijke en leesbare manier te verwoorden? Ben je thuis in social media? En heb je ook nog ervaring met het maken van video’s? Lees dan verder, want voor onze opdrachtgever de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), zijn we op zoek naar een creatieve en veelzijdige redacteur. 

Het betreft een samenwerking waarbij je in dienst treedt bij de KNB, voor de duur van een jaar met optie tot verlenging. De fulltime werkweek bedraagt 37,5 uur, waarbij inzet vanaf 30 uur per week (4 dagen) tot de mogelijkheden behoort.

De rol
In deze dynamische rol volg je het relevante nieuws over het notariaat en de KNB en vertaal je dat naar berichtgeving voor alle KNB-media. Je schrijft zelf artikelen en nieuwsberichten. Verder ben je online actief en heb je een oog voor beeld en video. Daarnaast lever je content die je samen met de juridisch-inhoudelijk specialisten van de KNB ontwikkelt.

Het redactieteam is binnen de afdeling Belangenbehartiging & Communicatie verantwoordelijk voor de redactie van het opiniërende (online) blad Notariaat Magazine (NM), de corporate website knb.nl, het interne ledennetwerk NotarisNet en de consumentenwebsite notaris.nl. Daarnaast is social media en video een belangrijk instrument voor de afdeling.

NM verschijnt 8 keer per jaar, werkt met themanummers en richt zich op de achtergronden bij het nieuws. De nieuwsvoorziening gebeurt via nieuwsberichten op knb.nl en NotarisNet. Het magazine is ook volledig online te lezen via knb.nl. Naast notarissen en hun medewerkers wordt het blad ook door diverse stakeholders gelezen.

Op de corporate website knb.nl volgt de redactie de actualiteit op de voet. Dat maakt knb.nl tot een belangrijk instrument voor de communicatie met stakeholders. Notarissen en medewerkers hebben exclusief toegang tot NotarisNet dat dagelijks wordt bijgewerkt met relevante informatie voor de beroepsgroep. Voor consumenten is er notaris.nl, met consumenteninformatie over bijvoorbeeld trouwen, samenwonen, erven en nalaten.

Het redactieteam bestaat uit 4 leden: een hoofdredacteur KNB Media, twee redacteuren en een contentmanager. Binnen het redactieteam is de redacteur verantwoordelijk voor de actuele nieuwsvoorziening van alle media. Ze werken hybride; deels vanuit kantoor, deels vanuit huis (50/50%).

KNB
De KNB is de beroepsorganisatie van notarissen en kandidaat-notarissen, gevestigd in Den Haag. Namens de leden onderhoudt de KNB contacten met overheid, politiek en maatschappelijke organisaties. De KNB houdt zich onder meer bezig met kwaliteitszorg, opleidingen, notariële wet- en regelgeving, belangenbehartiging, (marketing)communicatie, ICT en innovatie.

Bij de KNB hangt een ontspannen sfeer op het kantoor met veel open ruimten, waardoor er gemakkelijk bij elkaar naar binnen gelopen kan worden. De omgangsvorm is informeel, ook tussen de managers en hun medewerkers, en er wordt in teamverband op basis van professionaliteit en gelijkwaardigheid met elkaar samengewerkt.

Functie-eisen

Wat maakt jou een goede kandidaat?

Voor deze rol zoeken wij een ervaren en gedreven (online) redacteur die breed inzetbaar is. Je kunt goed organiseren, bent communicatief en samenwerkend, en je hebt organisatiesensitiviteit. Daarnaast denk je in oplossingen en kansen, bezit je een hoog werktempo en raak je niet in paniek van werken met deadlines.

Verder:

  • heb je een journalistieke opleiding en aantoonbaar een paar jaar journalistieke ervaring bij voorkeur met zowel online- als print media;
  • kun je een cross mediale meerwaarde creëren;
  • heb je een scherpe pen;
  • kun je je snel inlezen en inleven in de notariële beroepsgroep;
  • weet je een eigen netwerk te creëren en kun je moeiteloos schakelen tussen de diverse media;
  • het is een pre als je over ervaring met bladenmaken beschikt. 

Aanbod

Aangeboden wordt een samenwerking waarbij je in dienst treedt bij de KNB. In aanvang voor de duur van een jaar, met een optie tot verlenging als deze bevalt. De werkweek bedraagt 37,5 uur, waarbij een inzet vanaf 30 uur per week (4 dagen) ook tot de mogelijkheden behoort.

De KNB biedt een baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een goed salaris (inschaling maximaal Euro 6.095 bruto per maand obv 37,5 uur per week) en hele mooie secundaire arbeidvoorwaarden. Zoals een 13e maand, 35 vakantiedagen, een telefoon en een uitstekende pensioenvoorziening. De KNB werkt vanuit een gezellig kantoor op een toplocatie aan het Spui in Den Haag. Hybride werken (ongeveer 50/50%) behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is er volop ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling en het nemen van eigen verantwoordelijkheid en initiatief.

Sollicitatie

Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie en je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te solliciteren, via onze website. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of 06-22 80 74 65. Mailen kan naar [email protected].

Nieuwe vacatures in je mailbox?

Persoonsgegevens

Contactgegevens


CAPTCHA code