Terug naar vacatures

Communicatieadviseur / woordvoerder bij Woonin (woningcorporatie)

  • Utrecht / thuis
  • jaarcontract, met optie tot verlenging
  • 24-32 uur/week

Functie

Onze opdrachtgever Woonin is de grootste woningcorporatie in Utrecht en omgeving. Voor hen zoeken wij een Communicatieadviseur – woordvoerder voor 28 tot 30 uur per week (inzet tussen 24 en 32 uur per week is bespreekbaar).

Wil jij in deze nieuwe functie, met jouw campagnes het verschil maken voor de huurders van Woonin? Hen attenderen op belangrijkste thema’s, zoals een passende woning, energie of duurzaamheid? Ben jij die woordvoerder die op rustige en overtuigende wijze een toelichting geeft op hun werk? Lees dan verder!

Wat ga je doen?
Het communicatieteam vervult een belangrijke rol bij het realiseren van de organisatiedoelstellingen van Woonin. Ze werken aan tevreden huurders door hen goed te informeren en belangrijke informatie helder uit te leggen.

Als communicatieadviseur richt jij je met name op huurderscommunicatie. Daarmee bedoelen we de vraagstukken die al hun huurders, of grote groepen huurders aangaan. Je zorgt voor overzicht en kaders: hoe breng je hun boodschap het beste over, wanneer doe je dat en welke middelen gebruik je daarvoor? Je maakt plannen, coördineert de uitvoering en werkt er zelf ook aan mee. Denk bijvoorbeeld aan campagnes op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing, huuraanpassing of wetswijzigingen die invloed hebben op de huurders.

Daarnaast werk je als woordvoerder, samen met een collega. In die rol krijg je onder andere te maken met vragen over de rol van Woonin in de voorraad van sociale huurwoningen, grote renovatieprojecten en hele diverse vragen van (onderzoeks)journalisten over bijvoorbeeld kwetsbare huurders en leefbaarheid in de diverse wijken. Is er een calamiteit? Ook dan sta jij paraat om de communicatie te stroomlijnen. Jouw werkgebied wordt Houten, Nieuwegein en Wijk bij Duurstede. Het primaire aanspreekpunt in Utrecht is je collega woordvoerder.

Je belangrijkste werkzaamheden:

  • Zorgen voor stroomlijning van huurderscommunicatie binnen Woonin. Je bent verantwoordelijk voor bedenken van campagnes, afstemmen met (maatschappelijke) partners tot uitvoering.
  • Signaleren van relevante trends en ontwikkelingen in de maatschappij en in de eigen organisatie en deze meenemen in je communicatieaanpak.
  • Management adviseren over de inzet van communicatie(strategieën).
  • Communicatie- en/of campagnebureaus begeleiden, van opdracht tot oplevering.
  • Contact onderhouden met en vragen beantwoorden van journalisten over jouw werkgebied Houten, Nieuwegein en Wijk bij Duurstede.
  • Adviseren over de communicatie bij kleine en grote issues en crises.
  • Kansen signaleren voor de externe communicatie en adviseren over het verzilveren ervan.

Het betreft een nieuwe functie bij Woonin waarin je de vermelde taken/werkzaamheden, die nu verdeeld zijn over enkele collega’s van het team, bij elkaar brengt. Je kunt er dan ook richting aan geven en het wordt als het ware je eigen winkel binnen de communicatieafdeling. In deze rol ervaar je de maatschappelijke meerwaarde van Woonin als geen ander, omdat je direct communiceert met de huurders. 

Over Woonin
Woonin is met ruim 35.000 woningen de grootste woningcorporatie in Utrecht, Nieuwegein, Houten en Wijk bij Duurstede. Als maatschappelijk ondernemer zijn zij dagelijks bezig met het verbeteren van het wonen in de stad.

Je komt terecht in een prettige werkomgeving waar je onderdeel bent van een communicatieteam van negen bevlogen collega’s. Ieder heeft z’n eigen aandachtsgebied, van interne communicatie tot social media of communicatie in hun vastgoedprojecten. Tegelijkertijd werken ze als team ook nauw samen aan het realiseren van het jaarplan.

Ze werken hard aan het woongeluk van de huurders, maar richten zich ook op jouw werkgeluk. Door hun informele en innovatieve cultuur is er altijd ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven. Bij Woonin ben je dus geen nummer, maar is er aandacht voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Samen groeien dus!

Functie-eisen

Wie zoekt Woonin?
Jij legt makkelijk contact, bent van nature een netwerker en werkt fijn samen. Je beweegt je dus soepel binnen de verschillende afdelingen en vestigingen van Woonin. Je gaat proactief aan de slag met het verbeteren van de huurderscommunicatie en hebt een brede blik op die opdracht: je werkt aan communicatiestrategie en continu verbeteren, maar draait je hand er niet voor om ook het uitvoerende werk op te pakken. Je kunt je goed verplaatsen in de huurders en schrijft heldere teksten die aansluiten bij hun belevingswereld.

Je bent een stevige adviseur en weet je plannen goed te verwoorden en zo anderen te overtuigen. Je bent nieuwsgierig en zoekt graag uit hoe de vork in de steel zit. In een crisissituatie sta jij meteen in de actiestand!

Woonin vraagt:

  • Een afgeronde hbo of wo- opleiding op het gebied van communicatie;
  • Minimaal drie jaar ervaring als communicatieadviseur;
  • Ervaring als woordvoerder of persvoorlichter;
  • Ervaring met schrijven op B1-niveau.

Verder beschik je over:

  • Organisatiesensitiviteit;
  • Analytisch vermogen;
  • Zelfstartend vermogen;
  • Nuchtere instelling;
  • Mentaliteit van samenwerken en de schouders eronder.

Aanbod

Breng je alles mee wat we vragen en liefst nog meer? Ben je een inspirerende en enthousiaste collega? Heb je lef en een enorme wil om het elke dag weer een beetje beter te doen? Dan ga je bij Woonin een fantastische tijd tegemoet!

Woonin biedt een functie, direct bij hen in dienst voor 28 tot 30 uur per week, in overleg is inzet tussen 24 en 32 uur per week mogelijk. Er is flexibiliteit om de werkweek, in overleg met jou, goed in te richten. Hybride werken is mogelijk, waarbij er minimaal 2 dagen per week fysieke aanwezigheid op kantoor wordt gevraagd. Bij aanvang start je met een jaarcontract, met uitzicht op onbepaalde tijd bij wederzijdse tevredenheid.

Deze functie is afhankelijk van opleiding en ervaring, ingeschaald in functieschaal J van de cao woondiensten, tot maximaal Euro 5.361,- op basis van 36 uur per week. Woonin biedt daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, bovenwettelijke vakantiedagen, een pensioenregeling en een opleidingsbudget.

Sollicitatie

Originals is door Woonin ingeschakeld als intermediair. Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie en je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te solliciteren, via onze website. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of 06-22 80 74 65. Mailen kan naar [email protected].

Nieuwe vacatures in je mailbox?

Persoonsgegevens

Contactgegevens


CAPTCHA code