Terug naar vacatures

Communicatieadviseur bij RB (grootste beroepsverening fiscalisten)

 • Den Haag / thuis
 • jaarcontract, met optie tot verlenging
 • 30-36 uur/week

Functie

Onze opdrachtgever RB (Register Belastingadviseurs), is de grootste beroepsvereniging van fiscalisten die werken voor het mkb. Ze zijn gevestigd in het WTC in Den Haag in een representatieve en gezellige kantooromgeving. Na een recente succesvolle bemiddeling, zoeken we nu weer een Communicatieadviseur voor 32 uur per week, waarbij inzet vanaf 30 uur tot 36 uur per week bespreekbaar is. 

Vind je het leuk om… je eigen stempel te drukken op je communicatiewerkzaamheden? De communicatiedoelstellingen eigen invulling te geven? Daarmee de afdeling Communicatie (verder) te bouwen én de waarde van het Register Belastingadviseurs (RB) voor haar leden te vergroten? Lees dan verder, want dan pas je in hun team!

Wat ga je doen?
Je  begint de dag met een kop koffie of thee in de fijne lunchruimte. De werkdag kan beginnen! Als communicatieadviseur zorg je voor heldere communicatie en voor een praktische uitvoering van de strategie. Jouw focus ligt op corporate communicatie die je vertaalt naar diverse doelgroepen. Dit zijn leden, studenten en klanten van onze leden binnen het mkb. Dit doe je door een creatieve inzet van middelen, denk aan een podcast of een leuke Instagram-post. Tijd om gezellig te lunchen in onze keuken of neem de lift naar de begane grond waar genoeg winkels en restaurants zijn. In de middag ga je weer aan de slag. Je sluit aan bij het inhoudelijk overleg van je collega’s van het Fiscaal Kenniscentrum. Hierin worden de communicatiewerkzaamheden afgestemd voor de komende week. Soms komt er ad hoc een verzoek voor het redigeren en plaatsen van een nieuwsbericht. Jij bepaalt of dit nog verdere social media exposure vereist en maakt de benodigde content. 

RB mag meer op de kaart gezet worden. Je draagt bij aan het vergroten van de naamsbekendheid van de vereniging RB en de Register Belastingadviseur. Voor elk publiek een andere aanpak, waarbij jij weet wat de beste aanpak is. 

Jouw dagen worden verder gevuld met de volgende werkzaamheden:

 • Invulling geven aan de communicatiedoelstellingen;
 • Het schrijven, redigeren en plaatsen van nieuwsberichten;
 • Het schrijven van (concept-)persberichten 
 • Verzorgen van communicatie rondom evenementen;
 • Creëren van social media posts; 
 • Podcasts creëren met onze vaste podcastproducers;
 • Het meewerken aan de totstandkoming van artikelen voor ons vakblad ‘Het Register’.

Over Register Belastingadviseurs
Het RB is met zo’n 6.000 leden dé beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het mkb. Leden kunnen bij het RB terecht voor vaktechnische informatie en ondersteuning in hun beroepsuitoefening en belangenbehartiging richting de overheid en politiek. Daarnaast biedt het RB een uitgebreid ‘Permanente Educatie’ cursussen aanbod om de kwaliteit en kennis van hun Register Belastingadviseurs op peil te houden en opleidingen om Register Belastingadviseur te worden.

Je komt te werken in het team Marketing & Communicatie met zes collega’s: één Manager Communicatie & Public Affairs, twee medior communicatieadviseurs, één junior communicatieadviseur en twee webmasters. Naast je eigen team werk je nauw samen met collega’s van onder andere Onderwijs, maar voornamelijk met onze collega’s van het Fiscaal Kenniscentrum. Je krijgt veel vrijheid om je tijd en werk naar eigen inzicht in te vullen. 

Functie-eisen

Wat vragen we van jou?

Jij zit vol ideeën en je bent op de hoogte van de laatste communicatietrends. Daarnaast werk je graag in een compact team en durf je collega’s proactief te benaderen.

De ideale kandidaat:

 • Heeft een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie of marketing en minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Is goed in plannen en organiseren;
 • Ziet samenwerken als vanzelfsprekend om doelen te bereiken;
 • Is resultaatgericht;
 • Heeft organisatiesensitiviteit;
 • Is initiatiefrijk.

Aanbod

Register Belastingadviseurs biedt een functie, direct bij hen in dienst voor 32 uur per week, in overleg is inzet tussen 30 uur en 36 uur per week mogelijk. Er is flexibiliteit om de werkweek, in overleg met jou, goed in te richten en hybride werken is mogelijk. Bij aanvang start je met een jaarcontract, met uitzicht op onbepaalde tijd bij wederzijdse tevredenheid.

Je komt te werken in een leuk en collegiaal team met goede arbeidsvoorwaarden waaronder een marktconform salaris van maximaal Euro 4.717,- bruto per maand obv 40 uur per week en obv de huidige inschaling. Daarnaast ontvang je een 13e maand en er is een uitstekende pensioenregeling. 

Er is een informele, prettige werksfeer met enthousiaste collega’s en er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. 

Sollicitatie

Originals is door Register Belastingadviseurs ingeschakeld als intermediair. Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie en je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te solliciteren, via onze website. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of 06 – 22 80 74 65. Mailen kan naar [email protected].

Nieuwe vacatures in je mailbox?

Persoonsgegevens

Contactgegevens


CAPTCHA code