Spoed: Interim Product Owner voor online landschap van Vrije Universiteit te Amsterdam

Functie

Wil jij de Vrije Universiteit verder helpen met inrichten van haar online landschap? Lees dan even verder! Wij zijn namelijk voor de VU met spoed op zoek naar een Product Owner voor een periode van 6 maanden, 32 – 38 uur per week, met optie tot verlenging.

Als Product Owner ben je de intermediair tussen C&M en IT. Je bent de schakel tussen het ontwikkelteam en de interne organisatie en zo medeverantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de SDL Web 8 websites en andere kanalen van het online landschap van de VU.

Aan de C&M kant deel je de visie van de kanaaleigenaar en ben je samen verantwoordelijk voor nieuwe online ontwikkelingen van idee tot introductie. Je hebt snel door hoe het binnen een universiteit met al haar verschillende stakeholders werkt en voelt onderlinge verhoudingen haarfijn aan. Je stemt de juiste verwachtingen af met de stakeholders van de producten in ontwikkeling. Je weet wat er speelt in de organisatie, kunt stakeholderbelangen afwegen en eventueel ook ‘nee’ zeggen.

Tijdens ontwikkeling heb je oog voor de redactionele gevolgen van technische veranderingen. Bij oplevering bewaak je aanpassingen aan stappenplannen en handleidingen zodat er een goede overdracht is van kennis en documentatie naar eindgebruikers.

Aan de IT kant maak je deel uit van het ontwikkelteam en weet je samen de gewenste veranderingen in de juiste volgorde en in de juiste kwaliteit uit te voeren. Je bent technisch goed onderlegd en vertaalt de wensen van je stakeholders naar user stories. Deze prioriteer je in de backlog. Je bekijkt constant wat de meeste toegevoegde waarde gaat opleveren voor de VU en bespreekt met het ontwikkelteam, wat de mogelijkheden zijn. Hierdoor bepaal jij welke functionaliteiten, platforms of architectuur eerst gebouwd wordt, waar de prioriteiten liggen, en wat later kan. Je neemt elke dag deel aan de Scrum meetings en stemt constant eisen en wensen van je stakeholders af met het ontwikkelteam van IT. Voor oplevering zorg je voor acceptatie(tests) bij stakeholders zodat goede producten worden opgeleverd aan eindgebruikers.

Functie eisen

  Om voor deze rol in aanmerking te kunnen komen, beschik je over de volgende kennis en ervaring:

  • Het begrijpen en op de hoogte zijn van wensen/eisen van gebruikers en andere stakeholders en het managen van verwachtingen bij deze stakeholders;
  • 3+ jaar ervaring met CMS SDL Web 8 (Tridion) en coördinatie van meerdere websites;
  • Vertaalslag kunnen maken tussen redactionele wensen en technische aanpassingen (en andersom): kunnen overzien wat voor redactionele gevolgen bepaalde technische aanpassingen hebben;
  • Bekend met Agile/Scrum: je kunt heldere user stories schrijven in Jira;
  • Expert op het gebied van online marketing en communicatie: affiniteit voor design en usability;
  • Collega’s kunnen trainen in PO-rol.

  Daarnaast beschik je over de volgende skills:


  • Je bent nieuwsgierig, durft te vragen, soms eigenwijs en wil continu verbeteren;
  • Plannen en organiseren: goed prioriteiten kunnen stellen en nee durven zeggen;
  • Maatwerk: inleven in de werkwijze en houding van opdrachtgevers, leidinggevenden, uitvoerders en gebruikers;
  • Adviesvaardigheden;
  • Groot verantwoordelijkheidsgevoel: proactief in het signaleren van mogelijke ontwikkelingen, knelpunten en daarnaar handelen;
  • Samenwerken: je bent een teamplayer;
  • Senioriteit: kunnen creëren van draagvlak;
  • Doeltreffend, resultaatgericht en bestendig tegen hoge (tijds)druk;
  • Organisatiesensitiviteit: overzicht kunnen houden in een complexe omgeving.

  Aanbod

  Aangeboden wordt een samenwerking van 32 – 38 uur per week, voor een periode van 6 maanden. Deze functie is op detacheringsbasis in te vullen, met een bruto maandsalaris obv 40 upw van max. Euro 5.000,- , afhankelijk van kennis en ervaring.

  Inlichtingen

  Indien je interesse hebt in deze functie én je voldoet aan de gestelde eisen, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.

  Solliciteren