Vacatures en opdrachten

 • Communicatiemedewerker met vlotte pen voor een non-profit organisatie in regio Den Haag, 32-36 upw

  Voor een dynamische opdrachtgever in de non-profit sector waar het werk 24/7 doorgaat zoeken wij een energieke communicatiemedewerker. Dit is een vaste baan voor 32-36 uur per week. Zit jij in je tweede of derde baan en wil je doorgroeien in een dynamische organisatie waar altijd iets te doen is? Dan is dit de kans voor jou!

  Deze organisatie staat nooit stil en heeft een publieke functie. Daarom komt er altijd genoeg werk aan waaien en als ervaren uitvoerende communicatiemedewerker pak je alles op dat op je pad komt. Je staat stevig in je schoenen, bent stressbestendig en je bent niet bang om een brug te bouwen naar een andere afdeling om daar een interview af te nemen. Deze prikkelende interviews werk je zelf uit in een pakkende tekst.

  Je bent proactief en voelt je verantwoordelijk voor jouw specifieke taken. Bij nieuw werk dat binnenkomt steek jij gelijk je hand op: jij doet het wel! Als het ware neem jij eigenaarschap over je werk en voel je dit voor alles wat op jouw bordje ligt. Je kunt de planning bewaken, bent proactief en uitstekend in Nederlandse schriftelijke en mondelinge communicatie. Samen met je collega’s ontwikkel en beheer je verscheidene communicatiemiddelen, zoals social media, printcommunicatie, nieuwsbrieven, intranet en websites.

  Je schrijft boeiende artikelen voor het personeelsblad, interessante nieuwsbrieven en creëert prikkelende interviews. Korte pakkende teksten voor social media schrijf je net zo gemakkelijk als uitgebreide artikelen. Kortom: je bent een kei in shortcopy en longcopy.

  Je maakt in deze functie onderdeel uit van het communicatieteam, dat bestaat uit een aantal andere communicatiemedewerkers, een communicatieadviseur en het Hoofd Communicatie. Samen tackelen jullie de orde van de dag en werken jullie aan lange termijn projecten.

  Functie eisen

  Om voor deze uitdagende functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Relevant hbo- of wo-diploma, bij voorkeur in de richting van communicatie of journalistiek;
  • Minimaal 3-5 jaar werkervaring in vergelijkbare functies;
  • Ervaring met schrijven, redigeren en plaatsen van teksten;
  • Ervaring met het ontwikkelen en beheren van communicatiemiddelen;
  • Organisatiesensitiviteit;
  • Hands-on en nuchtere mentaliteit;
  • Enthousiast en kritisch;
  • Praktische en oplossingsgerichte denkwijze;
  • Stressbestendig;
  • Ervaring met een CMS is een pré.

  Aanbod

  Geboden wordt een dienstverband direct bij onze opdrachtgever, aanvankelijk voor een jaar met uitzicht op vast dienstverband, voor 32-36 uur per week.

  Ze bieden een marktconform salaris op basis van 36 uur per week, afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast hanteren ze aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering en flexibele werktijden.

  Sollicitatie

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je voor 19 februari 2019 te solliciteren via onze website. Vermeld bij je sollicitatie per wanneer je beschikbaar bent en wat je salarisindicatie is op basis van 36 uur per week.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Communicatieadviseur bij Business Development van HDI Global, 32-38 uur per week

  Zoek je vrijheid in je werk om plannen uit te voeren? Ben jij een persoon die volop kansen ziet? Ben je behendig in creatief denken binnen de kaders? Dan is deze functie als Communicatieadviseur bij HDI Global zeer geschikt voor jou! 32 tot 38 uur per week, locatie Rotterdam.

  Functieomschrijving
  In deze bijzonder zelfstandige functie werk je Agile samen in een klein innovatief team, de afdeling Sales, Business Development en Continous Improvement. De ambitie van HDI is om de beste zakelijk schade verzekeraar van Nederland te worden. Deze afdeling is de trekker van veel initiatieven om dit doel te realiseren en zit bomvol ideeën. Als Communicatieadviseur ben je onderdeel van het team Business Development en maak je als communicatie-expert het verschil. Je bent bedreven in het vertalen van strategie naar middelen en doorziet processen; waarbij je uiteraard graag voorstellen doet ter verbetering. Je schrijft met vlotte pen en je bent een kei in het terugbrengen van complexe informatie naar heldere boodschappen!

  Bij dit team krijg je vrijheid om je functie zelf in te delen en heb je alle ruimte om initiatief te nemen. Als jouw idee goed is krijg je snel groen licht. Je stelt beleid op en zorgt ervoor dat het nageleefd wordt. Vanuit jouw rol als communicatieadviseur houd je grip op de tone-of-voice in alle externe communicatie. Je hebt zelfs ideeën over het vertalen van formele papieren brieven naar een digitale vorm.

  Communicatie is niet je enige expertise, want bovenop communicatie heb je ook gevoel voor (content)marketing, business development en doelgroepgericht denken. Zo ontwerp je de contentstrategie, stel je de contentkalender op, werk je mee aan marketingcampagnes en start je met het coördineren van het verzendmanagement van klantbrieven.

  Vanuit je sociale persoonlijkheid kun je goed samenwerken met mensen van alle niveaus van de organisatie, van risicospecialisten en hr-medewerkers tot de directeur en het managementteam. Veel van je werk voer je uit in samenspraak met je inhoudelijke collega’s in het Duitse hoofdkantoor, waar de voertaal Engels is.

  Dit is ook een operationele rol, waarin je strategie vertaalt naar content. De strategie die je vanuit Duitsland meekrijgt kun je praktisch toepassen. Je voelt je niet gelimiteerd door deze kaders; integendeel, je ziet kaders als een kans om je creatief binnen de gestelde lijnen te bewegen zodat je communicatie uitstekend aansluit bij de Nederlandse markt.

  HDI Global
  Als deel van de Talanx Group is HDI Global SE al decennia lang een van de toonaangevende verzekeraars, die een breed en op behoeften gebaseerd aanbod van verzekeringsoplossingen biedt met bijbehorende diensten. HDI biedt internationale verzekeringsprogramma’s en is actief via buitenlandse kantoren, dochterondernemingen en aangesloten bedrijven, evenals via netwerkpartners in meer dan 150 landen.

  In de vestigingen in Rotterdam en Amsterdam zijn ca. 300 mensen werkzaam, waarvan het grootste deel in Rotterdam. Ze vinden een stimulerende, collegiale werksfeer belangrijk en hebben een open bedrijfscultuur met korte communicatielijnen.

  Functie eisen

  • Een relevante communicatieopleiding op hbo- of wo-niveau;
  • Minimaal vijf tot zeven jaar werkervaring als communicatieadviseur;
  • Proactieve houding;
  • Ervaring met het vertalen van strategie/beleid naar de juiste middelenmix en het voeren van regie over de realisatie en het beheer daarvan;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je hebt veel affiniteit met werken in een complexe organisatie en bent ervaren in B2B communicatie;
  • Goed stakeholdermanagement, door je te richten op de relatie, is tweede natuur voor jou. Je hebt uitstekende intermenselijke skills en overtuigingskracht;
  • Je kunt uitstekend schakelen op alle organisatieniveaus en staat stevig in je schoenen;
  • Je bent kritisch op processen, verbetermogelijkheden en neemt initiatief om deze in gang te zetten;
  • Gevoel voor marketing, business development en doelgroepgericht denken.

  Aanbod

  Deze functie betreft een aanstelling bij HDI Global, aanvankelijk voor een jaar met uitzicht op vast dienstverband, voor 32-38 uur per week.

  HDI Global biedt een marktconform salaris op basis van 38 uur per week, afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast hanteren ze aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste 13e maand, flexibele werktijden en een goede pensioenregeling.

  Ook is er de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen, zowel op vakgebied als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ook behoort flexibel / mobile working tot de mogelijkheden.

  Sollicitatie

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je voor 20 februari 2019 te solliciteren via onze website. Vermeld bij je sollicitatie per wanneer je beschikbaar bent en wat je salarisindicatie is op basis van 38 uur per week.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Senior Communicatieadviseur bij Wigo4it, 32-36 upw, Den Haag

  Ben jij die Senior Communicatieadviseur die wij zoeken voor 32 tot 36 uur per week voor onze opdrachtgever Wigo4it? Je gaat direct in dienst bij deze samenwerkingsorganisatie van meerdere gemeenten, gevestigd direct boven Den Haag Centraal Station.

  Wigo4it
  Wigo4it bestaat sinds 2007 en is de coöperatie van de sociale diensten van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Ze vertaalt wet- en regelgeving naar duurzame en betrouwbare informatievoorziening, die gemeenteambtenaren ondersteunt bij hun werk in het sociaal domein qua werk, inkomen en zorg. Als gemene deler voor deze gemeenten geldt: de best mogelijke dienstverlenging aan de burger.

  Senior Communicatieadviseur
  Wat verwachten wij van jou? Als Senior Communicatieadviseur ontwikkel je mede het (online) communicatiebeleid en je regelt de uitvoering daarvan. Je signaleert trends, ontwikkelingen op het vakgebied en behoeften binnen Wigo4it en vertaalt die naar kansen voor de organisatie. Je bent een goede gesprekspartner voor directie, managers en medewerkers. Verder ben je breed inzetbaar, ken je het klappen van de zweep en kun je anderen verrassen met je inzichten en aanpak.

  In deze rol ben je creatief en weet je anderen te stimuleren om creatief en ondernemend te zijn. Verder heb je zin in complexe vraagstukken en werk je graag op een centrale plek; je bent een echte spin in het web.

  Jij boekt succes door:

  • Het mede ontwikkelen van (online) marketing- en communicatiebeleid voor Wigo4it, je draagt mede zorg voor de implementatie en handhaving van dit beleid en vertaalt het naar een concrete, geïntegreerde communicatieaanpak voor meerdere belanghebbende partijen; je coördineert de uitvoering van die communicatieaanpak;
  • Het signaleren van trends, ontwikkelingen en verhoudingen binnen en buiten de organisatie en het vertalen daarvan naar marketingcommunicatiebeleid op tactisch en strategisch niveau;
  • Het adviseren en ondersteunen van directie, management en medewerkers met betrekking tot het communicatiever maken van Wigo4it in het algemeen en van de medewerkers in het bijzonder;
  • Als Accountmanager Communicatie te fungeren voor enkele teams en afdelingen van Wigo4it; je zet de afspraken om in concrete werkzaamheden en producten;
  • Regie te voeren op de uitvoering van communicatieactiviteiten van externe bureaus, zoals de productie van communicatiemiddelen (nieuwsbrief, website, arbeidsmarkt-communicatie etc.); je voert deels zelf communicatieactiviteiten uit, maakt boodschappen en verhalen in tekst en beeld begrijpelijk, relevant en betekenisvol, mede gericht op gewenste beeld- en imagovorming van Wigo4it;
  • Het onderhouden van een netwerk met relevante interne en externe stakeholders op het vakgebied van communicatie.

  Functie eisen

  Om voor deze interessante functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Minimaal een relevante Communicatie-opleiding op HBO-niveau;;
  • Meer jaren ervaring in een publieke organisatie op medior-/senior-niveau;
  • Ervaring in online marketingcommunicatie;
  • Een stevige persoonlijkheid en organisatiesensitiviteit;
  • Ervaring in arbeidsmarktcommunicatie (geen must, wel een pre).

  Overige skills:

  • Echte aanpakker
  • Daadkrachtig
  • Analytisch
  • Proactief
  • Creatief

  Aanbod

  Wigo4it biedt jou als Senior Communicatieadviseur, o.a.:

  • Flexibele werkplek gevestigd direct boven Den Haag CS
  • Aantrekkelijk salaris (Schaal 11 CAR-UWO – € 3348 – € 4859 bruto maandsalaris obv fulltime – 36 upw; afhankelijk van kennis en ervaring)
  • Veel ontwikkelmogelijkheden
  • Andere interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder fietsplanregeling, reiskostenvergoeding, goede koffie en vers fruit
  • Leuke bedrijfsevenementen georganiseerd door de feestcommissie

  Kortom, Wigo4it is dus een leuke organisatie om aan de slag te gaan en waar je veel gezellige collega’s hebt.
  Graag nóg een beter beeld over de organisatie? Bekijk hier en hier dan enkele filmpjes waarin je evt nieuwe collega’s vertellen wat het werken bij Wigo4it nou zo leuk maakt!

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie én je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te solliciteren via onze website. Vervolgens nemen we contact met je op om je sollicitatie te bespreken en je eventueel uit te nodigen voor een gesprek.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Allround Communicatieadviseur bij een grote brancheorganisatie – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, een grote brancheorganisatie die flink in beweging is en welke is gevestigd in de regio Den Haag, zoeken wij een allround Communicatieadviseur voor 24 tot 32 uur per week.

  Als Communicatieadviseur neem je een bijzondere positie in binnen deze organisatie. Het is je taak om de communicatie-uitingen en diverse projecten van de verschillende afdelingen centraal te begeleiden, in samenwerking met enkele directe collega’s, die net als jij communicatieprofessional zijn.

  Als een ware accountmanager bedien je de interne opdrachtgevers en ga je proactief op zoek naar de vraag achter de vraag. Met jouw helikopterview weet je uitstekend de verschillende communicatiebehoeften binnen de organisatie in perspectief te plaatsen en bouw je waar mogelijk allerlei bruggen tussen verschillende afdelingen.

  Het is van belang dat je de regie kunt voeren over communicatie en met een proactieve houding de organisatie in duikt. Je brengt de interne opdrachtgevers in kaart en zorgt ervoor dat je de behoefte van de klant vroeg in het proces helder hebt.

  In deze organisatie is communicatie deels ook decentraal georganiseerd, waarbij de communicatie ook dichter op de inhoud zit. Bij het vertalen van inhoud naar communicatiemiddelen stem je af met de inhoudsdeskundigen, waarvoor je ook teksten schrijft en/of redigeert. Dat kan ook rondom de organisatie van events zijn, zoals themadagen, ledenbijeenkomsten en studiereizen.

  Functie eisen

  Voor deze uitdagende en brede communicatierol kom je in aanmerking als je beschikt over:

  • Een relevante communicatieopleiding op HBO of WO niveau;
  • Minimaal vier jaar werkervaring als communicatieadviseur;
  • Ervaring met het vertalen van strategie/beleid naar de juiste middelenmix en het voeren van regie over de realisatie en het beheer daarvan;
  • Uitstekende redactionele skills om een inhoudelijke boodschap over te kunnen brengen of een vertaling te kunnen maken naar een andere doelgroep;
  • Ervaring met het adviseren over de inzet van digitale communicatiemiddelen;
  • Ervaring met het adviseren over de inzet van social media;
  • Ervaring met het adviseren over communicatie inzet rondom events zoals themadagen, ledenbijeenkomsten en studiereizen;
  • Organisatiesensitiviteit, waardoor je goed kunt omgaan met politieke spanningsvelden;
  • Analytische vaardigheden en een helikopterview, waardoor je verbanden kunt leggen en zaken in een groter perspectief kunt plaatsen binnen de organisatie;
  • Gevoel voor marketing en doelgroepgericht denken;
  • Proactieve houding;
  • Uitstekende intermenselijke skills en overtuigingskracht.

  Het is een pre als je beschikt over:

  • Ervaring bij een branche-, belangen-, leden- of netwerkorganisatie.

  Aanbod

  Deze functie betreft een aanstelling bij onze opdrachtgever, voor 24 tot 32 uur per week, daaraan voorafgegaan door een periode dat je daar via Originals werkzaam bent op detacheringsbasis. Bij gebleken geschiktheid en wederzijdse interesse bestaat daarna de mogelijkheid tot indiensttreding bij onze opdrachtgever.

  Vanuit Originals bieden we een marktconform bruto salaris van Euro 3.750,- tot Euro 4.250,- op basis van 40 uur per week, afhankelijk van kennis en ervaring.

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria, vernemen we graag per wanneer je beschikbaar bent en voor welk bruto maandsalaris op basis van 40 uur per week.

  Sollicitatie

  *vergevorderd stadium*

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie verzoeken wij je voor 31 januari 2019 12:00 uur te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Content Manager/Marketer for an international corporation in Amsterdam, 40 hours per week

  We are looking for a Content Manager/Markter for an international corporation. This is a fulltime job for 40 hours per week located at the international headquarters in Amsterdam. You support the group communications department with your vast digital knowledge and translate complicated economic content to bite-sized content on social media.

  This business corporation is internationally split up in local departments per country and the corporate overhead. The local departments manage all of their own communications for that country. The Corporate part of the company works to align all the different country communications together with the group communications. In this function you work at the corporate level, as part of the communications team. The main spoken and written language at corporate level is English.

  Job Description

  At the core of this role, you are a digital native, able to implement a broad range of digital know-how to get this corporation to the next level in online presence. As a content manager/marketer, you can map out the prospect journey and can improve the online presence of the corporation through a solid understanding of modern marketing and communication tools/trends.

  The communications department writes and edits a number of publications every year, the content of which is generally business economics related. You are able to support corporate activities by helping manage the production, layout, communication, distribution and tools used to engage with target audiences. All of this in close cooperation with members of the communications team in multiple locations and external suppliers. In addition to the regular work you can complete ad hoc requests and have no trouble delivering on tight deadlines.

  Main responsibilities

  • Maximise impact of the company’s content marketing. Finding out where and how the target audiences want to engage. Think of new ways for the company to share and market content;
  • Publishing content to communicate with customers, the media and prospective customers;
  • Translating detailed economic reports to bite-sized content for social media;
  • Managing and formatting content of publications using Microsoft Office, Abobe Acrobat and CMS;
  • You work with internal and external parties to gather necessary input. You engage with target audiences by producing reports and publications;
  • Additional potential projects include improving the prospect and customer journey and implementing storytelling.

  Functie eisen

  Job requirements

  • A relevant Bachelor or Master degree, preferably related to communications, marketing and journalism;
  • Corporate experience, preferably in an international environment;
  • Experience with and affinity for writing and editing economic content;
  • Native or near-native English. Fluent writer and speaker. Dutch is an advantage;
  • Experience with writing and producing content for social media;
  • Solid understanding of modern marketing and communications tools. Aware of all relevant digital trends. You follow the newest developments in the digital landscape;
  • Creative thinker, able to conceive new ideas for improving marketing and communications;
  • Ability to multitask a wide range of responsibilities;
  • Good time and project management skills;
  • Ability to work in a multicultural environment and co-operate with colleagues in different countries.

  Aanbod

  Offer

  • A very international workplace;
  • A dynamic, transparent and informal organisation;
  • A fun and challenging place to work:
  • Plenty of room to achieve personal growth;
  • A broad range of marketing and communications activities to get involved in;
  • Excellent learning opportunities, which are shaped in co-operation with you;
  • Indication for gross yearly income: between Euro 49.000 and Euro 63.000, based on fulltime employement. (monthly salary x12 plus holiday pay and end-of-year bonus).

  Sollicitatie

  Application

  If you are interested in this function, we request that you respond before the 11th of January by using the “Solliciteren” button below. For specific questions, please contact Dave Heuseveldt or Marco van Zanten on 070 – 306 05 11 or with info@originals.nl.

  Please indicate with your application when you are available, and your salary indication (gross monthly salary, based on 40 hours per week).

 • Bij Originals! Officemanager, Den Haag, vervuld

  Officemanager zijn bij Originals in Den Haag betekent werken in een klein en informeel team. Directe lijnen, een nuchtere instelling en van aanpakken weten, is kenmerkend voor wie we zijn. Onze adviseurs hebben ook zelf een communicatieachtergrond. Dat schept een band, maar houdt ons ook scherp omdat we altijd op inhoud met elkaar kunnen sparren. We gaan voor een goed resultaat en zetten ons in voor duurzame relaties met kandidaten en opdrachtgevers. Daarbij krijgt iedereen de ruimte om zichzelf te zijn.

  Om onze ambitie kracht bij te zetten, zijn we momenteel op zoek naar een Officemanager voor 24 – 28 uur per week, verdeeld over 4 of 5 dagen.

  De volgende werkzaamheden behoren bij de functie:

  • Het behandelen van binnenkomende telefoon, e-mail en post;
  • Het opstellen van contracten en offertes;
  • Het onderhouden van contacten met op opdrachten geplaatste werknemers en freelancers inzake verloning en facturatie;
  • Het verzorgen van de loonadministratie in samenwerking met ons boekhoudkantoor;
  • Het plaatsen en beheren van advertenties op vacaturesites;
  • Het commercieel ondersteunen van je collega’s op het mooie en sfeervolle kantoor;
  • Het fungeren als aanspreekpunt voor leveranciers;
  • Het omzetten van cv’s naar profielen in Originals format/huisstijl;;
  • Het verzorgen van acties richting externe werknemers en freelancers;
  • Het bijhouden van klanten- en kandidatendatabase;
  • Het verzorgen van de gezamenlijke lunch.

  Functie eisen

  Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die beschikt over minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Het is een pre als je eerder bij een detachering- of uitzendorganisatie hebt gewerkt.

  Daarnaast zijn de volgende competenties van belang:

  • Commerciële instelling;
  • Dienstverlenende instelling;
  • Flexibiliteit;
  • Pro-activiteit;
  • Cijfermatig inzicht;
  • Ruime ervaring met Microsoft Outlook, Word en Excel;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
  • Organisatietalent;
  • Verantwoordelijkheidsgevoel.

  Aanbod

  Een uitdagende, zelfstandige functie waar je jouw energie volledig in kwijt kunt. In een team van collegiale professionals met een gemeenschappelijk doel: de beste match voor opdrachtgevers en kandidaten. Je ontwikkelt je volop dankzij je eigen inzet en een op maat coachingstraject.

  Daarnaast ontvang je als officemanager:

  • Een goed salaris, afhankelijk van je ervaring;
  • Contract voor bepaalde tijd. Zijn we allebei blij, zetten we dat daarna om naar een vast contract.

  Over Originals
  Recruiting marketing- en communicatieprofessionals. Dat doen we al meer dan 10 jaar. Voor tijdelijke en vaste functies met werving & selectie en bemiddeling op freelance- of detacheringsbasis. Met passie voor het vak en een flinke dosis inlevingsvermogen, versterken we organisaties in hun marketing en communicatie. Ons solide netwerk van specialisten is thuis in alle voorkomende deelvakgebieden van marketing en communicatie, van senior/aansturend niveau t/m operationeel niveau.

  Sollicitatie

  Leuk! We verheugen ons nu al op de kennismaking. Mail Marco, eigenaar van Originals, via marco@originals.nl. Handig om je cv met korte toelichting toe te voegen. Reactie volgt spoedig en bij wederzijdse interesse hebben we contact over een eventueel kennismakingsgesprek.

  Heb je nog vragen? Marco beantwoordt deze graag. Mail hem via marco@originals.nl.

 • Interim Communicatiemedewerker voor een non-profit organisatie in de regio Hilversum – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, een non-profit organisatie in de regio Hilversum, zijn we per direct op zoek naar een interim Communicatiemedewerker. Ingaand in januari 2019, voor de duur van 6 maanden met optie tot verlenging of indiensttreding bij onze opdrachtgever. De werkweek is in onderling overleg te bepalen maar zal uitkomen tussen 24 en 32 uur.

  In deze rol werk je nauw samen met een andere Communicatiemedewerker en ondersteun je haar met de volgende hands-on werkzaamheden:

  • Maandelijks mediarapport opstellen;
  • 6 x per jaar een nieuwsbrief voor relaties;
  • Diverse keren per jaar een stakeholdersnieuwsbrief;
  • Interviews afnemen;
  • Foto’s en video’s maken;
  • Helpen bij de totstandkoming van het tweejaarlijkse relatiemagazine;
  • Ondersteunen bij het jaarverslag;
  • Website en LinkedIn up-to-date houden;
  • Persberichten schrijven;
  • Organiseren van bijeenkomsten;
  • Allerhande communicatieklusjes: vormgever, redactie in- en externe uitingen, bewaken huisstijl, redigeren teksten, bijbestellen drukwerk etc.

  Functie eisen

  Om voor deze functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • HBO-werk en denkniveau, bij voorkeur een relevante communicatieopleiding;
  • Minimaal 1-2 jaar relevante werkervaring;
  • Enthousiaste, sociale werkhouding;
  • Pro activiteit en creativiteit;
  • Een vlotte pen, je kunt goed schrijven zonder spel- en taalfouten;
  • Inlevingsvermogen in diverse doelgroepen;
  • Flexibiliteit en vermogen om snel te kunnen schakelen;
  • Ervaring met MailChimp, Obi4wan en diverse CMS-systemen is een pré.

  Aanbod

  Deze functie is uitsluitend in te vullen op detacheringsbasis. In aanvang is de functie voor een periode van 6 maanden, voor 24 – 32 uur per week, met optie tot verlenging en/of indiensttreding bij onze opdrachtgever. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal Euro 3.300,- bruto per maand obv 40 uur per week.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie en je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je zo spoedig mogelijk te solliciteren via onze website. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Content Coördinator, bij Nedvang te Rotterdam – 6 maanden, 32 uur per week – vervuld

  Wil jij onze opdrachtgever Nedvang (bekend van de campagnes Plastic Heroes en Glas in ’t Bakkie) helpen met informatie, data en expertise om te zetten in aansprekende (web)content? Dan horen we graag van jou!
  We zoeken namelijk voor Nedvang een enthousiaste Content Coördinator. Start: januari 2019, voor een periode van 6 maanden en een werkweek van 32 uur, met optie tot verlenging.

  De primaire focus ligt op contentcreatie voor de nieuwe corporate website, die – samen met een nieuwe huisstijl – begin 2019 gelanceerd wordt. Doel van de website is om gemeenten en afvalbedrijven te stimuleren om de inzameling, sortering en recycling van verpakkingsafval te optimaliseren.

  Jij gaat de content zelf produceren en daarnaast ga je contentproducties begeleiden. Denk aan interviews, video’s en reportages, maar ook aan illustraties en (interactieve) datavisualisaties. Je haalt verder informatie op bij collega´s en zorgt ervoor dat die content via de juiste kanalen verspreid wordt. De prachtige verhalen van deze organisatie breng jij aan de man/vrouw!
  Verder is het handig als je via social media inspeelt op de actualiteit en Nedvang nog meer op de kaart zet.

  Ook het vergaren en uitwisselen van content bij/met diverse kennispartners kan tot je werkzaamheden behoren. Je werkt in een klein team en nauw samen met de Communicatieadviseur. Het leuke is dat niet alles in beton gegoten is en dat er dus zeker nog ruimte is voor jouw goede ideeën!

  Je werkzaamheden als Content Coördinator zijn dus o.a.:

  • Plannen en coördineren van contentproducties;
  • Schrijven en redigeren van diverse soorten (web)content;
  • Het verkrijgen en verspreiden van content uit de organisatie en de kennispartners;
  • Bijhouden en optimaliseren van websites;
  • Verzorgen van e-mailnieuwsbrieven en social media;
  • Meten van resultaten via o.a. Google Analytics en Mailchimp.

  Nedvang
  Nedvang (Nederland Van Afval naar Grondstof) monitort en stimuleert de inzameling en recycling van al het verpakkingsafval in Nederland. Campagnes zijn gericht op het scheiden van plastic afval (zoals het bekende Plastic Heroes) en glas (denk aan Glas in ’t Bakkie). In Rotterdam werken 18 medewerkers, waarvan één communicatiespecialist, dagelijks aan landelijke vraagstukken. Verder wordt er samengewerkt met ketenpartners Afvalfonds Verpakkingen, Kennisinstituut Duurzaam Verpakken en Nederland Schoon.

  Functie eisen

  Om voor deze functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Minimaal een relevante HBO opleiding;
  • Minimaal 1-5 jaar relevante werkervaring;
  • Ervaring met online marketing, communicatie en crossmediaal werken;
  • Uitstekende vaardigheden met CMS (WordPress);
  • Ervaring met SEO, Mailchimp en Google Analytics;
  • Sterke schrijfvaardigheden;
  • Ervaring met beeldbewerking;
  • Een proactieve, flexibele en dienstverlenende instelling.

  Overige skills:

  • Sociale regelaar (spin-in-het-web);
  • Constructief en oplossingsgericht;
  • Neemt graag verantwoordelijkheid en kan waar nodig delegeren;
  • Stressbestendig en een goed gevoel voor humor;
  • Ondernemend karakter.

  Aanbod

  Deze functie is uitsluitend in te vullen op detacheringsbasis. In aanvang is de functie voor een periode van 6 maanden, voor 32 uur per week, met optie tot verlenging.
  Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris obv 40 uur per week je beschikbaar bent.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie en je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je zo spoedig mogelijk te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Dave Heuseveldt op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Webredacteur/Communicatiemedewerker (medior) met ervaring met website implementaties en social media tools voor een non-profit organisatie – vervuld

  Voor een dynamische opdrachtgever in de non-profit sector waar het werk 24/7 doorgaat zoeken wij een energieke medior webredacteur om een aantal online projecten (mee) te trekken in samenwerking met de projectleider. Dit is een interim klus in regio Den Haag voor 4 maanden, 32-36 uur per week.

  Het belangrijkste project gaat om het finaliseren van een nieuwe website waarvan alleen het framework staat. Naast de boomstructuur, waaraan nu de laatste hand wordt gelegd, is nog benodigd redactionele invulling en een design. Jij stuurt het externe bureau aan om de nodige veranderingen te brengen en met jouw ervaring van websites implementeren kijk je met een kritische blik naar het proces. Ook zorg je er persoonlijk voor dat de nodige content herschreven wordt. Je geeft adviezen waar nodig en bent niet bang om de boomstructuur of het design aan te passen op basis van je inzicht in effectieve websites. Zo zorg je dat de bezoekers op deze informatieve website de juiste informatie op de juiste plaatsen vinden. Dit alles doe je in samenwerking met de projectleider die het proces begeleidt: jij brengt de inhoudelijke online kennis mee.

  Naast het finaliseren van deze website is een tweede corporate website benodigd voor een ander doeleinde. Dit project staat nog volledig in de kinderschoenen, maar heeft ook te maken met verschillende politiek gevoelige stakeholders. Hiervoor schrijf jij het projectplan en zorg jij voor het functioneel ontwerp.

  Tot slot wil deze organisatie haar actieve aanwezigheid op social media beter meetbaar maken. Om deze reden gaat de communicatieafdeling werken met Obi4Wan. Jij hebt reeds ervaring met social media monitoring tools en hebt duidelijk visie op alle mogelijkheden met Obi4Wan en leert je collega’s om de social media data inzichtelijk te maken.

  Functie eisen

  Om voor deze boeiende functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Ervaring met implementeren of ontwikkelen van één of meerdere websites;
  • Ervaring met meerdere CMS’en;
  • Ervaring met Obi4Wan of een andere social media monitoring tool;
  • Je hebt een relevant hbo- of wo-diploma, bij voorkeur in de richting van communicatie of journalistiek;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in vergelijkbare functies;
  • Ervaring met schrijven, redigeren en plaatsen van teksten;
  • Ervaring met aansturen van externe en interne leveranciers;
  • Organisatiesensitiviteit;
  • Hands-on en nuchtere mentaliteit;
  • Enthousiast en kritisch;
  • Praktische en oplossingsgerichte denkwijze.

  Aanbod

  Geboden wordt een dienstverband bij Originals per direct, voor een periode van 4 maanden. Vanuit Originals word je gedetacheerd bij onze opdrachtgever, voor Euro 3.250 – 3.500 bruto per maand, op basis van 40 uur per week en op basis van opgedane kennis en ervaring.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Iris Mobron op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.

  Vermeld bij je sollicitatie per wanneer je beschikbaar bent, of je op korte termijn vakantieplannen hebt en voor welk salaris (bruto maandloon, obv 40 upw).

 • Interim allround Medior Communicatieadviseur, voor een zorginstelling ten zuiden van Rotterdam – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, een zorginstelling gevestigd ten zuiden van Rotterdam, zijn we op zoek naar een interim allround Medior Communicatieadviseur. Deze functie is voor de duur van zo’n 6 maanden en met een werkweek tussen 24 en 36 uur per week. Daarnaast heeft de opdrachtgever aangegeven dat de optie op verlenging, via ons of bij de opdrachtgever in dienst, zeker aanwezig is. Ben je dus op zoek naar een vaste baan, dan nodigen we je ook uit om te reageren.
  Ben jij gewend snel te schakelen tussen verschillende doelgroepen en die via de juiste communicatiekanalen en met de juiste tone-of-voice te bereiken? Lees dan snel verder!

  In deze rol werk je in een klein team samen aan de interne en externe communicatie van de organisatie. Je houdt je bezig het ontwikkelen en verbeteren van meerdere communicatiemiddelen, zowel online als offline. Te denken aan o.a.: een magazine, een nieuwsbrief, meerdere online en offline campagnes, social media-kanalen, etc.
  Je schrijft adviezen en doet voorstellen voor projecten en begeleidt deze ook, waarbij je nauw samenwerkt met interne en externe partijen., zoals bureaus en vormgever.

  Functie eisen

  Om voor deze functie in aanmerking te komen, voldoe je aan onderstaande functie-eisen:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Min. 3 jaar relevante ervaring als communicatieadviseur;
  • Ervaring (of affiniteit met) in de zorgsector;
  • Ervaring met schrijven van adviezen en voorstellen voor projecten;
  • Ervaring in het begeleiden van projecten;
  • Ervaring met verbeteren en beheren van social media-kanalen;
  • Ervaring met inkoop/aansturen/poductie van externe partijen;
  • Ervaring met het verzorgen van (markt)onderzoek, in samenwerking met externe partijen is een pre;
  • Weet goed door te vragen tot je bij de kern van het probleem komt en daarvoor juiste (communicatie) oplossing bieden.

  Overige skills:

  • Up-to-date kennis ogv (online) communicatie;
  • Conceptueel en analytisch denken;
  • Zelfstandige teamplayer;
  • Organiseren en uitvoeren;
  • Kennis van Adobe;
  • Enthousiast;
  • Doorzetter.

  Aanbod

  Geboden wordt een dienstverband bij Originals voor zo’n 6 maanden en een werkweek van 24 à 36 uur. Wel heeft de opdrachtgever aangegeven dat de optie op verlenging, via ons of direct bij de opdrachtgever in dienst, zeker aanwezig is. Ben je dus op zoek naar een vaste baan, dan nodigen we je ook uit om te reageren.

  Vanuit Originals word je in ieder geval de eerste periode gedetacheerd bij onze opdrachtgever, met een bruto maandsalaris van max. € 3.750,– obv 40 upw en opgedane kennis en ervaring.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.

  Vermeld bij je sollicitatie per wanneer je beschikbaar bent en voor welk salaris (bruto maandloon, obv 40 upw).

 • Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider, ruime ervaring ogv onderzoekscommunicatie, Erasmus Universiteit / ESHPM – vervuld

  Ben jij die Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider die de nieuwe marcom strategie gaat implementeren en doorontwikkelen bij onze opdrachtgever, Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM)? Als jij dit kunt realiseren met de door jou opgedane kennis en ervaring, dan horen we graag van jou! Je gaat direct bij ESHPM in dienst, in eerste instantie voor de periode van een jaar, voor 32– 40 uur per week.

  Erasmus School of Health Policy & Management
  ESHPM is toonaangevend in onderwijs en onderzoek op het terrein van beleid en management in de gezondheidszorg. ESHPM is als faculteit gehuisvest op campus Woudestein van de Erasmus University Rotterdam en heeft een sterke verbondenheid met Erasmus MC. Bij ESHPM studeren 1000 studenten en werken 160 medewerkers.

  ESHPM verzorgt een bacheloropleiding, een pre-masteropleiding, twee masteropleidingen en postacademisch onderwijs én participeert in een research master en een internationale joint degree. De onderzoeksthema’s zijn ‘marktordening en stelselinrichting’, ‘kwaliteit en doelmatigheid van zorg’ en ‘bedrijfsvoering van zorgorganisaties’.

  Multidisciplinariteit van het onderzoek is hier kenmerkend. Wetenschappers uit verschillende vakgebieden (zoals gezondheidseconomie, gezondheidsrecht, organisatiewetenschappen en bestuurskunde) werken nauw samen binnen het domein van de gezondheidszorg. De onderzoekers werken gezamenlijk aan belangrijke onderzoeksthema’s, maar zoeken ook nadrukkelijk de samenwerking met maatschappelijke partners op. Zo wordt de relevantie en de toepasbaarheid van het onderzoek continu gewaarborgd.

  Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider
  Als Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider ben je samen met een klein team van 4 medewerkers verantwoordelijk voor het marketing- en communicatiebeleid en de uitvoering daarvan, op het gebied van onderwijs en onderzoek van ESHPM, alsmede voor de corporate communicatie, de interne communicatie en (incidentele) woordvoering. Je coördineert de werkzaamheden van de marcom-medewerkers, analyseert knelpunten, doet voorstellen ter verbetering van de dienstverlening van de marcom-afdeling en adviseert én ondersteunt het Dagelijks Bestuur van ESHPM vanuit marcom-gezichtspunt.

  Omdat er recent een nieuwe marketing- & communicatiestrategie is ontwikkeld, ga jij deze implementeren en doorontwikkelen. Naast het coördineren van het team, ben je binnen het team verantwoordelijk voor het professionaliseren, moderniseren en uitvoeren van de onderzoekscommunicatie. Je werkt hierin nauw samen met de Directeur Onderzoek. Jij maakt op dit gebied echt het verschil en daarom is het van belang dat je op een enthousiaste, deskundige en innovatieve manier de hele organisatie hierin mee weet te krijgen.

  Verder voer je regelmatig overleg op verschillende niveaus, zowel binnen als buiten de faculteit, met o.a. Dagelijks Bestuur, sectieleiders, programmadirecteuren, onderzoekers, docenten en studenten. Je zorgt voor een goede teamgeest en zet het marcom-team op de kaart binnen en buiten de organisatie.

  Functie eisen

  Om voor deze functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Een relevante afgeronde WO masteropleiding;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij een organisatie met een complexe structuur;
  • Ruime ervaring met moderne onderzoeksmarketing & -communicatie: je snapt het spel en de samenhang tussen on- en offline & social media, goede content en de onderzoekers. Daarnaast ben je pragmatisch en tegelijkertijd intellectueel partij voor onderzoekers;
  • Ervaring op het gebied van interne communicatie;
  • Minimaal 3 jaar ervaring met het leiden van een team als meewerkend voorman/
   -vrouw;
  • Ervaring met het verbinden van de verschillende facetten binnen een team;
  • Ervaring met het doorontwikkelen en implementeren van nieuwe strategieën en het op een hoger plan tillen van marketing & communicatie binnen een organisatie;
  • Het goed kunnen navigeren in een dynamische omgeving met veel verschillende stakeholders.
  • Je kunt goed grenzen stellen en bewaken;
  • Uitstekende adviesvaardigheden;
  • Affiniteit en/of ervaring met onderwijsmarketing (is een pré);
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Ervaring hoe anderen in de breedte van de organisatie mee te krijgen.

  Verder ben je:

  • Enthousiast;
  • Energiek;
  • Organisatiesensitief;
  • Oplossingsgericht;
  • Flexibel;
  • Teamplayer.

  Aanbod

  ESHPM biedt jou als Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider:

  • Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU), inschaling in schaal 12;
  • Een dienstverband in eerste instantie voor de duur van een jaar bij ESHPM, voor 32 – 40 uur per week;
  • interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: een vakantie uitkering, een eindejaarsuitkering en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een fulltime werkweek).

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie én je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te solliciteren via onze website. Ga je binnenkort op vakantie? Laat ons dan even in je sollicitatie weten om welke periode dat gaat.
  Vervolgens nemen we contact met je op om je sollicitatie te bespreken en je eventueel uit te nodigen voor een gesprek.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Dave Heuseveldt op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

  Voor meer informatie over ESHPM, zie hier.

 • Interim Webredacteur met ervaring met Tridion (Pool Vrije Universiteit)

  Originals is een van de mantelpartijen voor de inhuur van interim webredacteuren voor de Vrije Universiteit te Amsterdam. Voor hen zijn wij doorlopend op zoek naar webredacteuren op verschillende niveaus. Om de VU snel van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van een speciale pool.

  In de functie van webredacteur ben je, afhankelijk van het functieniveau, verantwoordelijk voor een selectie van onderstaande taken en werkzaamheden:

  • Het schrijven en redigeren van teksten voor alle in- en externe digitale communicatiemiddelen;
  • Het verzorgen van de (digitale) opmaak en plaatsen van nieuwsbrieven, artikelen en overige informatie op website en/of portal;
  • Het actief leveren van input voor de opzet en inrichting van delen van (nieuwe) websites in nauw overleg met de online adviseur binnen Communicatie & Marketing Expertise Services;
  • Het proactief informeren van doelgroepen over opzet en gebruik van websites;
  • Het evalueren van de inzet van de online communicatie;
  • De coördinatie en realisatie van de in het VU-brede communicatiemarketing jaarplan gestelde doelen op het gebied van (web)redactie;
  • Mede bepalen van de inhoud van een universiteitsblad of educatieve/populair wetenschappelijke publicaties (conventionele en/of nieuwe media) in overleg met de Hoofdredacteur en/of de uitgever/redactie-raad;
  • Het plannen, coördineren en regisseren (procesmatig) van de uitvoering van het redactionele proces van een universiteitsblad of educatieve/populair wetenschappelijke publicaties (conventionele en/of nieuwe media) in overleg met de Hoofdredacteur;
  • Het opstellen en bewaken van redactionele begrotingen en zorgdragen voor het plannen, coördineren en regisseren (inhoudelijk/procesmatig) van de uitvoering van het totale redactieproces.

  Functie eisen

  Om in aanmerking te komen voor de pool voldoe je aan de volgende basisvoorwaarden en -competenties:

  • Minimaal een afgeronde Hbo opleiding op het gebied van communicatie;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Kennis van en ervaring met online communicatie, (social) media en communities;
  • Aantoonbare ervaring met het CMS Tridion;
  • Eerdere ervaring met het werken voor een universiteit of faculteit is een pré.

  Bij elke concrete aanvraag vanuit de VU, wordt door ons bekeken welke aanvullende competenties en skills van belang zijn op dat moment en wie er binnen de pool het beste aansluiten bij de vraag.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt om toegelaten te worden tot deze pool en je aansluit bij de gestelde criteria, nodigen wij je uit om hiernaar te solliciteren. Wij beoordelen daarna je aanmelding en je ontvangt van ons bericht over eventuele toelating tot deze pool. Voor eventuele vragen kun je terecht bij Dave Heuseveldt, via 070-3060511 of dave@originals.nl.

 • Interim contentspecialist met focus op webredactie (Sharepoint) bij Centrum voor Jeugd en Gezin van de Gemeente Den Haag – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, een overheidsinstantie in de regio Den Haag, zijn we per direct op zoek naar een ervaren Contentspecialist met de focus op webredactie met Sharepoint. Het gaat in eerste instantie om een periode van 3 maanden en 24 uur per week, verdeeld over 4 dagen van 6 uur. Waarbij de donderdag een must is.

  In deze tijdelijke rol versterk je het redactieteam en de werkzaamheden bestaan voornamelijk uit redactietaken met daarnaast een stukje advies en het opzetten van een social media strategie. Het zwaartepunt ligt op redactie en beheer van reguliere content. Daarnaast ondersteun je bij het versturen van in- en externe nieuwsbrieven (via de eigen nieuwsbriefapplicatie), waarbij de huidige eindredacteur de content aanlevert.

  Verder geef je advies (en voer je deze door) voor het verbeteren (techniek, structuur en inhoud) van de huidige website en intranet.

  Functie eisen

  Om voor deze rol in aanmerking te kunnen komen beschik je over:

  • Minimaal 5 jaar ervaring als webredacteur;
  • Ruime ervaring met Sharepoint;
  • Ervaring met het ontwikkelen en realiseren van een social media strategie;
  • Een daadkrachtige instelling;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Een zelfstandige instelling;
  • De skills om je nieuwe zaken snel eigen te maken.

  Aanbod

  Kandidaten die beschikbaar zijn voor detachering genieten de voorkeur, maar een samenwerking op freelance-basis is ook mogelijk. Vermeld bij je motivatie s.v.p voor welk bruto maandsalaris of uurtarief je beschikbaar bent voor deze opdracht.

  Inlichtingen

  Indien je interesse hebt in deze functie, verzoeken wij je om zo snel mogelijk te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Freelance Senior Change Communications Manager at TNT – vervuld

  Please note: during the recruitment process for the permanent Senior Change Communications Manager position our client is open to a freelance solution as well.

  Due to the introduction of a new change program focused on IT and customer experience our client, a large multinational with headquarters in the area of Amsterdam, is looking for a Senior Change Communications Manager.

  The change program includes new end-to-end processes and IT infrastructure, transforming both the customer experience as well as the internal work environment. In order to plan, develop and lead the communications involved in this process they’re looking for a suitable communicationspecialist.

  In this position you will be part of the S&T Programme team. You are responsible for both communications on a strategic level, as well as stakeholder management. Responsibilities include, but are not limited to:

  • Producing and executing a program brand campaign in accordance with the available communications strategy;
  • Adopting and maintaining said communications strategy;
  • Producing, evolving, maintaining and tracking of the communications and stakeholder management plan;
  • Developing KPI’s to manage communication and engagement effectiveness.
  • Providing and maintaining core communications documents for use by the key stakeholders, including the board of directors, the top senior management, sponsors as well as local communication colleagues.

  Furthermore you’ll be responsible for the operational, internal communication including;

  • Designing and leading the implementation of the communications and stakeholder engagement strategy;
  • Proposing messaging mediums and delivery channels as well as securing and managing external communication companies if deemed necessary;
  • Producing required communication messages and providing materials.

  Functie eisen

  In order to fulfill this position we’re looking for a candidate with the following profile:

  • A bachelor degree in communications or business management;
  • A minimum of 10 years experience wholly leading and executing communication strategy and planning, preferably in change management on enterprise level;
  • Implementing difficult cultural change projects at corporate level;
  • Proven experience leading and working across different teams;
  • Well-developed writing, presentation and interpersonal communication skills;
  • Proactively in taking initiaves;
  • Proven success communicating across traditional and social media channels;
  • The ability to build and maintain diplomatic relations with all involved stakeholders;
  • Creative, autonomous and flexible.
  • This is a fulltime assignment, 5 days availability is necessary.

  Aanbod

  A challenging, temporary assignment for a minimum of 3 months.

  Inlichtingen

  Marco van Zanten deals with this vacancy. If you are interested, please register first with Originals on this website. Then you can reply directly to this vacancy and you can also explain (in English) your reasons for being interested in this post.

 • Junior/Medior PR Consultant bij Grayling in Amsterdam – vervuld

  Onze opdrachtgever, Grayling is een van de snelst groeiende internationale PR bureaus ter wereld en is actief in meer dan 27 landen. In Nederland werken ze voor mooie A-merken in de mode, technologie, automotive en toerisme branche.

  Voor het kantoor van Grayling in Amsterdam zoeken we een enthousiaste Junior / Medior PR Consultant om het ambitieuze en gedreven team aan te vullen. Een PR consultant met kennis van het medialandschap én met liefde voor de merken waarvoor Grayling werkzaam is.

  Als Junior / Medior PR Consultant, ben je verantwoordelijk voor:
  Plannen schrijven en klanten adviseren
  Persberichten opstellen, redigeren en/of vertalen
  Het plannen en uitvoeren van persevenementen
  In teamverband werken op (inter)nationale klanten
  Coördineren van uitleen van producten en producttests.
  Rapporteren aan klanten
  Opbouwen en onderhouden van een goede relatie met belangrijke journalisten en bloggers
  Onderhouden van social media accounts en klanten helpen met het uitvoeren van social media strategie.

  Functie eisen

  Voor deze uitdagende functie zoeken we een PR consultant met een can-do mentaliteit. Ben jij toe aan een volgende stap, dan is Grayling het juiste bureau voor jou. Want hier kun je snel groeien, als je het waarmaakt natuurlijk.

  Daarvoor is het van belang dat je beschikt over:
  Minimaal 1 jaar relevante ervaring bij een PR of communicatieadviesbureau
  • Succesvol afgeronde HBO/WO Communicatieopleiding
  Resultaatgerichtheid
  Schrijfvaardigheid en creativiteit
  Empatisch vermogen
  Kennis van online media en social media
  Interesse in technologie en/of bereid zich te verdiepen in onbekende markten
  Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk
  Conceptueel vermogen en het vermogen om ideeën om te zetten in acties

  Aanbod

  Het betreft een functie waarbij je een contract ontvangt van Grayling.
  Salarisindicatie: EUR 2.300,- tot Euro 2.800,- bruto per maand op basis van 40 uur per week, afhankelijk van kennis en ervaring.

  Inlichtingen

  Indien je interesse hebt in deze functie, verzoeken wij je zo spoedig mogelijk te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via marco@originals.nl.
 • Online Marketeer a.i. en vast (Pool) – doorlopende werving

  Voor diverse opdrachtgevers zijn wij geregeld op zoek naar ervaren online marketeers die zowel op strategisch als operationeel niveau inzetbaar zijn. Denk daarbij aan het adviseren over online marketingcampagnes en het ontwikkelen daarvan.

  Functie eisen

  Om opgenomen te worden in de pool voldoe je aan tenminste de volgende vereisten:

  • Een afgeronde HBO/ WO opleiding met een specialisatie in (digitale) marketing, eventueel aangevuld met NIMA;
  • Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van online marketing;
  • Ruime ervaring met onderdelen als SEO, SEA, Google Analytics, Google Adwords, affiliate marketing, email marketing, usablility, e-commerce, conversie, bannering, retargeting, social media;
  • Analytisch sterk met een resultaatgerichte instelling;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

  Aanbod

  Als je toegelaten wordt tot deze pool ontvang je, in een vroeg stadium, onilne marketingvacatures en -opdrachten bij onze opdrachtgevers.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt om toegelaten te worden tot deze pool en je aansluit bij de gestelde criteria, nodigen wij je uit om hiernaar te solliciteren. Wij beoordelen daarna je aanmelding en je ontvangt van ons bericht over eventuele toelating tot deze pool. Voor vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt op nummer 070 – 306 05 11 of via dave@originals.nl.

 • Communicatieadviseur Gemeente a.i. (Pool) – doorlopende werving

  Gemeenten kunnen om uiteenlopende redenen behoefte hebben aan interim (detachering en freelance) ondersteuning op het gebied van communicatie. Denk bijvoorbeeld aan zwangerschapsverlof, ziekte van een medewerker of aan het projectmatig bieden van communicatieondersteuning bij infrastructurele projecten of in het sociale domein. Om deze gemeenten adequaat van dienst te kunnen zijn, zijn wij daarom met regelmaat op zoek naar communicatieprofessionals die op korte termijn beschikbaar zijn.

  In de rol van communicatieadviseur ben je in staat om communicatieplannen op te stellen en neem je de regie daarover in handen. Je coördineert campagnes, events, beurzen en bent verantwoordelijk voor de realisatie/beheer van communicatiemiddelen. Mediabeleid en persvoorlichting zijn “takken van sport” die jou wel bekend zijn. Ook heb je ervaring met huisstijltrajecten, zowel met implementatie als het bewaken van correcte uitvoering. En last but not least heb je kennis van online communicatietrajecten (nieuwsbrieven, e-mailings, intra- en internet). Indien nodig treed je op als adviseur naar burgemeester en wethouders.

  Functie eisen

  Wij zoeken kandidaten die beschikken over:

  • Een afgeronde HBO/WO communicatieopleiding;;
  • Minimaal 5 jaar ervaring met overheidscommunicatie binnen de gemeentelijke overheid;
  • Kennis van en inzicht in bestuurlijke, maatschappelijke of politiek gevoelige aangelegenheden;
  • Ervaring met het omgaan met vertegenwoordigers van de media.

  Aanbod

  Als je toegelaten wordt tot deze pool ontvang je, in een vroeg stadium, communicatieopdrachten bij onze opdrachtgevers in de gemeentelijke overheid.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt om toegelaten te worden tot deze pool en je aansluit bij de gestelde criteria, nodigen wij je uit om hiernaar te solliciteren. Wij beoordelen daarna je aanmelding en je ontvangt van ons bericht over eventuele toelating tot deze pool. Voor vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt op nummer 070 – 306 05 11 of via dave@originals.nl.

 • Webredactie / Contentmanagement a.i. (Pool) – doorlopende werving

  Regelmatig zijn wij voor onze opdrachtgevers op zoek naar goede webredacteuren en/of contentmanagers die beschikbaar zijn op interim basis. Denk bijvoorbeeld aan een gemeente, waterschap, verzekeringsmaatschappij of een andere zakelijke dienstverlener, waar men vervanging zoekt vanwege een zwangerschapsverlof, ziekte van een vaste medewerker of extra ondersteuning kan gebruiken in de migratie naar een nieuwe website.

  Om deze organisaties snel van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van een speciale webredactie-pool.

  Functie eisen

  Voor onze pool zoeken wij webredacteuren en contentmanagers die:

  • Beschikken over minimaal 3 jaar ervaring met webredactie, zoekmachineoptimalisatie (SEO), social media en online communicatie;
  • Beschikken over minimaal 3 jaar ervaring met het publiceren en onderhouden van content in één of meerdere CMS’en zoals Tridion, GX, Drupal, Hippo, CCI Livits, Green Valley, SharePoint, Sitecore en Umbraco;
  • Beschikken over ervaring met het vertalen van een contentstrategie naar concrete middelen;
  • Beschikken over ervaring met beeldbewerking en HTML;
  • Zelfstandig content kunnen verzamelen en analyseren voor de online communicatiekanalen;
  • Beschikken over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

  Aanbod

  Als je toegelaten wordt tot deze pool ontvang je, in een vroeg stadium, webredactie / contentmanagementopdrachten bij onze opdrachtgevers.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt om toegelaten te worden tot deze pool en je aansluit bij de gestelde criteria, nodigen wij je uit om hiernaar te solliciteren. Wij beoordelen daarna je aanmelding en je ontvangt van ons bericht over eventuele toelating tot deze pool. Voor vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt op nummer 070 – 306 05 11 of via dave@originals.nl.

Ben jij een Original?
Schrijf je dan nu bij ons in.

Inschrijven

Meld je aan voor de Job Alert en ontvang vacatures per e-mail.

Aanmelden

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten