Vacatures en opdrachten

 • Senior Communicatieadviseur bij WSW in Hilversum, 32 uur per week

  Wil jij als Senior Communicatieadviseur het verschil maken bij Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW)? Wij zoeken voor deze prettige en professionele werkgever een ervaren Senior Communicatieadviseur, voor 32 uur per week. Het is een uitdagende functie met veel vrijheid voor eigen invulling.

  Als Senior Communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor alle communicatie van WSW. Je vormt zelf de communicatieafdeling en bent dan ook de spil in de organisatie op dit gebied. Je werkt samen met alle lagen van de organisatie. Je collega’s hebben een sterk theoretisch kader, waarmee je communiceert over onderwerpen met een hoog abstractieniveau. Zaak is dan ook dat je de samenwerking opzoekt met je collega’s om te zorgen dat alle communicatieboodschappen inhoudelijk correct zijn.

  Voor deze functie is het belangrijk dat je gemakkelijk de verbinding legt en uitstekend kunt omgaan met verschillende soorten mensen. Complexe onderwerpen prikkelen je nieuwsgierigheid en je gaat graag op onderzoek uit. Je zorgt dat je onderwerpen van binnen en buiten begrijpt voordat je er over communiceert. Verder ben je assertief, zelfverzekerd en kun je goed omgaan met weerstand. Je bent een stevige gesprekspartner voor het bestuur, teamleiders, projectleiders en collega’s en hebt natuurlijk gezag in je vak.

  De basis voor de communicatiestrategie is gelegd, maar je hebt zeker ruimte om met jouw communicatie expertise de strategie uit te bouwen. Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van de strategie naar communicatiemiddelen en verzorgt zelf het beheer ervan. Waar nodig stuur je externe partijen aan voor de realisatie van middelen. Tevens word je incidenteel ingezet voor woordvoering. Waar mogelijk, coach je vakinhoudelijke collega’s om ook zelf woordvoering op te pakken.

  Waarborgfonds Sociale Woningbouw
  Bij WSW werk je voor een maatschappelijke organisatie die een substantiële bijdrage levert aan de financiering van de sociale woningbouw in Nederland. Dit zorgt uiteindelijk voor een lagere huurprijs voor bewoners. Woningcorporaties kunnen door aangesloten te zijn bij WSW tegen gunstigere voorwaarden financieren. WSW heeft onafhankelijkheid, deskundigheid, betrokkenheid, respect en integriteit hoog in het vaandel staan. De organisatie heeft ongeveer 65 medewerkers, waarvan de meesten met een hoog theoretisch kader.

  Functie eisen

  Wij zoeken een Senior Communicatieadviseur die beschikt over:

  • Minimaal 7 jaar relevante ervaring als communicatieadviseur.
  • Een afgeronde relevante HBO/WO opleiding in de richting van communicatie of marketing.
  • Ruime ervaring en kennis op strategisch niveau.
  • Je bent een vakbekwame, zelfstandige communicatieprofessional. Je werkt goed samen, neemt eigenaarschap over je werk en werkt ook hard hands-on.
  • Organisatiesensitiviteit binnen complexe omgevingen. Je bent stevig op de inhoud en zacht op de relatie en bouwt snel een netwerk op.
  • Gevoel voor politiek-bestuurlijke spanningsvelden.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, waarmee je het verhaal van WSW begrijpelijk en aantrekkelijk kan vertellen.

  Verder ben je:

  • Proactief;
  • Professioneel;
  • Mensgericht.

  Aanbod

  WSW staat bekend als een fijne werkgever waar weinig verloop is. Collegialiteit staat hoog in het vaandel en collega’s zijn buitengewoon vriendelijk. Meerdere keren per jaar worden er teamuitjes georganiseerd. In het bedrijfsrestaurant wordt elke dag vers gekookt en het is dus geen verrassing om je collega’s daar regelmatig terug te zien. WSW is ook een flexibele werkgever, er bestaat de mogelijkheid tot thuiswerken en iets later op kantoor komen als je bijvoorbeeld eerst de kinderen naar school wilt brengen of een file wilt vermijden.

  Voor deze functie geldt een bruto salarisrange van Euro 4.900,- tot Euro 5.400,- op basis van 36 uur per week. Daarbovenop komen secundaire voorwaarden zoals onder andere 30 vakantiedagen, conform cao Woondiensten.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie én je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te solliciteren via onze website. Vervolgens nemen we contact met je op om je sollicitatie te bespreken en je eventueel uit te nodigen voor een gesprek.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Contentstrateeg voor een belangenvereniging in regio Utrecht voor 24 uur per week, 3 maanden – on hold reageren niet meer mogelijk

  Voor onze opdrachtgever, een belangenvereniging in de regio Utrecht zijn we per direct op zoek naar interim Contentstrateeg. Voor in eerste instantie een periode van 3 maanden en een inzet van 24 uur per week, met optie tot verlenging.

  Onze opdrachtgever staat aan het begin van het proces rondom de realisatie van een nieuwe website, er zijn wel ideeën over waar ze naartoe willen en wat ze willen verbeteren, maar er is ook nog veel onduidelijk. Daarom willen ze geadviseerd worden door een Contentstrateeg met, bij voorkeur, ervaring in een vergelijkbare werkomgeving.

  In deze rol adviseer je over de structuur van de nieuwe website en geef je sturing aan de contentselectie. Je werkt samen met interne stakeholders en houdt rekening met eventueel uiteenlopende belangen. Daarnaast adviseer je over het communicatiedoel van de website, enerzijds vanuit de rol van onze opdrachtgever als belangenbehartiger en anderzijds vanuit de rol als dienstverlener naar hun leden. Resultaten hierbij zijn een plan van aanpak voor de contentselectie (dat geeft hen ook houvast voor het beheer na de migratie) en een afgeronde contentselectie van de 250 statische pagina’s. Het herschrijven van de content behoort niet tot de opdracht.

  Vanuit de organisatie is er draagvlak voor de nieuw te realiseren website, er is niet veel weerstand maar het heeft voor de meeste (interne) stakeholders ook weer geen prioriteit. De cultuur is informeel, in het communicatie/redactieteam is veel professionaliteit aanwezig met meerdere expertises. De manager geeft ruimte om zelf de verantwoordelijkheid te nemen.

  Functie eisen

  Om voor deze opdracht in aanmerking te komen dien je te beschikken over:

  • Minimaal 7 jaar ervaring als contentstrateeg (of in vergelijkbare rollen), je bent eerder (mede)verantwoordelijk geweest voor het realiseren van websites vanaf scratch tot en met oplevering, waardoor je het gehele proces kunt overzien;
  • Ruime ervaring met strategisch advies over structuur en contentselectie;
  • WO werk- en denkniveau;
  • Ervaring bij een belangenvereniging of bij een organisatie met een vergelijkbare dynamiek qua stakeholdermanagement

  Verder ben je:

  • Resultaatgericht
  • Besluitvaardig
  • Communicatief vaardig
  • Organisatiesensitief
  • In staat het eea in breder perspectief te plaatsen (helicopterview)

  Aanbod

  Geboden wordt een tijdelijke samenwerking met Originals van 3 maanden, met optie tot verlenging. Deze opdracht is zowel op detacheringsbasis als op freelancebasis te vervullen. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris (obv 40 upw) of uurtarief je beschikbaar bent.

  Mocht je vakantieplannen hebben in de aankomende maanden, geef dan svp bij je sollicitatie aan wanneer/hoe lang je op vakantie gaat.

  Sollicitatie

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende opdracht, verzoeken wij je zo snel mogelijk te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim ervaren Communicatiemedewerker met vlotte pen voor een maatschappelijk relevante organisatie in regio Amsterdam – Vervuld

  Voor een maatschappelijk relevante organisatie in regio Amsterdam zoeken wij een Interim ervaren Communicatiemedewerker. Dit is invulbaar in overleg, voor 24 tot 36 uur per week, voor 3 tot 4 maanden. Ben je een proactief, hands-on persoon met een vlotte pen? Lees dan verder!

  Als ervaren Communicatiemedewerker voer je een breed palet aan operationele communicatiewerkzaamheden uit. Je redigeert, schrijft en herschrijft inhoudelijk complexe teksten in samenwerking met de interne deskundigen. Zo zorg je ervoor dat de uitingen aansluiten bij de doelgroepen en de kanalen, zonder dat de inhoud verloren gaat.

  Je schrijft teksten voor uiteenlopende communicatiemiddelen, stelt nieuwsbrieven op volgens de contentkalender, bewaakt de planning met interne en externe stakeholders en werkt mee aan de website. Verder neem je ook interviews af bij collega’s. Boven alles ben je schriftelijk uitstekend onderlegd en voer je wanneer nodig ook de spellingcheck of technische redactie uit.

  Je komt te werken in een dynamische, complexe omgeving. Je bezit dan ook de nodige organisatiesensitiviteit en hebt gevoel voor uiteenlopende belangen binnen en buiten de organisatie. Je duikt regelmatig de organisatie in om de communicatiewensen en -behoeften op te halen bij de verschillende belanghebbenden.

  Functie eisen

  Wij zijn op zoek naar een ervaren Communicatiemedewerker die beschikt over:

  • Minimaal 4 jaar ervaring als communicatiemedewerker en/of redacteur;
  • Een afgeronde relevante HBO/WO opleiding in de richting van communicatie of journalistiek.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.
  • Organisatiesensitiviteit.
  • Aantoonbare ervaring met webteksten schrijven en interviews afnemen.
  • Ervaring met redigeren en (her)schrijven van inhoudelijk complexe teksten.

  Verder ben je:

  • Zelfstartend;
  • Proactief;
  • Stressbestendig;
  • Zorgvuldig en nauwkeurig.

  Aanbod

  Geboden wordt een tijdelijke samenwerking met Originals voor 3 tot 4 maanden. Deze functie is uitsluitend in te vullen op detacheringsbasis. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris (o.b.v. 40 upw) je beschikbaar bent.

  Sollicitatie

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je zo snel mogelijk te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim (Online) Communicatieadviseur voor een semi-overheidsorganisatie in regio Rotterdam – vervuld

  Voor een dynamische semi-overheidsorganisatie in regio Rotterdam zoeken wij per 4 november een allround Interim (Online) Communicatieadviseur voor 24 uur per week, voor een periode van 6 maanden. Ben je zowel strategisch als uitvoerend sterk en ben je snel inzetbaar? Wij horen graag van je!

  De werkzaamheden die dienen te worden uitgevoerd zijn allround communicatiewerkzaamheden met voornamelijk een online karakter, zowel op het niveau van advies als uitvoering. Dit varieert van het gevraagd en ongevraagd adviseren van collega’s en leidinggevenden op allerhande communicatievraagstukken, tot het produceren van communicatiemiddelen. De producten worden voor zowel interne als externe doelgroepen gemaakt. Onderdeel van de werkzaamheden is het maken en publiceren van content voor websites en social media.

  Specifiek ligt er een klus voor de werkzaamheden rondom de inrichting van een nieuw intranet voor een apart onderdeel van de organisatie. Deze werkzaamheden bestaan uit het inzicht verkrijgen in hoe medewerkers de digitale omgeving nu gebruiken en hoe ze die willen gaan gebruiken. Deze inzichten worden vertaald naar blauwdrukken voor een nieuwe omgeving. Op basis daarvan wordt vanuit Communicatie input gegeven aan een intern projectteam en een externe ontwikkelaar.

  Functie eisen

  Om voor deze uitdagende functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Relevant hbo- of wo-diploma, bij voorkeur in de richting van communicatie of journalistiek;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring als communicatieadviseur;
  • Ruime kennis van digitale communicatie, waarin je zowel strategisch als uitvoerend sterk bent;
  • Vlot inzicht in de communicatieprocessen van een organisatie, maar ook in wat er technisch mogelijk is;
  • Ruime organisatiesensitiviteit; je kunt vanuit de belangen van de organisatie multidisciplinair en integraal adviseren;
  • gevoel voor de omgeving waarin je werkt en de diverse belangen die kunnen spelen bij alle interne en externe stakeholders.
  • onafhankelijk én in staat je in te leven in de perspectieven van in- en externe partijen en hierop in te spelen waardoor er een effectieve samenwerking ontstaat in een veld met vaak conflicterende, soms politiek of bestuurlijk geladen belangen.

  Verder ben je:

  • Een praktische doener;
  • Positief kritisch;
  • Energiek;
  • Samenwerkingsgericht;
  • Flexibel;
  • Klantgericht;
  • Resultaatgericht.

  Aanbod

  Geboden wordt een tijdelijke samenwerking met Originals per 4 november voor 6 maanden, voor 24 uur per week. Deze functie is uitsluitend in te vullen op detacheringsbasis. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris (o.b.v. 40 upw) je beschikbaar bent.

  Sollicitatie

  *Reageren niet meer mogelijk*

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je zo snel mogelijk te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Communicatiemedewerker/Communicatieadviseur bij een zorgorganisatie regio Eindhoven – vervuld

  Voor een organisatie die zorgverleners ondersteunt in regio Eindhoven zoeken wij per direct een Interim Communicatiemedewerker/Communicatieadviseur voor 32 uur per week. Dit is tot minimaal het eind van het jaar, met optie tot verlenging.

  Als ervaren Communicatiemedewerker/Communicatieadviseur voer je een breed palet aan operationele communicatiewerkzaamheden uit. Zo schrijf je veel teksten voor het intranet en nieuwsberichten,verstuur je mailings, werk je de website bij en verzorg je redactiewerk voor de vakinhoudelijke teksten voordat ze de deur uitgaan. Boven alles ben je schriftelijk uitstekend onderlegd en heb je een goed gevoel voor wat een tekst prettig maakt om te lezen.

  Je komt te werken in een afdeling in ontwikkeling, midden in een laagdrempelige organisatie. Collega’s staan regelmatig bij je bureau met nieuwe ad hoc werkzaamheden, wat je balanceert met je lange termijn projecten. Je kunt goed prioriteren en de planning bewaken terwijl je ook flexibel mee beweegt met ad hoc werkzaamheden.

  Functie eisen

  Wij zijn op zoek naar een ervaren Communicatiemedewerker/Communicatieadviseur die beschikt over:

  • Minimaal 4 jaar ervaring als communicatiemedewerker of communicatieadviseur;
  • Een afgeronde relevante HBO/WO opleiding in de richting van communicatie, marketing of journalistiek;
  • Uitstekende schrijfvaardigheid;
  • Organisatiesensitiviteit;
  • Brede ervaring in operationele communicatiewerkzaamheden;
  • Een aanpakkersmentaliteit.

  Verder ben je:

  • Zelfstandig;
  • Stressbestendig;
  • Sociaal;
  • Secuur;
  • Zorgvuldig.

  Aanbod

  Geboden wordt een tijdelijke samenwerking met Originals per direct tot minimaal het eind van het jaar, met optie tot verlenging. Deze functie is uitsluitend in te vullen op detacheringsbasis. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris (o.b.v. 40 upw) je beschikbaar bent.

  Sollicitatie

  *Reageren niet meer mogelijk*

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je zo snel mogelijk te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Communicatiemedewerker/Communicatieadviseur bij een semi-overheidsorganisatie – Vervuld

  Voor een dynamische semi-overheidsorganisatie in centraal Noord-Holland zoeken wij per direct een Interim Communicatiemedewerker/Communicatieadviseur voor 32 uur per week per direct tot minimaal het eind van het jaar, met optie tot verlenging. Weet je van aanpakken en kun je eenvoudig je draai vinden in een organisatie? Reageer dan snel!

  Als Communicatiemedewerker/Communicatieadviseur houd je je bezig met een breed scala aan communicatiewerkzaamheden. Zo neem je interviews af, schrijf je artikelen en webteksten en ondersteun je in evenementenorganisatie. Verder heb je ervaring met de populairste social media kanalen en schrijf je pakkende teksten die passen bij elk medium.

  Je komt te werken in een warm, sympathiek team in een vriendelijke, sociale omgeving. Het team bestaat momenteel uit drie ervaren communicatieadviseurs en één communicatiemedewerker. Eén van de senior adviseurs onderhoudt rechtstreeks contact met de directeur.

  Als Communicatiemedewerker/Communicatieadviseur ben je een waardevolle aanvulling op dit team met je operationele ervaring in communicatie. Je kunt goed schrijven en schrijft zowel korte als lange teksten voor verschillende kanalen en doelgroepen. Verder ben je een echte Nederlandse taalpurist en laat je nooit een tekst met taalfouten de deur uitgaan. Uiteraard is hard werken je niet vreemd, want er is genoeg te doen!

  Functie eisen

  Wij zijn op zoek naar een Communicatiemedewerker/Communicatieadviseur die beschikt over:

  • Minimaal 3 jaar ervaring als communicatiemedewerker of communicatieadviseur;
  • Een afgeronde relevante HBO/WO opleiding in de richting van communicatie, marketing of journalistiek;
  • Uitstekende schrijfvaardigheid;
  • Brede ervaring in operationele communicatiewerkzaamheden;
  • Een aanpakkersmentaliteit.

  Verder ben je:

  • Zelfstandig;
  • Sociaal;
  • Secuur;
  • Zorgvuldig;
  • een taalpurist;
  • Een persoon die werkplezier en humor belangrijk vindt.

  Aanbod

  Geboden wordt een tijdelijke samenwerking met Originals per direct tot minimaal het eind van het jaar, met optie tot verlenging. Deze functie is uitsluitend in te vullen op detacheringsbasis. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris (o.b.v. 40 upw) je beschikbaar bent.

  Sollicitatie

  *Reageren niet meer mogelijk*

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je zo snel mogelijk te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten of Dave Heuseveldt op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Communicatieadviseur bij een woningcorporatie – vervuld

  Voor een dynamische semi-overheidsorganisatie in centraal Noord-Holland zoeken wij per direct een allround Interim Communicatieadviseur voor 32 tot 36 uur per week tot minimaal het eind van het jaar, met optie tot verlenging. Weet je van aanpakken en kun je eenvoudig je draai vinden in een organisatie? Reageer dan snel!

  De communicatieafdeling is in een fase waarin ze een aantal belangrijke zaken oppakken, zoals het geïntegreerd aanpakken en uitdragen van een nieuwe werkwijze binnen de organisatie. Het vergt tijd om de nieuwe werkwijze eigen te maken. Ze willen minder in de uitvoerende rol en meer in een adviserende rol gaan werken. Tegelijkertijd ligt er een structurele hoeveelheid werk die ook verzet moet worden.

  Om de nieuwe werkwijze ook daadwerkelijk vorm te geven hebben ze extra mankracht nodig, ook omdat er door henzelf een bewustwordingsslag gemaakt wordt bij de aanname van werk; “doen we wel de juiste dingen?”. Bij deze ‘vertaalslag’ is het fijn als jij operationeel meedraait, veel werk uitvoert en meedenkt bij de doorvoering van de nieuwe werkwijze en de interne communicatie daarbij.

  Je komt te werken in een warm, sympathiek team in een vriendelijke, sociale omgeving. Het team bestaat momenteel uit twee ervaren communicatieadviseurs en één communicatiemedewerker. Eén van de senior adviseurs onderhoudt rechtstreeks contact met de directeur.

  Als allround communicatieadviseur vul je dit team aan met je operationele ervaring van marketingcommunicatie en projectcommunicatie. Verder kun je goed schrijven en draai je je hand er niet voor om korte en lange stukken te schrijven voor verschillende doelgroepen. Ook werk je verder aan de realisatie van het content-team, die spoedig operationeel moet zijn. Uiteraard is hard werken je niet vreemd, want er is genoeg te doen!

  Functie eisen

  Wij zijn op zoek naar een allround Communicatieadviseur die beschikt over:

  • Minimaal 5 jaar ervaring als communicatieadviseur;
  • Een afgeronde relevante HBO/WO opleiding in de richting van communicatie, marketing of journalistiek;
  • Uitstekende schrijfvaardigheid;
  • Ervaring met marketingcommunicatie;
  • Ervaring en kennis op strategisch niveau is een pré;
  • Ervaring binnen (semi) overheidsorganisaties is een pré;
  • Organisatiesensitiviteit binnen complexe omgevingen. Je bent stevig op de inhoud en zacht op de relatie en bouwt snel een netwerk op.

  Verder ben je:

  • Een zelfstandige teamspeler;
  • Resultaatgericht;
  • Een aanpakker;
  • Professioneel;
  • Mensgericht;
  • Een persoon die werkplezier en humor belangrijk vindt.

  Aanbod

  Geboden wordt een tijdelijke samenwerking met Originals voor tot minimaal het eind van het jaar, met optie tot verlenging. De voorkeur gaat uit naar invulling op detacheringsbasis, freelancers zijn ook welkom om te reageren. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris (obv 40 upw) of uurtarief je beschikbaar bent.

  Sollicitatie

  *Reageren niet meer mogelijk*

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je zo snel mogelijk te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Senior Communicatieadviseur met marketinggevoel bij een woningcorporatie – vervuld

  Voor een dynamische woningcorporatie in Noord Holland zoeken wij per 1 september een allround Interim Senior Communicatieadviseur voor 3 maanden, 36 uur per week. Heb je ruime ervaring met corporate communicatie en weet je hoe de hazen lopen in een politieke context? Dan is deze uitdagende functie heel interessant voor je.

  Inhoudelijk ligt de nadruk tijdens de vermelde periode op corporate communicatie. Daarnaast heb je te maken met projectcommunicatie en interne communicatie. Je draagt bij aan projecten en organisatieontwikkeling, zowel strategisch als operationeel. Ook fungeer je incidenteel als woordvoerder en weet je proactief kansen te benutten om de reputatie van de organisatie te versterken. Ook is gevoel voor marketing van belang, in verband met profilering en positionering van de organisatie.

  Verder adviseer en ondersteun je het bestuur en management op strategisch, tactisch, beleidsmatig en operationeel niveau. Je fungeert als klankbord en kunt goed meedenken met de structurele invulling van deze Senior Communicatieadviseursrol, daarin fungeer je als kwartiermaker.

  Functie eisen

  Wij zijn op zoek naar een doorgewinterde allround Senior Communicatieadviseur die beschikt over:

  • Minimaal 7 jaar ervaring als (senior) communicatieadviseur;
  • Een afgeronde relevante HBO/WO communicatieopleiding;
  • Ervaring met corporate communicatie;
  • Gevoel voor marketing;
  • Ervaring binnen (semi) overheidsorganisaties is een pré;
  • Uitstekende organisatiesensitiviteit binnen complexe omgevingen. Je bent stevig op de inhoud en zacht op de relatie en bouwt snel een netwerk op;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.

  Verder ben je:

  • Een zelfstandige teamspeler;
  • Resultaatgericht;
  • Professioneel;
  • Mensgericht;
  • Een netwerker;
  • Een persoon die werkplezier en humor belangrijk vindt.

  Aanbod

  Geboden wordt een tijdelijke samenwerking met Originals van 3 maanden van 1 september tot ongeveer eind november, met optie tot verlenging. De voorkeur gaat uit naar invulling op detacheringsbasis, freelancers zijn ook welkom om te reageren. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris (obv 40 upw) of uurtarief je beschikbaar bent.

  Mocht je vakantieplannen hebben in de aankomende maanden, geef dan svp bij je sollicitatie aan wanneer/hoe lang je op vakantie gaat.

  Sollicitatie

  *Vergevorderd stadium*

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je zo snel mogelijk te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.


 • Interim Senior Communicatieadviseur voor een zorgorganisatie in regio Leiden – vervuld

  Arbeidsmarktcommunicatie in de zorg is een hot topic. Wil je meewerken om de juiste zorgprofessionals binnen te halen én te behouden voor onze opdrachtgever, een dynamische zorgorganisatie in de regio Leiden? Lees dan verder, want wij zoeken per direct een allround interim Senior Communicatieadviseur tot eind september voor 24 uur per week.

  Je grootste project is arbeidsmarktcommunicatie, om, in eerste instantie, het werkgeversmerk richting verzorgenden te promoten. Je werkt samen met het bureau die de campagne ontwikkelt en bekijkt het proces vanuit een visie van marketingcommunicatie. Past deze campagne bij de corporate strategie en de huisstijl? Kun je de campagne organisatiebreed uitrollen naar andere doelgroepen? Dit zijn zaken die je nauw bewaakt en bijstuurt om te zorgen dat de arbeidsmarktcampagne aansluit bij de gehele organisatie. Zo zorg je dat de beste medewerkers bij de ziekenhuizen en verpleeghuizen aankloppen van onze opdrachtgever. Marketingcommunicatie heeft weinig geheimen voor je en je weet met je campagnes de juiste doelgroepen te raken.

  Daarnaast werk je als generalist in het communicatieteam en pak je samen lopende projecten op. Je fungeert als sparringpartner voor één van de senior adviseurs. Je bent conceptueel sterk, kunt snel je draai vinden binnen een hecht team en hebt bovenal gevoel voor politieke verhoudingen en de interne complexiteit die een ziekenhuis te bieden heeft. Ook heb je een echte hands-on mentaliteit: je steekt graag zelf de handen uit de mouwen om de operatie in te duiken waar nodig.

  Denk aan de volgende werkzaamheden:

  • Verantwoordelijk voor arbeidsmarktcommunicatie;
  • Je geeft advies over in te zetten wervingskanalen en –middelen (zowel offline als online) voor de verschillende doelgroepen;
  • Nauw samenwerken met de verschillende afdelingen en bureaus; denk hierbij aan HR, recruitment en marketing en communicatie;
  • Je zorgt ervoor dat wat je doet meetbaar is, zodat je continu kan verbeteren.

  Functie eisen

  Wij zijn op zoek naar een doorgewinterde allround Senior Communicatieadviseur die beschikt over:

  • Minimaal 5 jaar ervaring als senior communicatieadviseur;
  • Een afgeronde relevante HBO/WO communicatieopleiding;
  • Ervaring binnen politiek complexe organisaties, bij voorkeur in de zorgsector;
  • Ervaring met arbeidsmarktcommunicatie is een pré;
  • Uitstekende organisatiesensitiviteit. Je bent stevig op de inhoud en zacht op de relatie.

  Verder ben je:

  • Professioneel;
  • Hands-on;
  • Resultaatgericht;
  • Conceptueel sterk;
  • Een teamspeler;
  • Resultaatgericht;
  • Flexibel en enthousiast.

  Aanbod

  Wil je (aanvullende) ervaring opdoen bij in de zorg? Geboden wordt een tijdelijke samenwerking met Originals van 2 maanden tot en met eind september. De voorkeur gaat uit naar invulling op detacheringsbasis, freelancers zijn ook welkom om te reageren. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris (obv 40upw) of uurtarief je beschikbaar bent.

  Mocht je vakantieplannen hebben in de aankomende maanden, geef dan bij je sollicitatie aan wanneer/hoe lang je op vakantie gaat.

  Sollicitatie

  *Reageren niet meer mogelijk*

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je zo snel mogelijk te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Communicatieadviseur voor Veiligheidsregio Haaglanden – Vervuld

  Voor Veiligheidsregio Haaglanden, een dynamische organisatie in de non-profit sector waar het werk 24/7 doorgaat, zoeken wij een ervaren Interim Communicatieadviseur voor 24-32 uur per week. Dit gaat om een periode van 4 maanden van eind juni/begin juli tot 1 november, met mogelijkheid tot verlenging. Wil jij samenwerken met andere afdelingen om communicatieplannen te maken in een dynamische organisatie waar altijd iets te doen is? Ben je op korte termijn beschikbaar? Lees dan verder!

  De focus voor de komende periode ligt op het maken van communicatieadviezen- en plannen voor verschillende interne afdelingen bij de VRH. Je inspireert het team van vier communicatiemedewerkers om te ondersteunen in de uitvoering. Twee concrete projecten waar je onder andere aan gaat werken zijn de strategie voor de arbeidsmarktcommunicatie in samenwerking met de HR afdeling en een intern communicatieplan voor het jaarplan van de afdeling vakbekwaamheid.

  Je bent proactief en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Jouw werkhouding ademt flexibiliteit. Ook begrijp je bestuurlijke verhoudingen, kun je goed omgaan met weerstand en bouw je bruggen naar andere afdelingen om samen communicatiestrategieën uit te werken. Je bent een zelfstarter en goed in staat om zelfstandig te werken, maar weet wel afstemming te vinden met het hoofd communicatie voor inhoudelijke accordering en afstemming.

  Je maakt in deze functie onderdeel uit van het communicatieteam, dat bestaat uit een aantal communicatiemedewerkers en het hoofd communicatie. Als communicatieadviseur werk je onder het hoofd communicatie. Je ondersteunt de medewerkers in het tackelen van de orde van de dag en je werkt aan lange termijn projecten.

  Functie eisen

  Om voor deze uitdagende functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Relevant hbo- of wo-diploma, bij voorkeur in de richting van communicatie of journalistiek;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in vergelijkbare functies;
  • Ruime ervaring met schrijven van communicatieplannen- en adviezen;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
  • Ervaring met perscontacten onderhouden;
  • Organisatiesensitiviteit en omgevingsbewust;
  • Hands-on en nuchtere mentaliteit;
  • Enthousiast en kritisch;
  • Praktische en oplossingsgerichte denkwijze;
  • Stressbestendig.

  Aanbod

  Geboden wordt een tijdelijke samenwerking met Originals vanaf eind juni/begin juli tot 1 november 2019 met optie tot verlenging. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris op basis van 40 uur per week je beschikbaar bent.

  In verband met bezetting van de afdeling heeft het de voorkeur dat je gedurende de gehele periode beschikbaar bent. Reeds geboekte vakantie? Laat ons dan in je sollicitatie weten welke periode je vakantie hebt.

  Sollicitatie

  *Reageren niet meer mogelijk*

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je uiterlijk woensdag 4 juni 16:00 te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Communicatiemedewerker met ruime online ervaring bij de PThU (universiteit) te Amsterdam – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, een non-profit organisatie in de regio Amsterdam, zoeken we een Communicatiemedewerker met ruime online ervaring. Start 1 juni, voor een periode van 4 maanden (met optie tot verlenging), voor 24-28 uur per week.

  We zoeken een hands-on communicatiemedewerker, die tijdelijk ondersteuning kan bieden aan het kleine communicatieteam van onze opdrachtgever. Je hebt een heerlijk afwisselende baan met veel verschillende contacten. Jouw werkzaamheden zien er uit als volgt:

  Website:

  • Actualiseren van de website(s), binnen het CMS.
  • Werken met Google Analytics. Je haalt begrijpelijke data uit Analytics en een stelt een maandelijkse rapportage op voor communicatie & management.
  • Plaatsen content, evt. kleine beeldbewerking of zoeken naar beeld.
  • Proactief wijzigingen doorvoeren op de website die vindbaarheid, leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid bevorderen.
  • Aanmaken formulieren voor projecten.
  • Proactief schrijven / redigeren voor website (nieuws, eventbeschrijvingen, cursusinfo, blogs, etc.).
  • Schrijven / redigeren van content. Content optimaliseren voor Google vindbaarheid.
  • Content plaatsen op intranet.
  • Aanspreekpunt (intern) problemen met de website.

  Social Media:

  • Je verzamelt informatie van de juiste bronnen en maakt op basis hiervan content.
  • Content maken voor Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram, aangepast op het medium.
  • Content plaatsen op het juiste kanaal op de juiste tijd.
  • Monitoren van geplaatste berichten op social media en interactie aangaan met publiek op social kanalen.

  Mailings/nieuwsbrieven:

  • Mailings versturen en resultaten bekijken met mailprogramma MailPlus (Spotler).
  • Nieuwsbrief: maandelijkse interne nieuwsbrief en ‘tussendoortjes’ (tusseneditie).
  • Opmaak in mailtemplate & toevoegen links, beeldbewerking.
  • Updaten mailinglijsten.

  Losse projecten:

  • Tekstwerk voor kleinere projecten zoals voor HRM m.b.t. vacatures.
  • Schrijven persberichten.
  • Ondersteuning bij events.

  Algemeen organisatie en projectmanagement:

  • Organisatie en verslaglegging wekelijkse afdelingsoverleg.
  • Verwerken van inkomende berichten uit de mailboxen.
  • Verdelen naar communicatieadviseurs waar nodig is (projectgerelateerd) of naar externe partners.
  • Projectmanagement en briefing: effectueren conceptvoorstellen.
  • Projectplanning: projecten inplannen.
  • Vastleggen procedures t.b.v. projecten, processen en organisatie.

  Functie eisen

  Om voor deze rol in aanmerking te kunnen komen beschik je over:

  • 3 – 5 jaar ervaring als communicatiemedewerker met online communicatie en/of webredacteur;
  • Ervaring met realiseren en beheren van online en offline communicatiemiddelen;
  • Ervaring met schrijven, redigeren en plaatsen van teksten. Je hebt kennis van webrichtlijnen, SEO en kunt schrijven op B2 niveau;
  • Ervaring met werken in WordPress. Ervaring met Tridion en Drupal of andere CMS’en is een pré;
  • Ervaring met social planningstools, zoals Coosto;
  • Ervaring met een e-mailprogramma, zoals Mailplus;
  • Organisatiesensitiviteit;
  • Hands-on en nuchtere mentaliteit;
  • Praktische en oplossingsgerichte denkwijze.

  Overige skills:

  • Enthousiast;
  • Teamplayer;
  • Flexibel;
  • Goed prioriteiten kunnen stellen;
  • Goed kunnen organiseren en plannen.

  Aanbod

  Geboden wordt een dienstverband bij Originals per begin juni voor een periode van 4 maanden, met optie tot verlenging, voor 24 – 28 uur per week. Vanuit Originals word je gedetacheerd bij onze opdrachtgever. Vermeld bij je sollicitatie voor welk salaris je beschikbaar bent (bruto maandloon, obv 40 upw).

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie en je voldoet aan de gestelde criteria, verzoeken wij je om snel te reageren.

  In verband met bezetting van de afdeling heeft het de voorkeur dat je gedurende de gehele periode beschikbaar bent. Reeds geboekte vakantie? Laat ons dan in je sollicitatie weten welke periode je vakantie hebt.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Communicatiemedewerker voor het Beatrixziekenhuis in Gorinchem – Vervuld

  Voor onze opdrachtgever, het Beatrixziekenhuis, zoeken wij een allround communicatiemedewerker voor 32-36 uur in de week. In eerste instantie voor een periode van 4 tot 6 maanden, met mogelijkheid tot verlenging en eventuele indiensttreding bij wederzijds enthousiasme. Ben jij een echte allround communicatiemedewerker en heb je een hart voor de zorg? Ga dan werken voor één van de beste ziekenhuizen van Nederland!

  Vanuit Rivas Zorggroep ben je verantwoordelijk voor alle communicatie van het Beatrixziekenhuis, wat onderdeel is van de groep. Hiervoor trek je samen op met je directe collega, de communicatieadviseur voor het ziekenhuis. Waar zij op strategisch niveau nadenkt, maak jij je hard voor de operationele uitvoering.

  Je bent een zelfstarter en signaleert wanneer en waar iets nodig is. Je beweegt je gemakkelijk door de organisatie heen en kunt goed omgaan met allerlei verschillende mensen. Je staat stevig in je schoenen, bent stressbestendig en je bent niet bang om een specialist te benaderen om informatie te vergaren.

  Verder richt je je op uiteenlopende werkzaamheden, zoals schrijven, website en klantportaal onderhoud, interviews afnemen, drukwerk faciliteren en persberichten schrijven. Je hebt een rol in de organisatie van kleine evenementen en werkt actief mee aan open dagen.

  Deels werk je vanaf een werkplek in het ziekenhuis, deels op de afdeling van Rivas Zorggroep. Aangezien je veel in het ziekenhuis aanwezig bent, ben je vaak dicht bij je doelgroep. Dat is handig, omdat je veel contact met de inhoudelijke specialisten hebt. Hierdoor weet je wat er speelt en kun je snel anticiperen en reageren op nieuwe communicatiebehoeftes.

  Functie eisen

  Om voor deze uitdagende functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Relevant hbo- of wo-diploma, bij voorkeur in de richting van communicatie of journalistiek;
  • Minimaal 2 jaar werkervaring in vergelijkbare functies;
  • Ervaring met schrijven, redigeren en plaatsen van teksten;
  • Je steekt graag de handen uit de mouwen om communicatiemiddelen te creëren en te onderhouden: er is geen communicatietaak waar jij je hand voor omdraait!
  • je kunt uitstekend omgaan met allerlei verschillende soorten mensen;
  • Organisatiesensitiviteit en stressbestendigheid;
  • Hands-on en nuchtere mentaliteit;
  • Enthousiast en kritisch;
  • Ervaring in de zorg is een pré;
  • Ervaring met een CMS (Typo3) is een pré;

  Aanbod

  Deze functie is uitsluitend in te vullen op detacheringsbasis. In aanvang is de functie voor een periode van 4 of 6 maanden, voor 32 – 36 uur per week, met optie tot verlenging en/of indiensttreding bij onze opdrachtgever.

  Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, vernemen we graag tegen welk bruto maandsalaris op basis van 40 uur per week je beschikbaar bent.

  Sollicitatie

  *Reageren niet meer mogelijk*

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je zo snel mogelijk te solliciteren via onze website. Vermeld bij je sollicitatie per wanneer je beschikbaar bent en wat je salarisindicatie is op basis van 40 uur per week.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Communicatiemedewerker met vlotte pen bij Veiligheidsregio Haaglanden – vervuld

  Voor een dynamische opdrachtgever in de non-profit sector waar het werk 24/7 doorgaat zoeken wij een energieke communicatiemedewerker. Dit is een vaste baan voor 32-36 uur per week. Zit jij in je tweede of derde baan en wil je doorgroeien in een dynamische organisatie waar altijd iets te doen is? Dan is dit de kans voor jou!

  Deze organisatie staat nooit stil en heeft een publieke functie. Daarom komt er altijd genoeg werk aan waaien en als ervaren uitvoerende communicatiemedewerker pak je alles op dat op je pad komt. Je staat stevig in je schoenen, bent stressbestendig en je bent niet bang om een brug te bouwen naar een andere afdeling om daar een interview af te nemen. Deze prikkelende interviews werk je zelf uit in een pakkende tekst.

  Je bent proactief en voelt je verantwoordelijk voor jouw specifieke taken. Bij nieuw werk dat binnenkomt steek jij gelijk je hand op: jij doet het wel! Als het ware neem jij eigenaarschap over je werk en voel je dit voor alles wat op jouw bordje ligt. Je kunt de planning bewaken, bent proactief en uitstekend in Nederlandse schriftelijke en mondelinge communicatie. Samen met je collega’s ontwikkel en beheer je verscheidene communicatiemiddelen, zoals social media, printcommunicatie, nieuwsbrieven, intranet en websites.

  Je schrijft boeiende artikelen voor het personeelsblad, interessante nieuwsbrieven en creëert prikkelende interviews. Korte pakkende teksten voor social media schrijf je net zo gemakkelijk als uitgebreide artikelen. Kortom: je bent een kei in shortcopy en longcopy.

  Je maakt in deze functie onderdeel uit van het communicatieteam, dat bestaat uit een aantal andere communicatiemedewerkers, een communicatieadviseur en het Hoofd Communicatie. Samen tackelen jullie de orde van de dag en werken jullie aan lange termijn projecten.

  Functie eisen

  Om voor deze uitdagende functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Relevant hbo- of wo-diploma, bij voorkeur in de richting van communicatie of journalistiek;
  • Minimaal 3-5 jaar werkervaring in vergelijkbare functies;
  • Ervaring met schrijven, redigeren en plaatsen van teksten;
  • Ervaring met het ontwikkelen en beheren van communicatiemiddelen;
  • Organisatiesensitiviteit;
  • Hands-on en nuchtere mentaliteit;
  • Enthousiast en kritisch;
  • Praktische en oplossingsgerichte denkwijze;
  • Stressbestendig;
  • Ervaring met een CMS is een pré.

  Aanbod

  Geboden wordt een dienstverband direct bij onze opdrachtgever, aanvankelijk voor een jaar met uitzicht op vast dienstverband, voor 32-36 uur per week.

  Ze bieden een marktconform salaris op basis van 36 uur per week, afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast hanteren ze aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering en flexibele werktijden.

  Sollicitatie

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria en interesse hebt in deze uitdagende functie, verzoeken wij je zsm te solliciteren via onze website. Vermeld bij je sollicitatie per wanneer je beschikbaar bent en wat je salarisindicatie is op basis van 36 uur per week.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Senior Communicatieadviseur bij Wigo4it, Den Haag – vervuld

  Ben jij die Senior Communicatieadviseur die wij zoeken voor 32 tot 36 uur per week voor onze opdrachtgever Wigo4it? Je gaat direct in dienst bij deze samenwerkingsorganisatie van meerdere gemeenten, gevestigd direct boven Den Haag Centraal Station.

  Wigo4it
  Wigo4it bestaat sinds 2007 en is de coöperatie van de sociale diensten van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Ze vertaalt wet- en regelgeving naar duurzame en betrouwbare informatievoorziening, die gemeenteambtenaren ondersteunt bij hun werk in het sociaal domein qua werk, inkomen en zorg. Als gemene deler voor deze gemeenten geldt: de best mogelijke dienstverlenging aan de burger.

  Senior Communicatieadviseur
  Wat verwachten wij van jou? Als Senior Communicatieadviseur ontwikkel je mede het (online) communicatiebeleid en je regelt de uitvoering daarvan. Je signaleert trends, ontwikkelingen op het vakgebied en behoeften binnen Wigo4it en vertaalt die naar kansen voor de organisatie. Je bent een goede gesprekspartner voor directie, managers en medewerkers. Verder ben je breed inzetbaar, ken je het klappen van de zweep en kun je anderen verrassen met je inzichten en aanpak.

  In deze rol ben je creatief en weet je anderen te stimuleren om creatief en ondernemend te zijn. Verder heb je zin in complexe vraagstukken en werk je graag op een centrale plek; je bent een echte spin in het web.

  Jij boekt succes door:

  • Het mede ontwikkelen van (online) marketing- en communicatiebeleid voor Wigo4it, je draagt mede zorg voor de implementatie en handhaving van dit beleid en vertaalt het naar een concrete, geïntegreerde communicatieaanpak voor meerdere belanghebbende partijen; je coördineert de uitvoering van die communicatieaanpak;
  • Het signaleren van trends, ontwikkelingen en verhoudingen binnen en buiten de organisatie en het vertalen daarvan naar marketingcommunicatiebeleid op tactisch en strategisch niveau;
  • Het adviseren en ondersteunen van directie, management en medewerkers met betrekking tot het communicatiever maken van Wigo4it in het algemeen en van de medewerkers in het bijzonder;
  • Als Accountmanager Communicatie te fungeren voor enkele teams en afdelingen van Wigo4it; je zet de afspraken om in concrete werkzaamheden en producten;
  • Regie te voeren op de uitvoering van communicatieactiviteiten van externe bureaus, zoals de productie van communicatiemiddelen (nieuwsbrief, website, arbeidsmarkt-communicatie etc.); je voert deels zelf communicatieactiviteiten uit, maakt boodschappen en verhalen in tekst en beeld begrijpelijk, relevant en betekenisvol, mede gericht op gewenste beeld- en imagovorming van Wigo4it;
  • Het onderhouden van een netwerk met relevante interne en externe stakeholders op het vakgebied van communicatie.

  Functie eisen

  Om voor deze interessante functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Minimaal een relevante Communicatie-opleiding op HBO-niveau;;
  • Meer jaren ervaring in een publieke organisatie op medior-/senior-niveau;
  • Ervaring in online marketingcommunicatie;
  • Een stevige persoonlijkheid en organisatiesensitiviteit;
  • Ervaring in arbeidsmarktcommunicatie (geen must, wel een pre).

  Overige skills:

  • Echte aanpakker
  • Daadkrachtig
  • Analytisch
  • Proactief
  • Creatief

  Aanbod

  Wigo4it biedt jou als Senior Communicatieadviseur, o.a.:

  • Flexibele werkplek gevestigd direct boven Den Haag CS
  • Aantrekkelijk salaris (Schaal 11 CAR-UWO – € 3348 – € 4859 bruto maandsalaris obv fulltime – 36 upw; afhankelijk van kennis en ervaring)
  • Veel ontwikkelmogelijkheden
  • Andere interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder fietsplanregeling, reiskostenvergoeding, goede koffie en vers fruit
  • Leuke bedrijfsevenementen georganiseerd door de feestcommissie

  Kortom, Wigo4it is dus een leuke organisatie om aan de slag te gaan en waar je veel gezellige collega’s hebt.
  Graag nóg een beter beeld over de organisatie? Bekijk hier en hier dan enkele filmpjes waarin je evt nieuwe collega’s vertellen wat het werken bij Wigo4it nou zo leuk maakt!

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie én je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te solliciteren via onze website. Vervolgens nemen we contact met je op om je sollicitatie te bespreken en je eventueel uit te nodigen voor een gesprek.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Allround Communicatieadviseur bij Techniek Nederland – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, een grote brancheorganisatie die flink in beweging is en welke is gevestigd in de regio Den Haag, zoeken wij een allround Communicatieadviseur voor 24 tot 32 uur per week.

  Als Communicatieadviseur neem je een bijzondere positie in binnen deze organisatie. Het is je taak om de communicatie-uitingen en diverse projecten van de verschillende afdelingen centraal te begeleiden, in samenwerking met enkele directe collega’s, die net als jij communicatieprofessional zijn.

  Als een ware accountmanager bedien je de interne opdrachtgevers en ga je proactief op zoek naar de vraag achter de vraag. Met jouw helikopterview weet je uitstekend de verschillende communicatiebehoeften binnen de organisatie in perspectief te plaatsen en bouw je waar mogelijk allerlei bruggen tussen verschillende afdelingen.

  Het is van belang dat je de regie kunt voeren over communicatie en met een proactieve houding de organisatie in duikt. Je brengt de interne opdrachtgevers in kaart en zorgt ervoor dat je de behoefte van de klant vroeg in het proces helder hebt.

  In deze organisatie is communicatie deels ook decentraal georganiseerd, waarbij de communicatie ook dichter op de inhoud zit. Bij het vertalen van inhoud naar communicatiemiddelen stem je af met de inhoudsdeskundigen, waarvoor je ook teksten schrijft en/of redigeert. Dat kan ook rondom de organisatie van events zijn, zoals themadagen, ledenbijeenkomsten en studiereizen.

  Functie eisen

  Voor deze uitdagende en brede communicatierol kom je in aanmerking als je beschikt over:

  • Een relevante communicatieopleiding op HBO of WO niveau;
  • Minimaal vier jaar werkervaring als communicatieadviseur;
  • Ervaring met het vertalen van strategie/beleid naar de juiste middelenmix en het voeren van regie over de realisatie en het beheer daarvan;
  • Uitstekende redactionele skills om een inhoudelijke boodschap over te kunnen brengen of een vertaling te kunnen maken naar een andere doelgroep;
  • Ervaring met het adviseren over de inzet van digitale communicatiemiddelen;
  • Ervaring met het adviseren over de inzet van social media;
  • Ervaring met het adviseren over communicatie inzet rondom events zoals themadagen, ledenbijeenkomsten en studiereizen;
  • Organisatiesensitiviteit, waardoor je goed kunt omgaan met politieke spanningsvelden;
  • Analytische vaardigheden en een helikopterview, waardoor je verbanden kunt leggen en zaken in een groter perspectief kunt plaatsen binnen de organisatie;
  • Gevoel voor marketing en doelgroepgericht denken;
  • Proactieve houding;
  • Uitstekende intermenselijke skills en overtuigingskracht.

  Het is een pre als je beschikt over:

  • Ervaring bij een branche-, belangen-, leden- of netwerkorganisatie.

  Aanbod

  Deze functie betreft een aanstelling bij onze opdrachtgever, voor 24 tot 32 uur per week, daaraan voorafgegaan door een periode dat je daar via Originals werkzaam bent op detacheringsbasis. Bij gebleken geschiktheid en wederzijdse interesse bestaat daarna de mogelijkheid tot indiensttreding bij onze opdrachtgever.

  Vanuit Originals bieden we een marktconform bruto salaris van Euro 3.750,- tot Euro 4.250,- op basis van 40 uur per week, afhankelijk van kennis en ervaring.

  Indien je voldoet aan de gevraagde criteria, vernemen we graag per wanneer je beschikbaar bent en voor welk bruto maandsalaris op basis van 40 uur per week.

  Sollicitatie

  *vergevorderd stadium*

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie verzoeken wij je voor 31 januari 2019 12:00 uur te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Communicatiemedewerker bij een woningcorporatie in de regio Hilversum – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, een non-profit organisatie in de regio Hilversum, zijn we per direct op zoek naar een interim Communicatiemedewerker. Ingaand in januari 2019, voor de duur van 6 maanden met optie tot verlenging of indiensttreding bij onze opdrachtgever. De werkweek is in onderling overleg te bepalen maar zal uitkomen tussen 24 en 32 uur.

  In deze rol werk je nauw samen met een andere Communicatiemedewerker en ondersteun je haar met de volgende hands-on werkzaamheden:

  • Maandelijks mediarapport opstellen;
  • 6 x per jaar een nieuwsbrief voor relaties;
  • Diverse keren per jaar een stakeholdersnieuwsbrief;
  • Interviews afnemen;
  • Foto’s en video’s maken;
  • Helpen bij de totstandkoming van het tweejaarlijkse relatiemagazine;
  • Ondersteunen bij het jaarverslag;
  • Website en LinkedIn up-to-date houden;
  • Persberichten schrijven;
  • Organiseren van bijeenkomsten;
  • Allerhande communicatieklusjes: vormgever, redactie in- en externe uitingen, bewaken huisstijl, redigeren teksten, bijbestellen drukwerk etc.

  Functie eisen

  Om voor deze functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • HBO-werk en denkniveau, bij voorkeur een relevante communicatieopleiding;
  • Minimaal 1-2 jaar relevante werkervaring;
  • Enthousiaste, sociale werkhouding;
  • Pro activiteit en creativiteit;
  • Een vlotte pen, je kunt goed schrijven zonder spel- en taalfouten;
  • Inlevingsvermogen in diverse doelgroepen;
  • Flexibiliteit en vermogen om snel te kunnen schakelen;
  • Ervaring met MailChimp, Obi4wan en diverse CMS-systemen is een pré.

  Aanbod

  Deze functie is uitsluitend in te vullen op detacheringsbasis. In aanvang is de functie voor een periode van 6 maanden, voor 24 – 32 uur per week, met optie tot verlenging en/of indiensttreding bij onze opdrachtgever. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal Euro 3.300,- bruto per maand obv 40 uur per week.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie en je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je zo spoedig mogelijk te solliciteren via onze website. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Senior Communicatieadviseur bij Zorginstituut Nederland – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, Zorginstituut Nederland, zijn wij op zoek naar een Senior Communicatieadviseur voor de duur van 4 maanden tot eind 2018, met optie tot verlenging. De werkweek bedraagt 32-36 uur. Startdatum is in overleg op korte termijn.

  Zorginstituut Nederland is een advies- en uitvoeringsorganisatie voor de twee wettelijke ziektekostenverzekeringen: de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet langdurige zorg (Wlz).Zorginstituut Nederland heeft een belangrijk aandeel in het op peil houden van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Dit aandeel leveren zij door deze taken uit te voeren:

  • Stimuleren van het verbeteren van de kwaliteit van zorg;
  • Adviseren over en verduidelijken van wat tot het basispakket van zorg behoort;
  • Systematisch doorlichten van het gebruik van zorg in het basispakket;
  • Beheer, ontwikkeling en de modernisering van de informatievoorziening in de zorg;
  • Beheren van geldstromen in de Zvw en Wlz.

  Al hun werk is erop gericht dat iedereen in dit land van goede zorg verzekerd is, niet meer dan nodig, niet minder dan noodzakelijk. Het Zorginstituut is een zelfstandig bestuursorgaan dat valt onder het ministerie van VWS. Bij het Zorginstituut werken ongeveer 400 medewerkers.

  Het Zorginstituut is net gestart met het programma ‘Keteninformatie Kwaliteit Verpleeghuiszorg’. Dit is een programma waarin de verpleeghuissector samen met het Zorginstituut aan de slag gaat om informatie over de kwaliteit van de verpleeghuiszorg die al beschikbaar is te verzamelen en online aan te bieden. Een van de doelen is dat burgers online makkelijk goede informatie over de zorg van verpleeghuizen kunnen vinden. Het Zorginstituut zoekt voor dit programma per direct deze senior communicatieadviseur.

  Je verantwoordelijkheden::

  • Verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen, produceren en realiseren van communicatie momenten/middelen (plannen maken, regie en realisatie);
  • Adviseren over en realiseren van externe communicatiemomenten en –middelen, passend bij de ontwikkelingen en projecten binnen het programma;
  • Aadviseren over en realiseren van interne communicatiemomenten en –middelen;
  • Werken aan diverse communicatie-uitingen zoals de website, presentaties, sociale media, nieuwsbrieven en andere publicaties.

  De communicatieadviseur is onderdeel van het team Communicatie, maar voert de werkzaamheden uit onder regie van de programmamanager.

  Functie eisen

  Om in aanmerking te komen voor deze functie voldoe je aan tenminste de volgende eisen:

  • Een afgeronde Hbo/Wo opleiding op het gebied van communicatie;
  • Minimaal 7 jaar ervaring als senior communicatieadviseur, bij voorkeur in gezondheidszorg en/of (rijks)overheid;
  • Goed ontwikkelde adviesvaardigheden en organisatiesensitiviteit;
  • Uitgebreide ervaring met stakeholdermanagement in een politiek gevoelige omgeving;
  • Ervaring met (communicatie)vraagstukken in het zorglandschap;
  • Ervaring met beleidscommunicatie en programma-/projectcommunicatie;
  • Ervaring met zowel interne als externe communicatie

  Aanbod

  Geboden wordt een tijdelijke samenwerking met Originals tot en met december 2018 met optie tot verlenging. Zowel kandidaten die op detacheringsbasis beschikbaar zijn als freelancers zijn van harte welkom om te reageren. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris (obv 40upw) of uurtarief je beschikbaar bent.

  Mocht je daarnaast nog vakantieplannen hebben in de aankomende maanden, geef dan even aan wanneer/hoe lang je op vakantie gaat.

  Sollicitatie

  *Reageren niet meer mogelijk*

  Indien je interesse hebt in deze functie, verzoeken wij je om Vóór donderdag 23 augustus om 16:00 te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Iris Mobron op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl

 • Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider bij Erasmus Universiteit – vervuld

  Ben jij die Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider die de nieuwe marcom strategie gaat implementeren en doorontwikkelen bij onze opdrachtgever, Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM)? Als jij dit kunt realiseren met de door jou opgedane kennis en ervaring, dan horen we graag van jou! Je gaat direct bij ESHPM in dienst, in eerste instantie voor de periode van een jaar, voor 32– 40 uur per week.

  Erasmus School of Health Policy & Management
  ESHPM is toonaangevend in onderwijs en onderzoek op het terrein van beleid en management in de gezondheidszorg. ESHPM is als faculteit gehuisvest op campus Woudestein van de Erasmus University Rotterdam en heeft een sterke verbondenheid met Erasmus MC. Bij ESHPM studeren 1000 studenten en werken 160 medewerkers.

  ESHPM verzorgt een bacheloropleiding, een pre-masteropleiding, twee masteropleidingen en postacademisch onderwijs én participeert in een research master en een internationale joint degree. De onderzoeksthema’s zijn ‘marktordening en stelselinrichting’, ‘kwaliteit en doelmatigheid van zorg’ en ‘bedrijfsvoering van zorgorganisaties’.

  Multidisciplinariteit van het onderzoek is hier kenmerkend. Wetenschappers uit verschillende vakgebieden (zoals gezondheidseconomie, gezondheidsrecht, organisatiewetenschappen en bestuurskunde) werken nauw samen binnen het domein van de gezondheidszorg. De onderzoekers werken gezamenlijk aan belangrijke onderzoeksthema’s, maar zoeken ook nadrukkelijk de samenwerking met maatschappelijke partners op. Zo wordt de relevantie en de toepasbaarheid van het onderzoek continu gewaarborgd.

  Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider
  Als Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider ben je samen met een klein team van 4 medewerkers verantwoordelijk voor het marketing- en communicatiebeleid en de uitvoering daarvan, op het gebied van onderwijs en onderzoek van ESHPM, alsmede voor de corporate communicatie, de interne communicatie en (incidentele) woordvoering. Je coördineert de werkzaamheden van de marcom-medewerkers, analyseert knelpunten, doet voorstellen ter verbetering van de dienstverlening van de marcom-afdeling en adviseert én ondersteunt het Dagelijks Bestuur van ESHPM vanuit marcom-gezichtspunt.

  Omdat er recent een nieuwe marketing- & communicatiestrategie is ontwikkeld, ga jij deze implementeren en doorontwikkelen. Naast het coördineren van het team, ben je binnen het team verantwoordelijk voor het professionaliseren, moderniseren en uitvoeren van de onderzoekscommunicatie. Je werkt hierin nauw samen met de Directeur Onderzoek. Jij maakt op dit gebied echt het verschil en daarom is het van belang dat je op een enthousiaste, deskundige en innovatieve manier de hele organisatie hierin mee weet te krijgen.

  Verder voer je regelmatig overleg op verschillende niveaus, zowel binnen als buiten de faculteit, met o.a. Dagelijks Bestuur, sectieleiders, programmadirecteuren, onderzoekers, docenten en studenten. Je zorgt voor een goede teamgeest en zet het marcom-team op de kaart binnen en buiten de organisatie.

  Functie eisen

  Om voor deze functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Een relevante afgeronde WO masteropleiding;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij een organisatie met een complexe structuur;
  • Ruime ervaring met moderne onderzoeksmarketing & -communicatie: je snapt het spel en de samenhang tussen on- en offline & social media, goede content en de onderzoekers. Daarnaast ben je pragmatisch en tegelijkertijd intellectueel partij voor onderzoekers;
  • Ervaring op het gebied van interne communicatie;
  • Minimaal 3 jaar ervaring met het leiden van een team als meewerkend voorman/
   -vrouw;
  • Ervaring met het verbinden van de verschillende facetten binnen een team;
  • Ervaring met het doorontwikkelen en implementeren van nieuwe strategieën en het op een hoger plan tillen van marketing & communicatie binnen een organisatie;
  • Het goed kunnen navigeren in een dynamische omgeving met veel verschillende stakeholders.
  • Je kunt goed grenzen stellen en bewaken;
  • Uitstekende adviesvaardigheden;
  • Affiniteit en/of ervaring met onderwijsmarketing (is een pré);
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Ervaring hoe anderen in de breedte van de organisatie mee te krijgen.

  Verder ben je:

  • Enthousiast;
  • Energiek;
  • Organisatiesensitief;
  • Oplossingsgericht;
  • Flexibel;
  • Teamplayer.

  Aanbod

  ESHPM biedt jou als Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider:

  • Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU), inschaling in schaal 12;
  • Een dienstverband in eerste instantie voor de duur van een jaar bij ESHPM, voor 32 – 40 uur per week;
  • interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: een vakantie uitkering, een eindejaarsuitkering en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een fulltime werkweek).

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie én je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te solliciteren via onze website. Ga je binnenkort op vakantie? Laat ons dan even in je sollicitatie weten om welke periode dat gaat.
  Vervolgens nemen we contact met je op om je sollicitatie te bespreken en je eventueel uit te nodigen voor een gesprek.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Dave Heuseveldt op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

  Voor meer informatie over ESHPM, zie hier.

 • Interim Contentmanager met sterke schrijfvaardigheid bij Klaverblad Verzekeringen in Zoetermeer – vervuld

  Ben jij altijd online en weet je alles af van digitale media? Heb je veel ervaring met schrijven en zit je bomvol creatieve ideeën? Klinkt het online positioneren van Klaverblad Verzekeringen als een uitdaging voor jou? Dan zoeken wij jou!

  We zoeken een interim Contentmanager met sterke schrijfvaardigheid voor een periode van 6 maanden, 24-32 uur per week (mogelijkheid tot verlenging). Onze opdrachtgever is Klaverblad Verzekeringen, een bekende zakelijke dienstverlener in Zoetermeer en zet grote stappen naar een andere online positionering. Hier kun jij aan bijdragen.

  Contentmanager
  Online communicatie is een belangrijke basis in de hedendaagse positionering van bijna elk bedrijf. Hierin heb jij als Contentmanager een belangrijke rol, als de digitale vertegenwoordiger van onze opdrachtgever. Je bent onderdeel van het marketingteam en beweegt je eenvoudig door de gehele organisatie. Je weet precies wat er speelt in de markt en binnen het bedrijf en begrijpt wat consumenten aantrekkelijk vinden om te lezen: dit gebruik je om content te bedenken en te creëren.

  Jij als Contentmanager bent ervaren in storytelling en gaat de organisatie in om informatie te verzamelen. Dit zet je om in aantrekkelijke content voor de klanten. Ook heb je veel te maken met de webteksten op social media, de website en schrijf je een bedrijfsblog.

  Dit is een greep uit de werkzaamheden:

  • Je maakt en perfectioneert inhoud voor de social media kanalen en website;
  • Je zet een bedrijfsblog op en houdt deze bij;
  • Je vertaalt de campagnes en uitingen van het bedrijf naar online berichten;
  • In al het online klantcontact heb je een coördinerende rol. Je zorgt voor een buitengewoon goede online service samen met het digital service team;
  • Je ontwikkelt en implementeert de social media strategie samen met het adviesbureau en voert deze strategie uit.

  Functie eisen

  Om in aanmerking te komen voor deze uitdagende nieuwe functie voldoe je aan de volgende criteria:

  • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in vergelijkbare functies;
  • Je hebt een relevante hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur in de richting van Communicatie, Journalistiek of Digitale media;
  • Je bent een geboren schrijver en grenzeloos nieuwsgierig;
  • Met groot plezier praat je met allerlei verschillende mensen en bent gemakkelijk in omgang;
  • Je zet graag je schrijfvaardigheid in om aansprekende content te creëren;
  • Je weet alles van digitale media en de trends in social media. Met grote interesse lees je alles over de ontwikkelingen in nieuwe communicatiemiddelen;
  • Je bent enthousiast, ad rem en word gelukkig van het leveren van geweldige online service;
  • Je steekt graag je handen uit de mouwen in de uitvoering, maar denkt ook strategisch mee;
  • Ervaring in het werken met een CMS is een pré.

  Aanbod

  Wij geven de voorkeur aan kandidaten die op detacheringsbasis beschikbaar zijn, maar sluiten freelancers niet uit. Bij aanvang is de functie voor een periode van 6 maanden, voor 24 – 32 uur per week. Na deze periode, indien beide kanten er goed tegenover staan, is verlenging mogelijk of eventueel indiensttreding bij dit bedrijf.

  Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris op basis van 40 uur per week of tegen welk uurtarief je beschikbaar bent.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie én je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om vóór dinsdag 24 april om 10:00 te solliciteren via onze website. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Senior Communicatieadviseur/ PR-adviseur HuisvestingsOntwikkeling bij Universiteit van Amsterdam – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, de UvA te Amsterdam, zijn we op zoek naar een interim Senior Communicatieadviseur/ PR-adviseur HuisvestingsOntwikkeling. Voor de duur van een jaar met optie tot verlenging en een werkweek van 38 uur.

  Universiteit van Amsterdam
  De Universiteit van Amsterdam (UvA) behoort met circa 30.000 studenten en 5.000 medewerkers tot de grote algemene universiteiten in Europa. De UvA heeft 7 faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden in de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, wiskunde, informatica, geneeskunde en tandheelkunde. Jaarlijks verschijnen circa 9.500 wetenschappelijke publicaties van UvA-medewerkers. Het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek behoort op vele gebieden tot de internationale top. De uiteenlopende toepassingsgerichte onderzoekprogramma’s zijn deels multidisciplinair van aard en gericht op maatschappelijke vraagstukken. De UvA is gevestigd in historische en moderne gebouwen in Amsterdam en is mede daardoor een geïntegreerd onderdeel van de stad. Deze en andere feiten vindt Inschrijver terug op de website van de UvA: www.uva.nl.

  Afdeling
  De afdeling HuisvestingsOntwikkeling is verantwoordelijk voor de realisatie en verdere ontwikkeling van campussen en het actief uitdragen van de campusambities van de universiteit. Dit betekent dat zij primair verantwoordelijk is voor (nieuw)bouwprojecten en/of renovaties van de UvA, maar ook de missie, visie en ambitie van de verschillende UvA-campussen actief uitdraagt.

  De verschillende programma’s en projecten waar de afdeling zich mee bezighoudt, zijn o.a. de Binnenstadscampus, de Roeterseilandcampus, ontwikkelingen op het Amsterdam Science Park campus en het AMC, maar ook studentenhuisvesting, verhuizingen en het beter benutten van vierkante meters en future learning spaces.

  De afdeling kent hiervoor disciplines als programma- en projectmanagement, financial control, communicatie- en omgevingsmanagement en vakinhoudelijke specialisten. De in- en externe stakeholders lopen uiteen van bestuurders, faculteiten, staven, diensten en gebruikers tot woningbouwcoöperaties, omwonenden, stadsdelen en de Gemeente Amsterdam.

  Functie
  Taken die tot deze functie behoren op het gebied van op gebied van huisvestings- en campusontwikkeling zijn onder andere:

  • Woordvoering en perscommunicatie;
  • Signaleren trends, kansen en valkuilen in de media / social media;
  • Corporate communicatie, in- en extern;
  • Campusdevelopment;
  • Stakeholder- en projectmanagement (o.a. stakeholdersysteem opzetten, studentenhuisvesting);
  • Afdelingsoverkoepelende opdrachten (o.a. afdelingsprofilering,-positionering, voortgangsrapportages)

  Je werkt in deze functie nauw samen, zowel met communicatiespecialisten op de eigen afdeling, als woordvoerders en communicatiespecialisten van Bureau Communicatie (de centrale communicatieafdeling van de UvA).

  Functie eisen

  • Werkniveau: hbo/ wo.
  • Minimaal 5 tot 8 jaar werkervaring in vergelijkbare functie.
  • Je kunt adviseren op strategisch niveau.
  • Je hebt ruime ervaring op het gebied van persvoorlichting en woordvoering.
  • Je hebt kennis van stakeholdermagagement; netwerken is jouw tweede natuur.
  • Je bent bekend met en hebt idealiter een netwerk binnen het (Amsterdamse) medialandschap.
  • Je kunt goed en snel schakelen, en daardoor anticiperen op media.
  • Je bent sterk in woord en in geschrift.
  • Je hebt eerder gewerkt voor (semi-) overheden en bent daardoor bekend met politieke en bestuurlijke besluitvorming en organisatorische structuur.
  • Affiniteit met onderwijs, openbare ruimte, bouw en gebiedsontwikkeling is een pré binnen dit vakgebied.
  • Bekend met contentmagagementsysteem Hippo, of bereid hier een cursus in te volgen.
  • Bekend met social media monitoringssysteem Coosto, of bereid hier een cursus in te volgen.
  • Volledig beschikbaar in periode 11 dec 2017-15 jan 2018, m.u.v. kerstreces tussen 25 en 29 dec.

  Jij bent:

  • Een snelle beslisser en kunt goed schakelen: pro-actief en hands-on;
  • Servicegericht en lost problemen graag op;
  • Een goede samenwerker, maar ook zelfstandig functioneer je goed;
  • Geduldig en kunt goed luisteren;
  • In staat duidelijk en standvastig de lead te nemen wanneer het erop aan komt;
  • Georganiseerd en kunt goed plannen; stressbestendig;
  • Iemand met gevoel voor verhoudingen binnen en buiten de organisatie;
  • Toegankelijke persoonlijkheid richting diverse stakeholders;
  • Een gezellige toevoeging aan de afdeling.

  Aanbod

  Aangeboden wordt een uitdagende functie in een inspirerende onderwijsomgeving. De duur van de samenwerking is 12 maanden, met een optie tot verlenging. De werkweek bedraagt 38 uur.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie en je voldoet aan de gestelde criteria, verzoeken wij je om zsm te reageren. Vermeld bij je sollicitatie svp voor welk salaris (bruto maandloon obv 40 upw) of uurtarief je beschikbaar bent.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten of Iris Mobron op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl

 • Interim Hoofd Communicatie en Marketing bij de PThU (Universiteit) te Amsterdam – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in Amsterdam zijn we op zoek naar een interim Hoofd Communicatie en Marketing. Start per zsm, voor een periode van 6 maanden (met optie tot verlenging), voor 32 – 40 uur per week.

  Ben jij een échte manager, met hands-on mentaliteit en wil je tijdelijk sturing geven aan het communicatieteam van onze opdrachtgever (4 collega’s totaal)? Lees dan even verder!

  Organisatie
  De PThU is een levensbeschouwelijke universiteit voor theologie en staat voor gedegen en relevant theologisch onderwijs en onderzoek naar ontwikkelingen in geloof, kerk en wereldchristendom. Zij doet haar werk vanuit een verbondenheid met de kerk en een fascinatie voor wat geloof met mensen doet – met respect voor een ander of eigen geloof van medewerkers en studenten.

  Werkzaamheden
  Het team is verantwoordelijk voor de realisatie en het beheer van alle communicatiemiddelen, zowel online als print. Als interim Hoofd Communicatie en Marketing zorg je ervoor dat alles binnen het team op rolletjes loopt. Je hebt een helicopterview en stuurt je collega’s aan waar dat nodig is.

  Op gebied van communicatie en marketing liggen genoeg projecten om op te pakken, waar jij jouw projectmanagement skills op los laat. Naast het oppakken en uitrollen van deze projecten, monitor je uiteraard ook de resultaten van alle communicatie inspanningen en schakel je bij om de gewenste resultaten te behalen.

  Naast je managementrol werk je, wanneer nodig, inhoudelijk ook mee en verzorg je bijvoorbeeld redactiewerk, zoals het schrijven van een persbericht. Uiteraard weet je de vertaalslag van abstracte en inhoudelijke materie naar teksten voor een breder publiek te maken. Woordvoering kan (incidenteel) ook tot het takenpakket behoren.

  Gedurende de opdracht wordt er van je verwacht dat je kritisch kijkt naar hoe de doelgroepen tot nu toe benaderd worden én kom je met voorstellen om deze beter te bereiken. Daarnaast denk je mee over het doorontwikkelen van bestaande ideeën en concepten.

  Binnen de universiteit ben je voor het management en hoogleraren de gesprekspartner op het gebied van communicatie en marketing, geef je strategisch advies en vertaal je wensen en behoeften naar concreet marketing- en communicatiebeleid.

  Locatie
  De standplaats voor deze functie is Amsterdam, in het gebouw van de Vrije Universiteit waar de PThU onder andere mee samenwerkt. Incidenteel zul je ook op de andere locatie in Groningen werkzaam zijn, voor een vergadering of evenement.

  Functie eisen

  Om voor deze rol in aanmerking te kunnen komen, beschik je over:

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Een afgeronde opleiding, bij voorkeur in de richting van Communicatie of Marketing;
  • Ruime ervaring met het aansturen van een communicatieteam;
  • Ruime ervaring met inhoudelijk opereren op gebied van communicatie en marketing op strategisch niveau;
  • Actuele kennis van online middelen en relevante ontwikkelingen op het gebied van interne/externe communicatie en marketing;
  • Verantwoordelijkheid om vakinhoudelijke en teamgerelateerde zaken te signaleren en op te pakken;
  • Redactionele + projectmanagement skills;
  • Affiniteit met het gedachtengoed en de missie van de PThU;
  • Een coachende stijl van leidinggeven richting professionals;
  • Een praktische en oplossingsgerichte denkwijze;
  • Uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands én Engels.

  Overige skills:

  • Organisatiesensitiviteit;
  • Resultaatgerichtheid;
  • Helicopterview;
  • Hands-on;
  • Creativiteit;
  • Verbindend leiderschap;
  • Samenwerken;
  • Nuchtere mentaliteit;
  • Overtuigingskracht.

  Aanbod

  Aangeboden wordt een uitdagende functie in een inspirerende onderwijsomgeving met variatie in werkzaamheden en ruimte voor eigen initiatief. De duur van de samenwerking is 6 maanden, met een optie tot verlenging. De werkweek bedraagt 32 tot 40 uur.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie en je voldoet aan de gestelde criteria, verzoeken wij je om zsm te reageren. Vermeld bij je sollicitatie svp voor welk salaris (bruto maandloon obv 40 upw) of uurtarief je beschikbaar bent.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten of Iris Mobron op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl

 • Interim Webredacteur met ervaring met Tridion (Pool Vrije Universiteit)

  Originals is een van de mantelpartijen voor de inhuur van interim webredacteuren voor de Vrije Universiteit te Amsterdam. Voor hen zijn wij doorlopend op zoek naar webredacteuren op verschillende niveaus. Om de VU snel van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van een speciale pool.

  In de functie van webredacteur ben je, afhankelijk van het functieniveau, verantwoordelijk voor een selectie van onderstaande taken en werkzaamheden:

  • Het schrijven en redigeren van teksten voor alle in- en externe digitale communicatiemiddelen;
  • Het verzorgen van de (digitale) opmaak en plaatsen van nieuwsbrieven, artikelen en overige informatie op website en/of portal;
  • Het actief leveren van input voor de opzet en inrichting van delen van (nieuwe) websites in nauw overleg met de online adviseur binnen Communicatie & Marketing Expertise Services;
  • Het proactief informeren van doelgroepen over opzet en gebruik van websites;
  • Het evalueren van de inzet van de online communicatie;
  • De coördinatie en realisatie van de in het VU-brede communicatiemarketing jaarplan gestelde doelen op het gebied van (web)redactie;
  • Mede bepalen van de inhoud van een universiteitsblad of educatieve/populair wetenschappelijke publicaties (conventionele en/of nieuwe media) in overleg met de Hoofdredacteur en/of de uitgever/redactie-raad;
  • Het plannen, coördineren en regisseren (procesmatig) van de uitvoering van het redactionele proces van een universiteitsblad of educatieve/populair wetenschappelijke publicaties (conventionele en/of nieuwe media) in overleg met de Hoofdredacteur;
  • Het opstellen en bewaken van redactionele begrotingen en zorgdragen voor het plannen, coördineren en regisseren (inhoudelijk/procesmatig) van de uitvoering van het totale redactieproces.

  Functie eisen

  Om in aanmerking te komen voor de pool voldoe je aan de volgende basisvoorwaarden en -competenties:

  • Minimaal een afgeronde Hbo opleiding op het gebied van communicatie;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Kennis van en ervaring met online communicatie, (social) media en communities;
  • Aantoonbare ervaring met het CMS Tridion;
  • Eerdere ervaring met het werken voor een universiteit of faculteit is een pré.

  Bij elke concrete aanvraag vanuit de VU, wordt door ons bekeken welke aanvullende competenties en skills van belang zijn op dat moment en wie er binnen de pool het beste aansluiten bij de vraag.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt om toegelaten te worden tot deze pool en je aansluit bij de gestelde criteria, nodigen wij je uit om hiernaar te solliciteren. Wij beoordelen daarna je aanmelding en je ontvangt van ons bericht over eventuele toelating tot deze pool. Voor eventuele vragen kun je terecht bij Dave Heuseveldt, via 070-3060511 of dave@originals.nl.

 • Interim contentspecialist met focus op webredactie (Sharepoint) bij Centrum voor Jeugd en Gezin van de Gemeente Den Haag – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, een overheidsinstantie in de regio Den Haag, zijn we per direct op zoek naar een ervaren Contentspecialist met de focus op webredactie met Sharepoint. Het gaat in eerste instantie om een periode van 3 maanden en 24 uur per week, verdeeld over 4 dagen van 6 uur. Waarbij de donderdag een must is.

  In deze tijdelijke rol versterk je het redactieteam en de werkzaamheden bestaan voornamelijk uit redactietaken met daarnaast een stukje advies en het opzetten van een social media strategie. Het zwaartepunt ligt op redactie en beheer van reguliere content. Daarnaast ondersteun je bij het versturen van in- en externe nieuwsbrieven (via de eigen nieuwsbriefapplicatie), waarbij de huidige eindredacteur de content aanlevert.

  Verder geef je advies (en voer je deze door) voor het verbeteren (techniek, structuur en inhoud) van de huidige website en intranet.

  Functie eisen

  Om voor deze rol in aanmerking te kunnen komen beschik je over:

  • Minimaal 5 jaar ervaring als webredacteur;
  • Ruime ervaring met Sharepoint;
  • Ervaring met het ontwikkelen en realiseren van een social media strategie;
  • Een daadkrachtige instelling;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Een zelfstandige instelling;
  • De skills om je nieuwe zaken snel eigen te maken.

  Aanbod

  Kandidaten die beschikbaar zijn voor detachering genieten de voorkeur, maar een samenwerking op freelance-basis is ook mogelijk. Vermeld bij je motivatie s.v.p voor welk bruto maandsalaris of uurtarief je beschikbaar bent voor deze opdracht.

  Inlichtingen

  Indien je interesse hebt in deze functie, verzoeken wij je om zo snel mogelijk te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Freelance Senior Change Communications Manager at TNT – vervuld

  Please note: during the recruitment process for the permanent Senior Change Communications Manager position our client is open to a freelance solution as well.

  Due to the introduction of a new change program focused on IT and customer experience our client, a large multinational with headquarters in the area of Amsterdam, is looking for a Senior Change Communications Manager.

  The change program includes new end-to-end processes and IT infrastructure, transforming both the customer experience as well as the internal work environment. In order to plan, develop and lead the communications involved in this process they’re looking for a suitable communicationspecialist.

  In this position you will be part of the S&T Programme team. You are responsible for both communications on a strategic level, as well as stakeholder management. Responsibilities include, but are not limited to:

  • Producing and executing a program brand campaign in accordance with the available communications strategy;
  • Adopting and maintaining said communications strategy;
  • Producing, evolving, maintaining and tracking of the communications and stakeholder management plan;
  • Developing KPI’s to manage communication and engagement effectiveness.
  • Providing and maintaining core communications documents for use by the key stakeholders, including the board of directors, the top senior management, sponsors as well as local communication colleagues.

  Furthermore you’ll be responsible for the operational, internal communication including;

  • Designing and leading the implementation of the communications and stakeholder engagement strategy;
  • Proposing messaging mediums and delivery channels as well as securing and managing external communication companies if deemed necessary;
  • Producing required communication messages and providing materials.

  Functie eisen

  In order to fulfill this position we’re looking for a candidate with the following profile:

  • A bachelor degree in communications or business management;
  • A minimum of 10 years experience wholly leading and executing communication strategy and planning, preferably in change management on enterprise level;
  • Implementing difficult cultural change projects at corporate level;
  • Proven experience leading and working across different teams;
  • Well-developed writing, presentation and interpersonal communication skills;
  • Proactively in taking initiaves;
  • Proven success communicating across traditional and social media channels;
  • The ability to build and maintain diplomatic relations with all involved stakeholders;
  • Creative, autonomous and flexible.
  • This is a fulltime assignment, 5 days availability is necessary.

  Aanbod

  A challenging, temporary assignment for a minimum of 3 months.

  Inlichtingen

  Marco van Zanten deals with this vacancy. If you are interested, please register first with Originals on this website. Then you can reply directly to this vacancy and you can also explain (in English) your reasons for being interested in this post.

 • Junior/Medior PR Consultant bij Grayling in Amsterdam – vervuld

  Onze opdrachtgever, Grayling is een van de snelst groeiende internationale PR bureaus ter wereld en is actief in meer dan 27 landen. In Nederland werken ze voor mooie A-merken in de mode, technologie, automotive en toerisme branche.

  Voor het kantoor van Grayling in Amsterdam zoeken we een enthousiaste Junior / Medior PR Consultant om het ambitieuze en gedreven team aan te vullen. Een PR consultant met kennis van het medialandschap én met liefde voor de merken waarvoor Grayling werkzaam is.

  Als Junior / Medior PR Consultant, ben je verantwoordelijk voor:
  Plannen schrijven en klanten adviseren
  Persberichten opstellen, redigeren en/of vertalen
  Het plannen en uitvoeren van persevenementen
  In teamverband werken op (inter)nationale klanten
  Coördineren van uitleen van producten en producttests.
  Rapporteren aan klanten
  Opbouwen en onderhouden van een goede relatie met belangrijke journalisten en bloggers
  Onderhouden van social media accounts en klanten helpen met het uitvoeren van social media strategie.

  Functie eisen

  Voor deze uitdagende functie zoeken we een PR consultant met een can-do mentaliteit. Ben jij toe aan een volgende stap, dan is Grayling het juiste bureau voor jou. Want hier kun je snel groeien, als je het waarmaakt natuurlijk.

  Daarvoor is het van belang dat je beschikt over:
  Minimaal 1 jaar relevante ervaring bij een PR of communicatieadviesbureau
  • Succesvol afgeronde HBO/WO Communicatieopleiding
  Resultaatgerichtheid
  Schrijfvaardigheid en creativiteit
  Empatisch vermogen
  Kennis van online media en social media
  Interesse in technologie en/of bereid zich te verdiepen in onbekende markten
  Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk
  Conceptueel vermogen en het vermogen om ideeën om te zetten in acties

  Aanbod

  Het betreft een functie waarbij je een contract ontvangt van Grayling.
  Salarisindicatie: EUR 2.300,- tot Euro 2.800,- bruto per maand op basis van 40 uur per week, afhankelijk van kennis en ervaring.

  Inlichtingen

  Indien je interesse hebt in deze functie, verzoeken wij je zo spoedig mogelijk te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via marco@originals.nl.
 • Online Marketeer a.i. en vast (Pool) – doorlopende werving

  Voor diverse opdrachtgevers zijn wij geregeld op zoek naar ervaren online marketeers die zowel op strategisch als operationeel niveau inzetbaar zijn. Denk daarbij aan het adviseren over online marketingcampagnes en het ontwikkelen daarvan.

  Functie eisen

  Om opgenomen te worden in de pool voldoe je aan tenminste de volgende vereisten:

  • Een afgeronde HBO/ WO opleiding met een specialisatie in (digitale) marketing, eventueel aangevuld met NIMA;
  • Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van online marketing;
  • Ruime ervaring met onderdelen als SEO, SEA, Google Analytics, Google Adwords, affiliate marketing, email marketing, usablility, e-commerce, conversie, bannering, retargeting, social media;
  • Analytisch sterk met een resultaatgerichte instelling;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

  Aanbod

  Als je toegelaten wordt tot deze pool ontvang je, in een vroeg stadium, onilne marketingvacatures en -opdrachten bij onze opdrachtgevers.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt om toegelaten te worden tot deze pool en je aansluit bij de gestelde criteria, nodigen wij je uit om hiernaar te solliciteren. Wij beoordelen daarna je aanmelding en je ontvangt van ons bericht over eventuele toelating tot deze pool. Voor vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt op nummer 070 – 306 05 11 of via dave@originals.nl.

 • Communicatieadviseur Gemeente a.i. (Pool) – doorlopende werving

  Gemeenten kunnen om uiteenlopende redenen behoefte hebben aan interim (detachering en freelance) ondersteuning op het gebied van communicatie. Denk bijvoorbeeld aan zwangerschapsverlof, ziekte van een medewerker of aan het projectmatig bieden van communicatieondersteuning bij infrastructurele projecten of in het sociale domein. Om deze gemeenten adequaat van dienst te kunnen zijn, zijn wij daarom met regelmaat op zoek naar communicatieprofessionals die op korte termijn beschikbaar zijn.

  In de rol van communicatieadviseur ben je in staat om communicatieplannen op te stellen en neem je de regie daarover in handen. Je coördineert campagnes, events, beurzen en bent verantwoordelijk voor de realisatie/beheer van communicatiemiddelen. Mediabeleid en persvoorlichting zijn “takken van sport” die jou wel bekend zijn. Ook heb je ervaring met huisstijltrajecten, zowel met implementatie als het bewaken van correcte uitvoering. En last but not least heb je kennis van online communicatietrajecten (nieuwsbrieven, e-mailings, intra- en internet). Indien nodig treed je op als adviseur naar burgemeester en wethouders.

  Functie eisen

  Wij zoeken kandidaten die beschikken over:

  • Een afgeronde HBO/WO communicatieopleiding;;
  • Minimaal 5 jaar ervaring met overheidscommunicatie binnen de gemeentelijke overheid;
  • Kennis van en inzicht in bestuurlijke, maatschappelijke of politiek gevoelige aangelegenheden;
  • Ervaring met het omgaan met vertegenwoordigers van de media.

  Aanbod

  Als je toegelaten wordt tot deze pool ontvang je, in een vroeg stadium, communicatieopdrachten bij onze opdrachtgevers in de gemeentelijke overheid.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt om toegelaten te worden tot deze pool en je aansluit bij de gestelde criteria, nodigen wij je uit om hiernaar te solliciteren. Wij beoordelen daarna je aanmelding en je ontvangt van ons bericht over eventuele toelating tot deze pool. Voor vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt op nummer 070 – 306 05 11 of via dave@originals.nl.

 • Webredactie / Contentmanagement a.i. (Pool) – doorlopende werving

  Regelmatig zijn wij voor onze opdrachtgevers op zoek naar goede webredacteuren en/of contentmanagers die beschikbaar zijn op interim basis. Denk bijvoorbeeld aan een gemeente, waterschap, verzekeringsmaatschappij of een andere zakelijke dienstverlener, waar men vervanging zoekt vanwege een zwangerschapsverlof, ziekte van een vaste medewerker of extra ondersteuning kan gebruiken in de migratie naar een nieuwe website.

  Om deze organisaties snel van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van een speciale webredactie-pool.

  Functie eisen

  Voor onze pool zoeken wij webredacteuren en contentmanagers die:

  • Beschikken over minimaal 3 jaar ervaring met webredactie, zoekmachineoptimalisatie (SEO), social media en online communicatie;
  • Beschikken over minimaal 3 jaar ervaring met het publiceren en onderhouden van content in één of meerdere CMS’en zoals Tridion, GX, Drupal, Hippo, CCI Livits, Green Valley, SharePoint, Sitecore en Umbraco;
  • Beschikken over ervaring met het vertalen van een contentstrategie naar concrete middelen;
  • Beschikken over ervaring met beeldbewerking en HTML;
  • Zelfstandig content kunnen verzamelen en analyseren voor de online communicatiekanalen;
  • Beschikken over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

  Aanbod

  Als je toegelaten wordt tot deze pool ontvang je, in een vroeg stadium, webredactie / contentmanagementopdrachten bij onze opdrachtgevers.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt om toegelaten te worden tot deze pool en je aansluit bij de gestelde criteria, nodigen wij je uit om hiernaar te solliciteren. Wij beoordelen daarna je aanmelding en je ontvangt van ons bericht over eventuele toelating tot deze pool. Voor vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt op nummer 070 – 306 05 11 of via dave@originals.nl.

Ben jij een Original?
Schrijf je dan nu bij ons in.

Inschrijven

Meld je aan voor de Job Alert en ontvang vacatures per e-mail.

Aanmelden

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten