Vacatures en opdrachten

 • Interim Content Coördinator, bij Nedvang te Rotterdam – 6 maanden, 32 uur per week

  Wil jij onze opdrachtgever Nedvang (bekend van de campagnes Plastic Heroes en Glas in ‘t Bakkie) helpen met informatie, data en expertise om te zetten in aansprekende (web)content? Dan horen we graag van jou!
  We zoeken namelijk voor Nedvang een enthousiaste Content Coördinator. Start: januari 2019, voor een periode van 6 maanden en een werkweek van 32 uur, met optie tot verlenging.

  De primaire focus ligt op contentcreatie voor de nieuwe corporate website, die – samen met een nieuwe huisstijl – begin 2019 gelanceerd wordt. Doel van de website is om gemeenten en afvalbedrijven te stimuleren om de inzameling, sortering en recycling van verpakkingsafval te optimaliseren.

  Jij gaat de content zelf produceren en daarnaast ga je contentproducties begeleiden. Denk aan interviews, video’s en reportages, maar ook aan illustraties en (interactieve) datavisualisaties. Je haalt verder informatie op bij collega´s en zorgt ervoor dat die content via de juiste kanalen verspreid wordt. De prachtige verhalen van deze organisatie breng jij aan de man/vrouw!
  Verder is het handig als je via social media inspeelt op de actualiteit en Nedvang nog meer op de kaart zet.

  Ook het vergaren en uitwisselen van content bij/met diverse kennispartners kan tot je werkzaamheden behoren. Je werkt in een klein team en nauw samen met de Communicatieadviseur. Het leuke is dat niet alles in beton gegoten is en dat er dus zeker nog ruimte is voor jouw goede ideeën!

  Je werkzaamheden als Content Coördinator zijn dus o.a.:

  • Plannen en coördineren van contentproducties;
  • Schrijven en redigeren van diverse soorten (web)content;
  • Het verkrijgen en verspreiden van content uit de organisatie en de kennispartners;
  • Bijhouden en optimaliseren van websites;
  • Verzorgen van e-mailnieuwsbrieven en social media;
  • Meten van resultaten via o.a. Google Analytics en Mailchimp.

  Nedvang
  Nedvang (Nederland Van Afval naar Grondstof) monitort en stimuleert de inzameling en recycling van al het verpakkingsafval in Nederland. Campagnes zijn gericht op het scheiden van plastic afval (zoals het bekende Plastic Heroes) en glas (denk aan Glas in ’t Bakkie). In Rotterdam werken 18 medewerkers, waarvan één communicatiespecialist, dagelijks aan landelijke vraagstukken. Verder wordt er samengewerkt met ketenpartners Afvalfonds Verpakkingen, Kennisinstituut Duurzaam Verpakken en Nederland Schoon.

  Functie eisen

  Om voor deze functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Minimaal een relevante HBO opleiding;
  • Minimaal 1-5 jaar relevante werkervaring;
  • Ervaring met online marketing, communicatie en crossmediaal werken;
  • Uitstekende vaardigheden met CMS (WordPress);
  • Ervaring met SEO, Mailchimp en Google Analytics;
  • Sterke schrijfvaardigheden;
  • Ervaring met beeldbewerking;
  • Een proactieve, flexibele en dienstverlenende instelling.

  Overige skills:

  • Sociale regelaar (spin-in-het-web);
  • Constructief en oplossingsgericht;
  • Neemt graag verantwoordelijkheid en kan waar nodig delegeren;
  • Stressbestendig en een goed gevoel voor humor;
  • Ondernemend karakter.

  Aanbod

  Deze functie is uitsluitend in te vullen op detacheringsbasis. In aanvang is de functie voor een periode van 6 maanden, voor 32 uur per week, met optie tot verlenging.
  Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris obv 40 uur per week je beschikbaar bent.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie en je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je vóór maandag 3 december om 09:00 uur te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Dave Heuseveldt op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Medior Communicatieadviseur bij een onderwijsinstelling in de regio Rotterdam, 3 maanden, 24 – 32 uur per week

  Onze opdrachtgever is een onderwijsinstelling in de regio Rotterdam en zit middenin een proces waarin met meerdere groepen van medewerkers uit de organisatie gewerkt wordt aan het formuleren van de nieuwe strategie voor de periode 2019-2024. Deze strategie moet in mei volgend jaar klaar zijn. Deze groepen werken de prioriteiten uit, die het college en decanen eerder hebben vastgesteld, samen met een vernieuwde missie. Zij leveren eind december hun output op, waarna dit geëvalueerd wordt en het College van Bestuur het verwerkt tot de nieuwe strategie.

  Communicatie heeft tot doel bij te dragen aan een goed begrip en een positief gevoel over de missie, het proces, en later, de nieuwe strategie. Verbinden en betrekken zijn key woorden in de communicatie. Er is een communicatiekader en een -plan opgesteld met focus in eerste instantie op de periode tot en met januari. In deze periode is intensieve communicatie nodig om het proces te belichten, en een goede bodem te leggen voor voldoende draagvlak voor de nieuwe strategie. De doelgroepen zijn voornamelijk intern, zoals onderwijzend personeel, stafmedewerkers en studenten. Intranet is een belangrijk communicatiemiddel wat hiervoor wordt ingezet en waarvoor geschreven zal worden binnen deze opdracht.

  Voor hen zoeken we een tijdelijke communicatieprofessional die het plan voor de komende maanden in samenwerking met het projectteam uitvoert. Omdat het om een intensief proces gaat, wordt van de adviseur verwacht dat hij/zij zelfstandig werkt en weet wanneer hij/zij aansluiting moet zoeken bij het projectteam. Ook wordt een grote mate van flexibiliteit gevraagd, en de bereidheid om inzet te leveren daar waar nodig en gewenst. Op dit moment wordt door een externe adviseur een eerste aantal werkzaamheden uitgevoerd. De senior communicatieadviseur/consultant is beschikbaar als sparring partner.

  Functie eisen

  Voor deze uitdagende opdracht komen we graag in contact met kandidaten die beschikken over:

  • minimaal 3 jaar ervaring met het werken vanuit een projectorganisatie;
  • ervaring met veranderprojecten;
  • een goede pen en organisatiekwaliteiten;
  • een proactieve houding en een opbouwende manier van denken en werken, die het normaal vinden out of the box te denken;
  • een hands on mentaliteit;
  • affiniteit met een onderwijsomgeving/kennisorganisatie en/of projecten op gebied van corporate beleid en strategie;
  • goede kennis van de Engelse taal, in spreken en schrijven (aangezien een groot deel van de communicatie in het Engels of anders tweetalig verloopt);

  en die:

  • zelfstarters zijn, op een vriendelijke manier dingen voor elkaar krijgen, en daar voldoening uit halen;
  • in staat zijn zich snel een vraagstuk of project eigen te maken;
  • creatieve uitvoerders zijn, met ervaring in het adviseren van opdrachtgevers;
  • het leuk vinden samen te werken met mensen met verschillende achtergronden;
  • snel kunnen beginnen en flexibel beschikbaar zijn.

  Aanbod

  Geboden wordt een tijdelijke samenwerking, van 24 – 32 uur per week, voor in eerste instantie 3 maanden. Wij geven de voorkeur aan kandidaten die op detacheringsbasis beschikbaar zijn, maar sluiten freelancers niet uit. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, vernemen we graag tegen welk bruto maandsalaris (obv 40upw) of uurtarief je beschikbaar bent.

  Sollicitatie

  *Vergevorderd stadium*

  Indien je interesse hebt in deze functie én je voldoet aan de gestelde eisen, verzoeken wij je om zo snel mogelijk te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Webredacteur/Communicatiemedewerker (medior) met ervaring met website implementaties en social media tools voor een non-profit organisatie – vervuld

  Voor een dynamische opdrachtgever in de non-profit sector waar het werk 24/7 doorgaat zoeken wij een energieke medior webredacteur om een aantal online projecten (mee) te trekken in samenwerking met de projectleider. Dit is een interim klus in regio Den Haag voor 4 maanden, 32-36 uur per week.

  Het belangrijkste project gaat om het finaliseren van een nieuwe website waarvan alleen het framework staat. Naast de boomstructuur, waaraan nu de laatste hand wordt gelegd, is nog benodigd redactionele invulling en een design. Jij stuurt het externe bureau aan om de nodige veranderingen te brengen en met jouw ervaring van websites implementeren kijk je met een kritische blik naar het proces. Ook zorg je er persoonlijk voor dat de nodige content herschreven wordt. Je geeft adviezen waar nodig en bent niet bang om de boomstructuur of het design aan te passen op basis van je inzicht in effectieve websites. Zo zorg je dat de bezoekers op deze informatieve website de juiste informatie op de juiste plaatsen vinden. Dit alles doe je in samenwerking met de projectleider die het proces begeleidt: jij brengt de inhoudelijke online kennis mee.

  Naast het finaliseren van deze website is een tweede corporate website benodigd voor een ander doeleinde. Dit project staat nog volledig in de kinderschoenen, maar heeft ook te maken met verschillende politiek gevoelige stakeholders. Hiervoor schrijf jij het projectplan en zorg jij voor het functioneel ontwerp.

  Tot slot wil deze organisatie haar actieve aanwezigheid op social media beter meetbaar maken. Om deze reden gaat de communicatieafdeling werken met Obi4Wan. Jij hebt reeds ervaring met social media monitoring tools en hebt duidelijk visie op alle mogelijkheden met Obi4Wan en leert je collega’s om de social media data inzichtelijk te maken.

  Functie eisen

  Om voor deze boeiende functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Ervaring met implementeren of ontwikkelen van één of meerdere websites;
  • Ervaring met meerdere CMS’en;
  • Ervaring met Obi4Wan of een andere social media monitoring tool;
  • Je hebt een relevant hbo- of wo-diploma, bij voorkeur in de richting van communicatie of journalistiek;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in vergelijkbare functies;
  • Ervaring met schrijven, redigeren en plaatsen van teksten;
  • Ervaring met aansturen van externe en interne leveranciers;
  • Organisatiesensitiviteit;
  • Hands-on en nuchtere mentaliteit;
  • Enthousiast en kritisch;
  • Praktische en oplossingsgerichte denkwijze.

  Aanbod

  Geboden wordt een dienstverband bij Originals per direct, voor een periode van 4 maanden. Vanuit Originals word je gedetacheerd bij onze opdrachtgever, voor Euro 3.250 – 3.500 bruto per maand, op basis van 40 uur per week en op basis van opgedane kennis en ervaring.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Iris Mobron op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.

  Vermeld bij je sollicitatie per wanneer je beschikbaar bent, of je op korte termijn vakantieplannen hebt en voor welk salaris (bruto maandloon, obv 40 upw).

 • Interim Webredacteur met Tridion-ervaring, Vrije Universiteit (centrale webredactie) – vervuld

  Voor onze opdrachtgever de Vrije Universiteit (centrale webredactie) te Amsterdam, zijn we per direct op zoek naar een Webredacteur, per zsm tot eind 2019, voor 32 uur per week, met optie tot verlenging.

  Over de Vrije Universiteit
  De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is een vooraanstaande, innovatieve en groeiende universiteit die midden in de samenleving staat en actief bijdraagt aan de ontwikkelingen in onderwijs en onderzoek. Hun breed georiënteerde universiteit telt tien faculteiten, verschillende instituten, stichtingen en onderzoekscentra en ondersteunende diensten. Op de campus aan de snelst groeiende economische regio van Nederland (de Zuidas), werken ruim 4.500 medewerkers en volgen ruim 23.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

  TOLL-programma
  In 2017 is de VU gestart met een vierjarig programma met de naam TOLL, Toekomstig Online Landschap. Doel van dit programma is om de online aanwezigheid van de VU maximaal bij te laten dragen aan de ambities van de VU. Deze ambities betreffen onder andere de werving van en dialoog met studenten, het profileren van VU wetenschappers en alumni met hun onderzoeken en maatschappelijk succes, en het uniform uitdragen van het unieke verhaal van de VU. Onder regie van het programma TOLL wordt een nieuw online (web)landschap ontworpen en ontwikkeld.

  Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe online landschap dient ook het beheer van de huidige pagina’s binnen de VU website plaats te vinden. Dit gebeurt onder regie van de centrale webredactie. Ter versterking van dit team zijn wij op zoek naar een ervaren webredacteur met zeer gedegen kennis van Tridion.

  Werkzaamheden webredacteur:

  • Kanaalbeheer van VU.nl/vunet.vu.nl
  • Beheer van de homepage VU.nl
  • Aanspreekpunt voor vragen over Tridion
  • Geven van instructies over gebruik van Tridion
  • Aanspreekpunt voor redacteuren

  Functie eisen

  Om voor deze uitdagende functie in aanmerking te komen beschik je over:

  • Aantoonbare ervaring als webredacteur;
  • Ervaring met Tridion;
  • Taalvaardig in zowel de Nederlandse als Engelse taal;
  • Ervaring met het schrijven en redigeren van (web) teksten.

  Soft skills

  • HBO-werk en denkniveau;
  • Analytisch vermogen en praktische instelling;
  • Organisatiesensitiviteit;
  • Klantgericht en goed kunnen samenwerken;
  • Combineert adviseren met ondersteunen/ontzorgen;
  • Zeer goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
  • Resultaatgerichtheid.

  Aanbod

  Geboden wordt een samenwerking op basis van detachering bij Originals en een werkweek van 32 uur. Als je als freelancer ook open staat voor deze vorm van samenwerking, ben je van harte welkom om te solliciteren. Als je wilt weten hoe het dan werkt, dan lichten we dit graag toe aan je.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie, verzoeken wij je om uiterlijk voor donderdag 27 september 10.00 uur te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl. Gesprekken bij de Vrije Universiteit vinden plaats op donderdag 4 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur.

  Vermeld bij je sollicitatie per wanneer je beschikbaar bent en voor welk salaris (bruto maandloon, obv 40 upw).

 • Interim Corporate Communicatieadviseur, oa ervaring met jaarverslagen, bij een duurzame organisatie in de regio Utrecht – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, een organisatie gevestigd in de regio Utrecht en waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat, zijn we op zoek naar een interim Corporate Communicatieadviseur. Voor de duur van 6 maanden, met optie tot verlenging (via Originals of bij opdrachtgever) en met een werkweek van bij voorkeur 32 uur. In overleg is een werkweek vanaf 24 uur ook mogelijk.

  In deze rol werk je samen met collega’s van het corporate communicatieteam, waaronder de manager. Op korte termijn is behoefte aan ondersteuning bij het tot stand brengen van een verscheidenheid aan communicatiemiddelen. Zoals het jaarverslag, waarbij nu al gewerkt kan worden aan de vaste/statische onderdelen, over de resultaten kan uiteraard pas vanaf begin volgend jaar gecommuniceerd worden. Er wordt in projectvorm gewerkt en jouw rol is het opleveren van content, waarbij je zelf schrijft maar vooral ook artikelen van anderen redigeert en de coördinatie daarover voert.

  Daarnaast werk je als onderdeel van het team mee aan het verstrekken van communicatieadvies, het samenstellen van de communicatiemix en het realiseren en beheren van de online en offline communicatiemiddelen.

  De organisatie beschikt over een uitstekende werkomgeving, gaat informeel met elkaar om en is goed bereikbaar met het OV.

  Functie eisen

  Om voor deze rol in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Afgeronde HBO/WO Communicatieopleiding;
  • Minimaal 7 jaar ervaring als communicatieadviseur;
  • Ruime ervaring met corporate communicatie;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatie vaardigheden;
  • Ervaring met het in samenwerking opstellen van een jaarverslag;
  • Bekend met de richtlijnen voor het opstellen van een duurzaamheidsverslag (Global Reporting Initiative), dit is een pré;
  • Projectmanagementskills.

  Aanbod

  Geboden wordt een dienstverband bij Originals voor 6 maanden, met optie tot verlenging, en een werkweek van 32 uur, vanaf 24 uur is bespreekbaar. Voor deze functie geldt een salarisindicatie van Euro 4.500,- tot Euro 5.000,- bruto per maand obv 40 uur per week. Vanuit Originals word je gedetacheerd bij onze opdrachtgever. Freelancers die naast hun opdrachten openstaan voor een tijdelijk dienstverband, worden ook uitgenodigd om te reageren.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl. Vermeld bij je sollicitatie per wanneer je beschikbaar bent en voor welk salaris (bruto maandloon, obv 40 upw).

 • Interim allround Medior Communicatieadviseur, voor een zorginstelling ten zuiden van Rotterdam – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, een zorginstelling gevestigd ten zuiden van Rotterdam, zijn we op zoek naar een interim allround Medior Communicatieadviseur. Deze functie is voor de duur van zo’n 6 maanden en met een werkweek tussen 24 en 36 uur per week. Daarnaast heeft de opdrachtgever aangegeven dat de optie op verlenging, via ons of bij de opdrachtgever in dienst, zeker aanwezig is. Ben je dus op zoek naar een vaste baan, dan nodigen we je ook uit om te reageren.
  Ben jij gewend snel te schakelen tussen verschillende doelgroepen en die via de juiste communicatiekanalen en met de juiste tone-of-voice te bereiken? Lees dan snel verder!

  In deze rol werk je in een klein team samen aan de interne en externe communicatie van de organisatie. Je houdt je bezig het ontwikkelen en verbeteren van meerdere communicatiemiddelen, zowel online als offline. Te denken aan o.a.: een magazine, een nieuwsbrief, meerdere online en offline campagnes, social media-kanalen, etc.
  Je schrijft adviezen en doet voorstellen voor projecten en begeleidt deze ook, waarbij je nauw samenwerkt met interne en externe partijen., zoals bureaus en vormgever.

  Functie eisen

  Om voor deze functie in aanmerking te komen, voldoe je aan onderstaande functie-eisen:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Min. 3 jaar relevante ervaring als communicatieadviseur;
  • Ervaring (of affiniteit met) in de zorgsector;
  • Ervaring met schrijven van adviezen en voorstellen voor projecten;
  • Ervaring in het begeleiden van projecten;
  • Ervaring met verbeteren en beheren van social media-kanalen;
  • Ervaring met inkoop/aansturen/poductie van externe partijen;
  • Ervaring met het verzorgen van (markt)onderzoek, in samenwerking met externe partijen is een pre;
  • Weet goed door te vragen tot je bij de kern van het probleem komt en daarvoor juiste (communicatie) oplossing bieden.

  Overige skills:

  • Up-to-date kennis ogv (online) communicatie;
  • Conceptueel en analytisch denken;
  • Zelfstandige teamplayer;
  • Organiseren en uitvoeren;
  • Kennis van Adobe;
  • Enthousiast;
  • Doorzetter.

  Aanbod

  Geboden wordt een dienstverband bij Originals voor zo’n 6 maanden en een werkweek van 24 à 36 uur. Wel heeft de opdrachtgever aangegeven dat de optie op verlenging, via ons of direct bij de opdrachtgever in dienst, zeker aanwezig is. Ben je dus op zoek naar een vaste baan, dan nodigen we je ook uit om te reageren.

  Vanuit Originals word je in ieder geval de eerste periode gedetacheerd bij onze opdrachtgever, met een bruto maandsalaris van max. € 3.750,– obv 40 upw en opgedane kennis en ervaring.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.

  Vermeld bij je sollicitatie per wanneer je beschikbaar bent en voor welk salaris (bruto maandloon, obv 40 upw).

 • Online Communicatiemanager met ambitie, voor een zakelijke internationale dienstverlener, regio Den Haag – vervuld

  Voor een boeiend, nationaal en internationaal sterk groeiend bedrijf in de zakelijke dienstverlening, zijn wij op zoek naar een pro-actieve en gedreven Online Communicatiemanager. Dit voor een fulltime functie à 40 uur per week met intentie van vaste invulling.

  Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, aansturen en managen van projecten op communicatiegebied. Hierbij is de ontwikkeling van websites een belangrijke prioriteit, evenals de toepassing van social media. Je vormt op strategisch niveau de verbindende schakel tussen het algemene communicatiebeleid en de digitale communicatie en zorgt voor de uitwerking van ideeën tot compleet werkende websites en -toepassingen. De hoofdopdracht gedurende de eerste periode is de digitale internationale communicatie optimaliseren.

  Werkzaamheden:

  • Opstellen en uitvoeren van plannen voor de ontwikkeling van de corporate website en social media;
  • Inschakelen van de juiste partijen voor het samenwerken met andere disciplines en verkrijgen van goede content;
  • Aansturen en beheren van het bouwen, vormgeven, content maken, vernieuwen en uitbouwen van websites;
  • Zorgdragen voor het beheer van websites en andere digitale communicatiemiddelen;
  • Draagvlak binnen de organisatie creëren;
  • Adviseren over en opstellen van het beleid;
  • Financieel beheer van projecten.

  Functie eisen

  Je bent een kandidaat met sterke sociale en communicatievaardigheden die serviceverlening, het bieden van oplossingen en klanttevredenheid als de belangrijkste taken ziet. Je hebt aantoonbare leidinggevende en organisatorische kwaliteiten. Je draagt bij aan een aangename en stimulerende werksfeer en organiseert je eigen werkzaamheden goed. Je neemt het initiatief om te zorgen voor de juiste oplossingen in een sterk groeiende en zich ontwikkelende organisatie. De daarbij horende complexiteit deins je niet voor terug. Je beschikt over goede onderhandelingsvaardigheden.

  Je bent enthousiast en gedreven om resultaatgericht te werken en goed samen te werken.

  Functie-eisen:

  • HBO of academisch werk- en denkniveau;
  • Afgeronde opleiding in bedrijfskunde, informatica, communicatie, marketing of multimediadesign;
  • Ruime ervaring in een marketing- en/of internetfunctie, bij voorkeur in een internationale omgeving met focus op B2B;
  • Functionele leidinggevende ervaring met organisatorische, financiële en HR-aspecten;
  • Kennis van communicatie en marketing, met accent op het gebied van websites en social media;
  • Kennis van projectmanagement, budgetbeheer en complexe veranderprocessen;
  • Organisatiesensitief;
  • Omgevingsbewust;
  • Goede presentatievaardigheden;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

  Aanbod

  Je komt direct in dienst bij onze opdrachtgever, voor een uitdagende baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Salaris tussen Euro 4.000 – 5.000 bruto per maand, op basis van 40 uur per week en uiteraard op basis van opgedane kennis en ervaring.

  Het is een goed moment om in te stappen bij deze organisatie, bij gebleken geschiktheid is er de mogelijkheid om inhoudelijk en arbeidsvoorwaardelijk door te groeien.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie en je voldoet aan de gestelde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te reageren.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Senior Communicatieadviseur bij Zorginstituut Nederland – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, Zorginstituut Nederland, zijn wij op zoek naar een Senior Communicatieadviseur voor de duur van 4 maanden tot eind 2018, met optie tot verlenging. De werkweek bedraagt 32-36 uur. Startdatum is in overleg op korte termijn.

  Zorginstituut Nederland is een advies- en uitvoeringsorganisatie voor de twee wettelijke ziektekostenverzekeringen: de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet langdurige zorg (Wlz).Zorginstituut Nederland heeft een belangrijk aandeel in het op peil houden van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Dit aandeel leveren zij door deze taken uit te voeren:

  • Stimuleren van het verbeteren van de kwaliteit van zorg;
  • Adviseren over en verduidelijken van wat tot het basispakket van zorg behoort;
  • Systematisch doorlichten van het gebruik van zorg in het basispakket;
  • Beheer, ontwikkeling en de modernisering van de informatievoorziening in de zorg;
  • Beheren van geldstromen in de Zvw en Wlz.

  Al hun werk is erop gericht dat iedereen in dit land van goede zorg verzekerd is, niet meer dan nodig, niet minder dan noodzakelijk. Het Zorginstituut is een zelfstandig bestuursorgaan dat valt onder het ministerie van VWS. Bij het Zorginstituut werken ongeveer 400 medewerkers.

  Het Zorginstituut is net gestart met het programma ‘Keteninformatie Kwaliteit Verpleeghuiszorg’. Dit is een programma waarin de verpleeghuissector samen met het Zorginstituut aan de slag gaat om informatie over de kwaliteit van de verpleeghuiszorg die al beschikbaar is te verzamelen en online aan te bieden. Een van de doelen is dat burgers online makkelijk goede informatie over de zorg van verpleeghuizen kunnen vinden. Het Zorginstituut zoekt voor dit programma per direct deze senior communicatieadviseur.

  Je verantwoordelijkheden::

  • Verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen, produceren en realiseren van communicatie momenten/middelen (plannen maken, regie en realisatie);
  • Adviseren over en realiseren van externe communicatiemomenten en –middelen, passend bij de ontwikkelingen en projecten binnen het programma;
  • Aadviseren over en realiseren van interne communicatiemomenten en –middelen;
  • Werken aan diverse communicatie-uitingen zoals de website, presentaties, sociale media, nieuwsbrieven en andere publicaties.

  De communicatieadviseur is onderdeel van het team Communicatie, maar voert de werkzaamheden uit onder regie van de programmamanager.

  Functie eisen

  Om in aanmerking te komen voor deze functie voldoe je aan tenminste de volgende eisen:

  • Een afgeronde Hbo/Wo opleiding op het gebied van communicatie;
  • Minimaal 7 jaar ervaring als senior communicatieadviseur, bij voorkeur in gezondheidszorg en/of (rijks)overheid;
  • Goed ontwikkelde adviesvaardigheden en organisatiesensitiviteit;
  • Uitgebreide ervaring met stakeholdermanagement in een politiek gevoelige omgeving;
  • Ervaring met (communicatie)vraagstukken in het zorglandschap;
  • Ervaring met beleidscommunicatie en programma-/projectcommunicatie;
  • Ervaring met zowel interne als externe communicatie

  Aanbod

  Geboden wordt een tijdelijke samenwerking met Originals tot en met december 2018 met optie tot verlenging. Zowel kandidaten die op detacheringsbasis beschikbaar zijn als freelancers zijn van harte welkom om te reageren. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris (obv 40upw) of uurtarief je beschikbaar bent.

  Mocht je daarnaast nog vakantieplannen hebben in de aankomende maanden, geef dan even aan wanneer/hoe lang je op vakantie gaat.

  Sollicitatie

  *Reageren niet meer mogelijk*

  Indien je interesse hebt in deze functie, verzoeken wij je om Vóór donderdag 23 augustus om 16:00 te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Iris Mobron op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl

 • Communicatieadviseur met focus op PR, pers en relaties, bij de Protestantse Theologische Universiteit – vervuld

  Ben jij die Communicatieadviseur met ervaring in PR, pers en relaties? Lees dan verder, want dan zijn we voor onze opdrachtgever, de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in Amsterdam, op zoek naar jou!

  Organisatie
  De PThU is een levensbeschouwelijke universiteit voor theologie, gevestigd in Amsterdam en Groningen. Als student kun je er theologisch onderwijs volgen en daarnaast doet de PThU onderzoek naar ontwikkelingen in geloof, kerk en wereldchristendom.
  De PThU is een maatschappelijk betrokken universiteit. Dit uit zich o.a. in conferenties, studiedagen en publicaties voor een breder publiek.

  Als Communicatieadviseur ben je met het marketing- en communicatieteam verantwoordelijk voor het adviseren van (interne) opdrachtgevers en de realisatie en het beheer van alle communicatiemiddelen. Je werkt samen met de Manager Marketing en Communicatie en een andere Communicatieadviseur welke zich gaat richten op Online Communicatie en Reputatiemanagement. We zoeken ook iemand voor die functie, kijk hier voor meer informatie. Het team is dus in ontwikkeling en de manager heeft een duidelijke ambitie voor ogen met zijn aan te nemen adviseurs en het positioneren van zijn team binnen de organisatie.

  Werkzaamheden
  Bij de PThU zijn genoeg projecten op gebied van marketing en communicatie om op te pakken en uit te rollen. Ook monitor je uiteraard de resultaten van alle communicatie inspanningen en schakel je bij om de gewenste resultaten te behalen.

  Een van je hoofdprojecten is het uitbreiden en onderhouden/versterken van het netwerk van de PThU. Door dit te realiseren, zorg je ervoor dat de PThU ook in o.a. de media meer onder de aandacht wordt gebracht. Woordvoering kan (incidenteel) ook tot het takenpakket behoren.
  Je weet goed de vertaalslag te maken van abstracte en inhoudelijke materie naar teksten (zoals persberichten) voor een breder publiek en weet deze teksten vervolgens te verspreiden via meerdere kanalen en aandacht voor de PThU te genereren. Je ziet, legt en onderhoudt verbindingen op zo’n manier dat de PThU meer bekendheid via de media verkrijgt en tijdig potentiële studenten bereikt.

  Uiteraard wordt er van je verwacht dat je kritisch kijkt naar hoe het netwerk en de doelgroepen tot nu toe benaderd zijn én kom je met voorstellen om deze beter te bereiken. Daarnaast denk je mee over het doorontwikkelen van bestaande ideeën en concepten.

  In deze rol krijg je de vrijheid van de PThU om creatief aan de slag te gaan. Daarnaast spar je met je manager over bepaalde acties en ondersteun en adviseer je bij het implementeren van de aanwezige plannen.
  Verder ben je gesprekspartner voor het management en wetenschappelijk personeel v.w.b. marketing en communicatie en vertaal je wensen en behoeften naar concreet marketing- en communicatiebeleid.

  Functie eisen

  Om voor deze rol in aanmerking te kunnen komen, beschik je over:

  • HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Een afgeronde opleiding in Communicatie, Journalistiek of Marketing;
  • Ruime ervaring met PR, pers en relaties (o.a. persberichten / persvoorlichting / uitbreiden en onderhouden (media)netwerk);
  • Ruime ervaring met advisering op beleidsmatig/strategisch niveau;
  • Redactionele + projectmanagement skills;
  • Actuele kennis van online middelen (waaronder social media) en relevante ontwikkelingen binnen het vakgebied;
  • Verantwoordelijkheid om vakinhoudelijke en teamgerelateerde zaken te signaleren en op te pakken;
  • Een praktische en oplossingsgerichte denkwijze;
  • Uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands én Engels.

  Onze voorkeur gaat uit naar iemand met kennis van of ervaring met het theologisch werkveld en die affiniteit heeft met de missie en visie van PThU.

  Overige skills:

  • Helicopterview;
  • Conceptueel vermogen;
  • Analytisch vermogen;
  • Organisatiesensitiviteit;
  • Overtuigingskracht;
  • Aanpassingsvermogen;
  • Marktgerichtheid;
  • Ondernemerschap.

  Locatie
  De standplaats voor deze functie is Amsterdam, in het gebouw van de Vrije Universiteit waar de PThU onder andere mee samenwerkt. Je kunt ook op de andere locatie in Groningen werkzaam zijn, voor een vergadering of evenement.

  Aanbod

  PThU biedt jou als Communicatieadviseur:

  • Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden, in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (VSNU), inschaling in schaal 10;
  • Een dienstverband in eerste instantie voor de duur van een jaar bij PThU, met optie tot een vaste aanstelling, bij goed functioneren;
  • Interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: een vakantie uitkering, een eindejaarsuitkering en ruime verlof- en studiefaciliteiten.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie en je voldoet aan de gestelde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te reageren.
  Ga je binnenkort op vakantie? Laat ons dan even in je sollicitatie weten om welke periode dat gaat.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Dave Heuseveldt op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.


 • Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider, ruime ervaring ogv onderzoekscommunicatie, Erasmus Universiteit / ESHPM – vervuld

  Ben jij die Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider die de nieuwe marcom strategie gaat implementeren en doorontwikkelen bij onze opdrachtgever, Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM)? Als jij dit kunt realiseren met de door jou opgedane kennis en ervaring, dan horen we graag van jou! Je gaat direct bij ESHPM in dienst, in eerste instantie voor de periode van een jaar, voor 32– 40 uur per week.

  Erasmus School of Health Policy & Management
  ESHPM is toonaangevend in onderwijs en onderzoek op het terrein van beleid en management in de gezondheidszorg. ESHPM is als faculteit gehuisvest op campus Woudestein van de Erasmus University Rotterdam en heeft een sterke verbondenheid met Erasmus MC. Bij ESHPM studeren 1000 studenten en werken 160 medewerkers.

  ESHPM verzorgt een bacheloropleiding, een pre-masteropleiding, twee masteropleidingen en postacademisch onderwijs én participeert in een research master en een internationale joint degree. De onderzoeksthema’s zijn ‘marktordening en stelselinrichting’, ‘kwaliteit en doelmatigheid van zorg’ en ‘bedrijfsvoering van zorgorganisaties’.

  Multidisciplinariteit van het onderzoek is hier kenmerkend. Wetenschappers uit verschillende vakgebieden (zoals gezondheidseconomie, gezondheidsrecht, organisatiewetenschappen en bestuurskunde) werken nauw samen binnen het domein van de gezondheidszorg. De onderzoekers werken gezamenlijk aan belangrijke onderzoeksthema’s, maar zoeken ook nadrukkelijk de samenwerking met maatschappelijke partners op. Zo wordt de relevantie en de toepasbaarheid van het onderzoek continu gewaarborgd.

  Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider
  Als Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider ben je samen met een klein team van 4 medewerkers verantwoordelijk voor het marketing- en communicatiebeleid en de uitvoering daarvan, op het gebied van onderwijs en onderzoek van ESHPM, alsmede voor de corporate communicatie, de interne communicatie en (incidentele) woordvoering. Je coördineert de werkzaamheden van de marcom-medewerkers, analyseert knelpunten, doet voorstellen ter verbetering van de dienstverlening van de marcom-afdeling en adviseert én ondersteunt het Dagelijks Bestuur van ESHPM vanuit marcom-gezichtspunt.

  Omdat er recent een nieuwe marketing- & communicatiestrategie is ontwikkeld, ga jij deze implementeren en doorontwikkelen. Naast het coördineren van het team, ben je binnen het team verantwoordelijk voor het professionaliseren, moderniseren en uitvoeren van de onderzoekscommunicatie. Je werkt hierin nauw samen met de Directeur Onderzoek. Jij maakt op dit gebied echt het verschil en daarom is het van belang dat je op een enthousiaste, deskundige en innovatieve manier de hele organisatie hierin mee weet te krijgen.

  Verder voer je regelmatig overleg op verschillende niveaus, zowel binnen als buiten de faculteit, met o.a. Dagelijks Bestuur, sectieleiders, programmadirecteuren, onderzoekers, docenten en studenten. Je zorgt voor een goede teamgeest en zet het marcom-team op de kaart binnen en buiten de organisatie.

  Functie eisen

  Om voor deze functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Een relevante afgeronde WO masteropleiding;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij een organisatie met een complexe structuur;
  • Ruime ervaring met moderne onderzoeksmarketing & -communicatie: je snapt het spel en de samenhang tussen on- en offline & social media, goede content en de onderzoekers. Daarnaast ben je pragmatisch en tegelijkertijd intellectueel partij voor onderzoekers;
  • Ervaring op het gebied van interne communicatie;
  • Minimaal 3 jaar ervaring met het leiden van een team als meewerkend voorman/
   -vrouw;
  • Ervaring met het verbinden van de verschillende facetten binnen een team;
  • Ervaring met het doorontwikkelen en implementeren van nieuwe strategieën en het op een hoger plan tillen van marketing & communicatie binnen een organisatie;
  • Het goed kunnen navigeren in een dynamische omgeving met veel verschillende stakeholders.
  • Je kunt goed grenzen stellen en bewaken;
  • Uitstekende adviesvaardigheden;
  • Affiniteit en/of ervaring met onderwijsmarketing (is een pré);
  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Ervaring hoe anderen in de breedte van de organisatie mee te krijgen.

  Verder ben je:

  • Enthousiast;
  • Energiek;
  • Organisatiesensitief;
  • Oplossingsgericht;
  • Flexibel;
  • Teamplayer.

  Aanbod

  ESHPM biedt jou als Senior Marketing & Communicatieadviseur / Teamleider:

  • Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU), inschaling in schaal 12;
  • Een dienstverband in eerste instantie voor de duur van een jaar bij ESHPM, voor 32 – 40 uur per week;
  • interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals: een vakantie uitkering, een eindejaarsuitkering en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een fulltime werkweek).

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie én je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te solliciteren via onze website. Ga je binnenkort op vakantie? Laat ons dan even in je sollicitatie weten om welke periode dat gaat.
  Vervolgens nemen we contact met je op om je sollicitatie te bespreken en je eventueel uit te nodigen voor een gesprek.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Dave Heuseveldt op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

  Voor meer informatie over ESHPM, zie hier.

 • Interim Contentmanager met sterke schrijfvaardigheid bij Klaverblad Verzekeringen in Zoetermeer – vervuld

  Ben jij altijd online en weet je alles af van digitale media? Heb je veel ervaring met schrijven en zit je bomvol creatieve ideeën? Klinkt het online positioneren van Klaverblad Verzekeringen als een uitdaging voor jou? Dan zoeken wij jou!

  We zoeken een interim Contentmanager met sterke schrijfvaardigheid voor een periode van 6 maanden, 24-32 uur per week (mogelijkheid tot verlenging). Onze opdrachtgever is Klaverblad Verzekeringen, een bekende zakelijke dienstverlener in Zoetermeer en zet grote stappen naar een andere online positionering. Hier kun jij aan bijdragen.

  Contentmanager
  Online communicatie is een belangrijke basis in de hedendaagse positionering van bijna elk bedrijf. Hierin heb jij als Contentmanager een belangrijke rol, als de digitale vertegenwoordiger van onze opdrachtgever. Je bent onderdeel van het marketingteam en beweegt je eenvoudig door de gehele organisatie. Je weet precies wat er speelt in de markt en binnen het bedrijf en begrijpt wat consumenten aantrekkelijk vinden om te lezen: dit gebruik je om content te bedenken en te creëren.

  Jij als Contentmanager bent ervaren in storytelling en gaat de organisatie in om informatie te verzamelen. Dit zet je om in aantrekkelijke content voor de klanten. Ook heb je veel te maken met de webteksten op social media, de website en schrijf je een bedrijfsblog.

  Dit is een greep uit de werkzaamheden:

  • Je maakt en perfectioneert inhoud voor de social media kanalen en website;
  • Je zet een bedrijfsblog op en houdt deze bij;
  • Je vertaalt de campagnes en uitingen van het bedrijf naar online berichten;
  • In al het online klantcontact heb je een coördinerende rol. Je zorgt voor een buitengewoon goede online service samen met het digital service team;
  • Je ontwikkelt en implementeert de social media strategie samen met het adviesbureau en voert deze strategie uit.

  Functie eisen

  Om in aanmerking te komen voor deze uitdagende nieuwe functie voldoe je aan de volgende criteria:

  • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in vergelijkbare functies;
  • Je hebt een relevante hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur in de richting van Communicatie, Journalistiek of Digitale media;
  • Je bent een geboren schrijver en grenzeloos nieuwsgierig;
  • Met groot plezier praat je met allerlei verschillende mensen en bent gemakkelijk in omgang;
  • Je zet graag je schrijfvaardigheid in om aansprekende content te creëren;
  • Je weet alles van digitale media en de trends in social media. Met grote interesse lees je alles over de ontwikkelingen in nieuwe communicatiemiddelen;
  • Je bent enthousiast, ad rem en word gelukkig van het leveren van geweldige online service;
  • Je steekt graag je handen uit de mouwen in de uitvoering, maar denkt ook strategisch mee;
  • Ervaring in het werken met een CMS is een pré.

  Aanbod

  Wij geven de voorkeur aan kandidaten die op detacheringsbasis beschikbaar zijn, maar sluiten freelancers niet uit. Bij aanvang is de functie voor een periode van 6 maanden, voor 24 – 32 uur per week. Na deze periode, indien beide kanten er goed tegenover staan, is verlenging mogelijk of eventueel indiensttreding bij dit bedrijf.

  Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris op basis van 40 uur per week of tegen welk uurtarief je beschikbaar bent.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie én je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om vóór dinsdag 24 april om 10:00 te solliciteren via onze website. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Online Marketeer (NL) bij ferrymaatschappij DFDS te IJmuiden – vervuld

  Voor onze opdrachtgever DFDS zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste Online Marketeer, voor 30 – 37,5 uur per week (4 – 5 dagen). Standplaats is het kantoor te IJmuiden.

  Over DFDS
  DFDS biedt verzend- en transportdiensten in Europa en genereert jaarlijkse inkomsten van 1,8 miljard euro. Voor meer dan acht duizend vrachtklanten biedt DFDS hoge prestaties en superieure betrouwbaarheid door verzending & haventerminaldiensten en transport- en logistieke oplossingen. Voor zes miljoen passagiers biedt DFDS veilige nachtelijke en korte zeevervoerdiensten. De 7.000 medewerkers van DFDS zijn gevestigd op schepen en kantoren in 20 landen. DFDS werd opgericht in 1866 en het hoofdkantoor is in Kopenhagen gevestigd. DFDS heeft 8 passagiersveerbootroutes in Europa, waaronder:

  Newcastle – Amsterdam | Dover – Calais | Dover – Duinkerken | Newhaven – Dieppe | Kopenhagen – Oslo | Kiel – Klaipeda | Karlshamn – Klaipeda | Kapellskär – Paldiski

  Het marketingteam van DFDS is verantwoordelijk voor alle consumentenmarketing en PR-activiteiten op deze 8 routes, evenals voor marketingondersteuning voor verkoopmedewerkers. Marketingmedewerkers zijn gevestigd in heel Europa op DFDS-kantoorlocaties in Newcastle, Dover, IJmuiden, Hamburg, Kopenhagen, Oslo, Klaipeda, Dieppe, Tallinn en Parijs.

  DFDS heeft zelfs de awards van ‘s werelds leidende ferryoperator en Europa’s leidende ferryoperator in ontvangst mogen nemen van de World Travel Awards.

  De functie: Online Marketeer (NL)
  Wil je werken in een leuk en innovatief team om creativiteit en digitale prestaties te stimuleren dmv online acquisitiewerkzaamheden binnen de Group Passenger-business? DFDS biedt je een uitdagende, interessante en voldoening gevende rol aan. De specialistische rol van het Acquisition Marketing-team zal je scherp houden om social media-inhoud te gebruiken om het publiek in heel Europa te inspireren en te betrekken en tegelijkertijd programmatische en gegevensgestuurde kansen te balanceren om optimale conversie over acquisitieactiviteiten te bewerkstelligen. De standplaats voor deze functie is het kantoor van DFDS in IJmuiden.

  Werkzaamheden functie:

  • Directe acquisitieactiviteiten aansturen via verschillende talen en locaties via PPC, Affiliate, display & social kanalen;
  • Ondersteunen van het hoofd van de acquisitieafdeling en de Acquisition Media Managers om initiatieven en activiteiten uit te voeren in PPC, Affiliate, digitale displaymedia, sociale media en blog;
  • Campagnes ontwikkelen en effectieve initiatieven implementeren om klanten te acquireren via een mix van acquisitiekanalen;
  • Optimaliseren van prestaties van alle acquisitieactiviteiten, in nauwe samenwerking met de Media Managers;
  • Een leidende rol nemen bij projecten, kanalen en initiatieven uit de acquisitie marketingmix;
  • Implementatie van tracking en tagging in alle acquisitiekanalen om rapportage van invloedsconversie mogelijk te maken;
  • Onderzoek, bewustwording en identificatie van nieuwe ontwikkelingen en trends binnen het gebied Acquisitiemarketing voor continue expansie, groei en verbetering;
  • Werken met alle acquisitiebureaus/-leveranciers en Affiliate netwerken;
  • Ervoor zorgen dat campagnes en projecten door marketing volledig worden ondersteund;
  • Werken aan verschillende marketingfuncties om ervoor te zorgen dat acquisitieactiviteiten worden geïntegreerd met andere functies;
  • Ondersteunen van collega’s in online functies om te zorgen voor een effectieve tool en technologie voor online acquisitie.

  Functie eisen

  Voor deze functie kom je in aanmerking als je voldoet aan onderstaande ervaring:

  • Ervaren marketingprofessional met meer dan twee jaar ervaring in (of een combinatie van) PPC, Display, Affiliate schemes, Social Media en Blogs;
  • Ervaring van meertalige marketingacquisitieactiviteiten is gewenst;
  • Kennis en begrip van reis- en online marketingindustrieën;
  • Goede kennis van en inzicht in marketingkanalen voor online acquisitie;
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;
  • Uitstekende Engelse en Nederlandse taalvaardigheden;
  • Aandacht hebben voor detail;
  • Mogelijkheid om analytisch inzicht te combineren met creatieve uitvoering;
  • Begrijpen en bewust zijn van acquisitie marketing tools en rapportage suites (Google Analytics, Doubleclick);
  • Diploma/kwalificatie behaald in de richting van Marketing/Online.

  Aanbod

  DFDS biedt je een afwisselende baan, voor 30 – 37,5 uur per week (4 – 5 dagen), met veel ruimte voor een zelfstandige invulling binnen een divers en enthousiast team.

  Verder ontvang je voor deze functie een marktconform salaris en heb je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een premievrij pensioen, prima trainingsfaciliteiten, studiekostenregeling en de optie om vrij te reizen met DFDS, incl. voordelig shoppen aan boord.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie én je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om zo snel mogelijk te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Senior Interne Communicatieadviseur / Campagnecoördinator Privacy & Security Awareness voor Erasmus Universiteit – vervuld

  Onze opdrachtgever, een onderwijsinstelling in de regio Rotterdam, wil digitale veiligheid en privacy binnen de organisatie op een hoger plan brengen. Hiervoor is een projectplan opgesteld, met als belangrijk doel voorbereid te zijn op de nieuwe Europese privacywetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Eén van de projecten in dit plan is privacy en security awareness.

  We zoeken voor dit project een ervaren Senior Communicatieadviseur / Campagnecoördinator die samen met de programmamanager en een communicatieadviseur van de opdrachtgever doelgericht werkt aan het vergroten van het bewustzijn en stimuleren van het gewenste gedrag op gebied van privacy en security van medewerkers en studenten.

  Het project Privacy & Security Awareness
  Dit project heeft als doel om duurzaam privacybewust en informatieveilig gedrag van de medewerkers en studenten te realiseren en, in samenhang hiermee, te voldoen aan de AVG op dit onderwerp. Medewerkers en studenten dienen op de hoogte te zijn van de Europese privacyregels. Zij moeten weten hoe en wanneer zij persoonsgegevens mogen verwerken, en wat zij moeten doen indien zich een datalek voordoet.

  De opdrachtgever wil privacy & security awareness structureel en planmatig aanpakken. De organisatie heeft hiervoor een samenhangend security awareness programma laten opstellen. Dit programma dient te worden uitgebreid met o.m. een doelgroepenanalyse, een story, kernboodschappen, opleidingen en workshops. Er moet verder een communicatie-actieplan komen.

  Wat wordt van de Senior Communicatieadviseur / Campagnecoördinator verwacht?
  De Senior Communicatieadviseur / Campagnecoördinator heeft als opdracht om het awareness-programma verder vorm te geven, binnen de organisatie te positioneren, en tot uitvoering te brengen. Doel van deze activiteiten is het creëren van draagvlak met herkenbare en afgestemde communicatie richting diverse stakeholders en doelgroepen.

  Uiterlijk april 2018 dienen medewerkers en studenten geïnformeerd en geïnstrueerd te zijn over de nieuwe regels. De Senior Communicatieadviseur / Campagnecoördinator dient hiervoor met de betrokken programmamanager en de communicatieadviseur een doelgroepenstrategie te bedenken, te zorgen voor kwalitatief hoogwaardige opleidings- en communicatieproducten en deze op een effectieve manier in te zetten. De communicatie moet passen binnen de interne branding-strategie van de organisatie en helpen met het laden ervan. De adviseur betrekt en overlegt met meerdere communicatieadviseurs binnen de organisatie, om draagvlak te creëren en met het Hoofd Communicatie voor de samenhang met overige projecten binnen de organisatie.

  De Senior Communicatieadviseur / Campagnecoördinator werkt nauw samen met de programmamanager en de andere projectleiders in het programma en is binnen deze samenwerking verantwoordelijk voor het initiëren van, adviseren over en tot uitvoering brengen van de communicatie- en opleidingsactiviteiten die dienen te worden ingezet. De Senior Communicatieadviseur / Campagnecoördinator is medeverantwoordelijk voor een goede balans en synergie tussen communicatie-, opleidingsactiviteiten en de realisatie van de noodzakelijke faciliteiten voor medewerkers en studenten en andere doelgroepen.

  Het werk is zeer divers en vereist zowel tactisch inzicht, organisatie-sensitiviteit en en een praktische instelling.

  Functie eisen

  Om voor deze rol in aanmerking te kunnen komen, beschik je over:

  • WO werk- en denkniveau;;
  • Minimaal 7 jaar ervaring met communicatie voor veranderprojecten;
  • Ervaring met het opzetten van interne communicatiecampagnes;
  • Out-of-the-box denkvermogen;
  • Een brede oriëntatie en een visie op veranderen;
  • Analytisch vaardigheden en vermogen om zich snel in te werken;
  • Vaardigheid om moeiteloos tussen verschillende gesprekspartners te schakelen en
  • Goede organisatorische vaardigheden;
  • Organisatiesensitiviteit en vermogen tot samenwerken op alle niveaus;
  • Goede schriftelijike en mondelinge vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal;
  • Affiniteit met het onderwerp security en privacy is een pre.

  Aanbod

  Geboden wordt een tijdelijke samenwerking, van 24 uur per week, voor ruim 6 maanden met kans op verlenging. Wij geven de voorkeur aan kandidaten die op detacheringsbasis beschikbaar zijn, maar sluiten freelancers niet uit. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, vernemen we graag tegen welk bruto maandsalaris (obv 40upw) of uurtarief je beschikbaar bent.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie én je voldoet aan de gestelde eisen, verzoeken wij je om vóór 6 november om 11:00 uur te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Senior Communicatieadviseur/ PR-adviseur HuisvestingsOntwikkeling bij Universiteit van Amsterdam – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, de UvA te Amsterdam, zijn we op zoek naar een interim Senior Communicatieadviseur/ PR-adviseur HuisvestingsOntwikkeling. Voor de duur van een jaar met optie tot verlenging en een werkweek van 38 uur.

  Universiteit van Amsterdam
  De Universiteit van Amsterdam (UvA) behoort met circa 30.000 studenten en 5.000 medewerkers tot de grote algemene universiteiten in Europa. De UvA heeft 7 faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden in de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, wiskunde, informatica, geneeskunde en tandheelkunde. Jaarlijks verschijnen circa 9.500 wetenschappelijke publicaties van UvA-medewerkers. Het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek behoort op vele gebieden tot de internationale top. De uiteenlopende toepassingsgerichte onderzoekprogramma’s zijn deels multidisciplinair van aard en gericht op maatschappelijke vraagstukken. De UvA is gevestigd in historische en moderne gebouwen in Amsterdam en is mede daardoor een geïntegreerd onderdeel van de stad. Deze en andere feiten vindt Inschrijver terug op de website van de UvA: www.uva.nl.

  Afdeling
  De afdeling HuisvestingsOntwikkeling is verantwoordelijk voor de realisatie en verdere ontwikkeling van campussen en het actief uitdragen van de campusambities van de universiteit. Dit betekent dat zij primair verantwoordelijk is voor (nieuw)bouwprojecten en/of renovaties van de UvA, maar ook de missie, visie en ambitie van de verschillende UvA-campussen actief uitdraagt.

  De verschillende programma’s en projecten waar de afdeling zich mee bezighoudt, zijn o.a. de Binnenstadscampus, de Roeterseilandcampus, ontwikkelingen op het Amsterdam Science Park campus en het AMC, maar ook studentenhuisvesting, verhuizingen en het beter benutten van vierkante meters en future learning spaces.

  De afdeling kent hiervoor disciplines als programma- en projectmanagement, financial control, communicatie- en omgevingsmanagement en vakinhoudelijke specialisten. De in- en externe stakeholders lopen uiteen van bestuurders, faculteiten, staven, diensten en gebruikers tot woningbouwcoöperaties, omwonenden, stadsdelen en de Gemeente Amsterdam.

  Functie
  Taken die tot deze functie behoren op het gebied van op gebied van huisvestings- en campusontwikkeling zijn onder andere:

  • Woordvoering en perscommunicatie;
  • Signaleren trends, kansen en valkuilen in de media / social media;
  • Corporate communicatie, in- en extern;
  • Campusdevelopment;
  • Stakeholder- en projectmanagement (o.a. stakeholdersysteem opzetten, studentenhuisvesting);
  • Afdelingsoverkoepelende opdrachten (o.a. afdelingsprofilering,-positionering, voortgangsrapportages)

  Je werkt in deze functie nauw samen, zowel met communicatiespecialisten op de eigen afdeling, als woordvoerders en communicatiespecialisten van Bureau Communicatie (de centrale communicatieafdeling van de UvA).

  Functie eisen

  • Werkniveau: hbo/ wo.
  • Minimaal 5 tot 8 jaar werkervaring in vergelijkbare functie.
  • Je kunt adviseren op strategisch niveau.
  • Je hebt ruime ervaring op het gebied van persvoorlichting en woordvoering.
  • Je hebt kennis van stakeholdermagagement; netwerken is jouw tweede natuur.
  • Je bent bekend met en hebt idealiter een netwerk binnen het (Amsterdamse) medialandschap.
  • Je kunt goed en snel schakelen, en daardoor anticiperen op media.
  • Je bent sterk in woord en in geschrift.
  • Je hebt eerder gewerkt voor (semi-) overheden en bent daardoor bekend met politieke en bestuurlijke besluitvorming en organisatorische structuur.
  • Affiniteit met onderwijs, openbare ruimte, bouw en gebiedsontwikkeling is een pré binnen dit vakgebied.
  • Bekend met contentmagagementsysteem Hippo, of bereid hier een cursus in te volgen.
  • Bekend met social media monitoringssysteem Coosto, of bereid hier een cursus in te volgen.
  • Volledig beschikbaar in periode 11 dec 2017-15 jan 2018, m.u.v. kerstreces tussen 25 en 29 dec.

  Jij bent:

  • Een snelle beslisser en kunt goed schakelen: pro-actief en hands-on;
  • Servicegericht en lost problemen graag op;
  • Een goede samenwerker, maar ook zelfstandig functioneer je goed;
  • Geduldig en kunt goed luisteren;
  • In staat duidelijk en standvastig de lead te nemen wanneer het erop aan komt;
  • Georganiseerd en kunt goed plannen; stressbestendig;
  • Iemand met gevoel voor verhoudingen binnen en buiten de organisatie;
  • Toegankelijke persoonlijkheid richting diverse stakeholders;
  • Een gezellige toevoeging aan de afdeling.

  Aanbod

  Aangeboden wordt een uitdagende functie in een inspirerende onderwijsomgeving. De duur van de samenwerking is 12 maanden, met een optie tot verlenging. De werkweek bedraagt 38 uur.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie en je voldoet aan de gestelde criteria, verzoeken wij je om zsm te reageren. Vermeld bij je sollicitatie svp voor welk salaris (bruto maandloon obv 40 upw) of uurtarief je beschikbaar bent.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten of Iris Mobron op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl

 • Marketing & Communicatieadviseur bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), zijn wij op zoek naar een Marketing & Communicatieadviseur. Het betreft een samenwerking waarbij je in dienst treedt bij de KNB, voor de duur van een jaar met optie tot verlenging. De fulltime werkweek bedraagt 37,5 uur, waarbij inzet vanaf 30 uur per week (4 dagen) tot de mogelijkheden behoort.

  KNB
  De KNB is de beroepsorganisatie van notarissen en kandidaat-notarissen. Ze onderhoudt contacten met de overheid, politiek en maatschappelijke organisaties houdt zich onder meer bezig met kwaliteitsbevordering, regelgeving, toezicht, opleidingen, informatie-technologie en (marketing)communicatie.

  Bij de KNB hangt een ontspannen sfeer op het kantoor met veel open ruimten, waardoor er gemakkelijk bij elkaar naar binnen gelopen kan worden. De omgangsvorm is informeel, ook tussen de managers en hun medewerkers, en er wordt in teamverband op basis van professionaliteit en gelijkwaardigheid met elkaar samengewerkt.

  Belangenbehartiging & Communicatie
  In je nieuwe rol bij de KNB als Marketing & communicatieadviseur ben je samen met je collega’s en de manager verantwoordelijk voor de profilering en positionering van het notariaat en ‘de notaris’ in de samenleving, de politiek en bij stakeholders. De afdeling verzorgt de in- en externe communicatie via de corporate website knb.nl, de consumentenwebsite notaris.nl, het interne ledennetwerk NotarisNet, het vakblad Notariaat Magazine, nieuwsbrieven en social media. Ze is verantwoordelijk voor de jaarlijkse reclamecampagne en mediawoordvoering. De KNB werkt met jaarthema’s die gezichtsbepalend zijn voor wat de KNB doet. De afdeling Belangenbehartiging & Communicatie heeft daarin een sterk sturende rol.

  Wat ga je doen?
  Als Marketing & communicatieadviseur signaleer je kansen en adviseer je proactief over online en crossmediale communicatie- en marktbewerkingsvraagstukken en activiteiten. Zo ben je verbonden aan het project waarmee de bestaande website notaris.nl wordt doorontwikkeld naar een eigentijdse en moderne site met een focus op vragen die bij consumenten én ondernemers leven. Je zoekt daarbij naar nieuwe wegen om aan het publiek duidelijk te maken wat het werk van de notaris concreet inhoudt. Je voert de regie over de uitvoering hiervan, schakelt eventueel andere collega’s in. Ten slotte draag je bij aan de ontwikkeling van diverse (marketing)communicatiemiddelen.

  Functie eisen

  Jij:

  • hebt een HBO-opleiding succesvol afgerond richting marketing/communicatie en aantoonbaar 3 tot 5 jaar werkervaring. Ervaring in de zakelijke dienstverlening hoeft niet, maar affiniteit daarmee is wel een must;
  • hebt lef, durft nieuwe dingen te doen en laat je niet snel uit het veld slaan;
  • bent hands-on, uiteraard creatief en denkt in kansen;
  • weet meerdere doelgroepen aan te spreken, dus de eigen achterban maar ook de burger;
  • hebt ruime ervaring met online media en communicatiemiddelen en interactieve toepassingen;
  • bent zelfstandig, resultaatgericht en kunt prioriteiten stellen;
  • hebt ervaring met projectmatig werken;
  • hebt organisatiesensitiviteit;
  • weet een eigen netwerk te creëren.

  Aanbod

  Aangeboden wordt een samenwerking waarbij je in dienst treedt bij de KNB. In aanvang voor de duur van een jaar, met een optie tot verlenging als deze bevalt. De werkweek bedraagt 37,5 uur, waarbij een inzet vanaf 30 uur per week (4 dagen) ook tot de mogelijkheden behoort.

  De KNB biedt een baan met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een goed en marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidvoorwaarden. Een werkplek in een flexibel kantoorconcept op een toplocatie in Den Haag. Mobiel werken en dus ook thuiswerken is bij de KNB gemeengoed. Daarnaast is er volop ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie en je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te solliciteren, via onze website. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten of Iris Mobron op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Communicatie Medewerker met marketinggevoel bij Antalis (multinational) te Almere – vervuld

  Antalis is de grootste Europese distributeur van papier, producten voor visuele communicatie en verpakkingsoplossingen voor professionals. Het is een Frans bedrijf met het hoofdkantoor in Parijs. In Nederland is Antalis onderverdeeld in verschillende business-units. Elke unit heeft specialisten die de markt grondig kennen en gedegen advies leveren. Ze richten zich op drukkerijen, uitgeverijen, vormgevers, eindgebruikers en wederverkopers. En dat doen ze met de volgende producten: papier, karton, enveloppen, visual communication materialen, verpakkingsmaterialen en – machines. Klik hier voor de corporate video van Antalis.


  Voor Antalis zijn we op zoek naar een enthousiaste Communicatie Medewerker Benelux, voor 40 uur per week.

  Als Communicatie Medewerker Benelux ben je mede verantwoordelijk voor de externe communicatie van Antalis. Dit betekent dat je zorg draagt voor de coördinatie, uitvoering van de marketing- communicatieplannen en advies geeft over de in te zetten communicatiemiddelen.

  Jouw uitdagingen zijn o.a:

  • (Mede) voorbereiden, organiseren en analyseren van marketing- en verkoopacties en direct mail activiteiten;
  • Het verzorgen van brochures, direct (e-)mailings, advertenties, sponsoring, websites, social media, PR, onze huisstijl en corporate communicatie;
  • E-marketing activiteiten vormgeven en ontplooien;
  • Onderhouden van de website;
  • Uitvoeren en mede opzetten van de marketingactiviteiten;
  • Organiseren en coördineren van deelname aan beurzen en evenementen.

  Je bent op projectniveau verantwoordelijk voor het budget en je rapporteert aan de Communication Manager Benelux.

  Functie eisen

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding in communicatie/marketing/PR;
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • Je hebt ervaring met werken in een B2B markt;
  • Je hebt ervaring met het beoordelen en schrijven van teksten;
  • Je standplaats is Almere, maar je bent bereid te reizen naar België;
  • Je bent een organisatietalent en hebt ervaring met het werken in projectteams;
  • Je bent gemotiveerd, hands on, zelfstandig, beschikt over een groot doorzettingsvermogen en staat stevig in je schoenen;
  • Je bent communicatief sterk en spreekt perfect Nederlands en Engels, bij voorkeur ook Frans;
  • Je hebt kennis van MS Office toepassingen en ervaring met CRM systemen.

  Aanbod

  Aangeboden wordt een samenwerking waarbij je in dienst treedt bij Antalis voor bepaalde tijd, met optie tot verlenging. De werkweek bedraagt 40uur.

  Antalis biedt een baan met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een goed en marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie én je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om te solliciteren via onze website en wellicht spreken wij elkaar spoedig!

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Enthousiaste Content Marketeer bij NEVI-Purspective (het kennisnetwerk voor inkoop en supply management) te Zoetermeer – vervuld

  Onze opdrachtgever NEVI-Purspective is in Nederland met meer dan 6.500 professionals hét kennisnetwerk voor inkoop en supply management. Wereldwijd nemen zij de derde positie in op de lijst van inkoopverenigingen en ontvingen als eerste organisatie ter wereld in 2013 de Global Standard voor het kwaliteitsniveau van hun branche-erkende NEVI vakopleidingen en -trainingen. Het kantoor staat in Zoetermeer en telt 48 medewerkers. NEVI is een ambitieuze organisatie en dat zie je terug in dit filmpje!

  Voor NEVI-Purpective zijn wij op zoek naar een enthousiaste Content Marketeer voor 32-40 uur per week.

  Ben jij een communicatieve duizendpoot die planmatig werkt en verschillende belangen in goede banen leidt? Beschik jij over een relevante HBO opleiding en een aantal jaren werkervaring als contentspecialist, webredacteur of online marketeer? Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Wacht niet te lang, wij zijn op zoek naar jou!

  Als content marketeer maak je deel uit van het communicatie team, dit team bestaat uit vier collega’s (incl. vacature) en is verantwoordelijk voor de gehele communicatiestrategie van NEVI. We zijn op zoek naar een enthousiaste content marketeer die graag aan de slag gaat met hun ambities en deze vertaalt naar hun website en Social Media.

  Wat ga je doen:

  • Je zorgt voor een optimaal beheer van de website nevi.nl, door bezoekers naar de sites te trekken en ze vast te houden en ervoor te zorgen dat NEVI voorop loopt in de ontwikkeling van online mogelijkheden en zichtbaarheid;
  • Je redigeert teksten en maakt ze SEO-proof en hebt gevoel voor beeld;
  • Je draagt actief bij aan het opstellen en bewaken van de content strategie;
  • Je zorgt voor inzet en analyse van onze online kanalen: website, E-mail marketing, Twitter, Linkedin, en Facebook;
  • Je zet Content Marketing in om klanten/leden aan te trekken;
  • Aan de hand van klantgedrag ga je marketing automation opzetten en implementeren;
  • Je onderhoudt nauw contact met de collega’s van de andere afdelingen, klanten en leveranciers/partners, zoals vormgevingsbureau en webbureaus;
  • Je geeft de stakeholders inzicht in de resultaten en maakt uitvoerbare aanbevelingen;
  • Je verwerkt de inzichten in pakkende campagnes en doet waar nodig de juiste aanpassingen in onze online kanalen.

  Functie eisen

  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau met een relevante afgeronde opleiding (bijv. Communicatie, Online Marketing of Multimedia) en bent toe aan een volgende loopbaanstap;
  • De bekende online middelen en kanalen zijn een tweede natuur en je bent in staat om collega’s en andere gebruikers enthousiast te maken voor verdere ontwikkeling van de online mogelijkheden. Ervaring met online communities is een pré;
  • Communicatie, zowel online als in persoonlijk contact, is één van je sterke punten;
  • Je hebt 4-8 jaar ervaring met diverse facetten van online marketing waarbij je de klant voorop zet (zoals SEO, SEA, User Experience en conversie optimalisatie). Uiteraard ben je helemaal thuis in de sociale media;
  • Pakketten als Hootsuite, Drupal en Mailchimp hebben voor jou weinig geheimen;
  • Je weet als geen ander hoe je bezoekers naar sites kunt trekken en ze daar kunt vasthouden;
  • Je weet een strategisch plan goed om te zetten in gerichte activiteiten die leiden naar succes.

  Aanbod

  • Een uitdagende en zelfstandige functie in een dynamische organisatie waar je veel kunt leren;
  • Een ambitieuze, pragmatische werkomgeving met goede faciliteiten;
  • Goede, marktconforme arbeidsvoorwaarden (salaris afhankelijk van kennis/ervaring 2.845,– tot 4.100,–);
  • Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met uitzicht op een langdurige samenwerking;
  • Werkweek van 32 – 40 uur per week;
  • In de selectieprocedure maakt NEVI-Purspective gebruik van een gedragstest.

  Inlichtingen

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie én je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te solliciteren via onze website.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Hoofd Communicatie en Marketing bij de PThU (Universiteit) te Amsterdam – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in Amsterdam zijn we op zoek naar een interim Hoofd Communicatie en Marketing. Start per zsm, voor een periode van 6 maanden (met optie tot verlenging), voor 32 – 40 uur per week.

  Ben jij een échte manager, met hands-on mentaliteit en wil je tijdelijk sturing geven aan het communicatieteam van onze opdrachtgever (4 collega’s totaal)? Lees dan even verder!

  Organisatie
  De PThU is een levensbeschouwelijke universiteit voor theologie en staat voor gedegen en relevant theologisch onderwijs en onderzoek naar ontwikkelingen in geloof, kerk en wereldchristendom. Zij doet haar werk vanuit een verbondenheid met de kerk en een fascinatie voor wat geloof met mensen doet – met respect voor een ander of eigen geloof van medewerkers en studenten.

  Werkzaamheden
  Het team is verantwoordelijk voor de realisatie en het beheer van alle communicatiemiddelen, zowel online als print. Als interim Hoofd Communicatie en Marketing zorg je ervoor dat alles binnen het team op rolletjes loopt. Je hebt een helicopterview en stuurt je collega’s aan waar dat nodig is.

  Op gebied van communicatie en marketing liggen genoeg projecten om op te pakken, waar jij jouw projectmanagement skills op los laat. Naast het oppakken en uitrollen van deze projecten, monitor je uiteraard ook de resultaten van alle communicatie inspanningen en schakel je bij om de gewenste resultaten te behalen.

  Naast je managementrol werk je, wanneer nodig, inhoudelijk ook mee en verzorg je bijvoorbeeld redactiewerk, zoals het schrijven van een persbericht. Uiteraard weet je de vertaalslag van abstracte en inhoudelijke materie naar teksten voor een breder publiek te maken. Woordvoering kan (incidenteel) ook tot het takenpakket behoren.

  Gedurende de opdracht wordt er van je verwacht dat je kritisch kijkt naar hoe de doelgroepen tot nu toe benaderd worden én kom je met voorstellen om deze beter te bereiken. Daarnaast denk je mee over het doorontwikkelen van bestaande ideeën en concepten.

  Binnen de universiteit ben je voor het management en hoogleraren de gesprekspartner op het gebied van communicatie en marketing, geef je strategisch advies en vertaal je wensen en behoeften naar concreet marketing- en communicatiebeleid.

  Locatie
  De standplaats voor deze functie is Amsterdam, in het gebouw van de Vrije Universiteit waar de PThU onder andere mee samenwerkt. Incidenteel zul je ook op de andere locatie in Groningen werkzaam zijn, voor een vergadering of evenement.

  Functie eisen

  Om voor deze rol in aanmerking te kunnen komen, beschik je over:

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Een afgeronde opleiding, bij voorkeur in de richting van Communicatie of Marketing;
  • Ruime ervaring met het aansturen van een communicatieteam;
  • Ruime ervaring met inhoudelijk opereren op gebied van communicatie en marketing op strategisch niveau;
  • Actuele kennis van online middelen en relevante ontwikkelingen op het gebied van interne/externe communicatie en marketing;
  • Verantwoordelijkheid om vakinhoudelijke en teamgerelateerde zaken te signaleren en op te pakken;
  • Redactionele + projectmanagement skills;
  • Affiniteit met het gedachtengoed en de missie van de PThU;
  • Een coachende stijl van leidinggeven richting professionals;
  • Een praktische en oplossingsgerichte denkwijze;
  • Uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands én Engels.

  Overige skills:

  • Organisatiesensitiviteit;
  • Resultaatgerichtheid;
  • Helicopterview;
  • Hands-on;
  • Creativiteit;
  • Verbindend leiderschap;
  • Samenwerken;
  • Nuchtere mentaliteit;
  • Overtuigingskracht.

  Aanbod

  Aangeboden wordt een uitdagende functie in een inspirerende onderwijsomgeving met variatie in werkzaamheden en ruimte voor eigen initiatief. De duur van de samenwerking is 6 maanden, met een optie tot verlenging. De werkweek bedraagt 32 tot 40 uur.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie en je voldoet aan de gestelde criteria, verzoeken wij je om zsm te reageren. Vermeld bij je sollicitatie svp voor welk salaris (bruto maandloon obv 40 upw) of uurtarief je beschikbaar bent.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten of Iris Mobron op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl

 • Interim Senior Webredacteur (interne communicatie/ICT) voor Erasmus Universiteit te Rotterdam – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, Erasmus Universiteit te Rotterdam, zoeken wij met spoed een Senior Webredacteur mét advies-kwaliteiten! Daarnaast heb je eerder intern gecommuniceerd over ICT-onderwerpen. Ben jij meer een Communicatieadviseur met goede redactionele vaardigheden, dan ben je ook van harte welkom om op deze vacature te reageren! Wij zoeken iemand voor 16 uur per week, periode: per zsm, tot eind 2017.

  Wat ga je doen?
  Je gaat onze opdrachtgever helpen om het imago van de ICT-afdelingen te verbeteren, door middel van (online) publicaties. Daarnaast maak je de interne gemeenschap bewust van de grote verbeteringen die gerealiseerd zijn en die nog komen. Het adviseurs-aspect is nodig om te kijken, samen met collega’s, hoe ook bínnen de ICT-gemeenschap tot een goede communicatiestructuur gekomen kan worden, zodat ICT-ers proactiever kunnen optreden en daarnaast goed weten hoe de regels zijn omtrent publicaties/communicatie over ICT.

  Functie eisen

  Om voor deze rol in aanmerking te kunnen komen, beschik je over:

  • HBO/WO-opleiding in richting van Communicatie of Journalistiek;
  • Ervaring als senior (web)redacteur/tekstschrijver;
  • Inzicht om je werk/functie in een breder communicatie- en organisatieperspectief te plaatsen;
  • Ervaring met intern communiceren (schrijven) over ICT-gerelateerde onderwerpen;
  • Ervaring met werken in een complexe omgeving.

  Overige competenties

  • Servicegerichtheid/klantbetrokkenheid;
  • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
  • Proactieve inzet van vakkennis;
  • Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
  • Organisatiesensitiviteit;
  • Resultaatgericht;
  • Hands-on mentaliteit.

  Aanbod

  Geboden wordt een tijdelijke samenwerking, van 16 uur per week, tot eind 2017. Wij geven de voorkeur aan kandidaten die op detacheringsbasis beschikbaar zijn, maar sluiten freelancers niet uit. Indien je voldoet aan de gevraagde kenmerken, horen we graag tegen welk bruto maandsalaris (obv 40upw) of uurtarief je beschikbaar bent.

  Mocht je daarnaast nog vakantieplannen hebben in de aankomende maanden, geef dan even aan wanneer/hoe lang je op vakantie gaat.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie én je voldoet aan de gestelde eisen, verzoeken wij je om vóór donderdag 6 juli om 9:00 uur te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Contentmanager bij Novartis, een farmeutisch bedrijf, regio Arnhem – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, een farmaceutisch bedrijf in de regio Arnhem, zoeken wij met spoed een Contentmanager, periode: zsm t/m december 2017, voor 32 uur per week.

  De werkzaamheden van de Contentmanager zijn o.a. het creëren van pakkende teksten en het invullen én beheren van de contentagenda. Je bent met name operationeel bezig, maar ook strategisch in samenwerking met het marketingteam. Er ligt momenteel al voldoende content voor de aankomende maanden, waardoor je snel aan de slag kan gaan. Wel is van belang dat je met die inhoudelijke content verschillende doelgroepen aanspreekt en deze dus ‘vertaalt’ naar elke doelgroep. Deze doelgroepen bereik je bijvoorbeeld via de nieuwsbrief, waarin elke maand enkele artikelen worden opgenomen, maar ook via de social media-kanalen. Verder heb je te maken met het inrichten van landingspagina’s, waar de doelgroep via de nieuwsbrief op terecht kan komen.

  Functie eisen

  Om voor deze functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • HBO/WO-opleiding afgerond in de richting van communicatie of journalistiek;
  • Aantoonbaar min. 5 jaar relevante werkervaring;
  • Ruime ervaring met creëren van content;
  • Ruime ervaring met aanspreken van verschillende doelgroepen mbv content;
  • Goede beheersing van de Nederlandse (en Engelse) taal in woord en geschrift;
  • Ervaring met inzetten van social media;
  • Organisatiesensitiviteit;
  • Geen 9-tot-5 mentaliteit;
  • Integriteit en een proactieve instelling.

  Verder ben je een harde werker en kan je goed samenwerken.

  Aanbod

  Aangeboden wordt een samenwerking, ingaand per zsm tot eind 2017. Wij geven wel duidelijk de voorkeur aan kandidaten die op detacheringbasis beschikbaar zijn maar sluiten freelancers nu nog niet uit. De werkweek bedraagt 32 uur. Vermeld bij je sollicitatie voor welk salaris (bruto maandsalaris, obv 40upw) of tarief je beschikbaar bent.

  Vakantieplannen?
  Je vakantie heb je wellicht al geboekt. Geef daarom bij je sollicitatie even aan wanneer en hoe lang deze vakantie zal zijn.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie en je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je zsm te solliciteren via onze website. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Communicatiecoördinator bij Nedvang te Rotterdam – vervuld

  Onze opdrachtgever is een organisatie welke zich (mede) inzet voor de inzameling en recycling van verpakkingen. Ter ondersteuning van het team zijn wij met spoed op zoek naar een Communicatiecoördinator voor een periode van circa 6 maanden, met optie tot verlenging in de vorm van een vaste baan, en een werkweek van 32 tot 40 uur.

  In deze functie lever je een bijdrage aan de uitvoering van projecten en ben jij hét aanspreekpunt voor de adviseurs van de organisatie op het gebied van communicatie. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor bijvoorbeeld het communicatiebureau waarmee wordt samengewerkt.

  Je taken zijn als volgt:

  • Ontwikkelen en coördineren van de inzet van de juiste mix aan communicatiemiddelen;
  • Opzetten en opvolgen van een campagne t.b.v. projecten;
  • Schrijven van berichten en nieuwsbrieven;
  • Aansturen communicatiebureau voor het ontwikkelen van de offline en online communicatiemiddelen, in lijn met het gewenste imago van campagnes;
  • Beoordelen van voorstellen/offertes van het communicatiebureau;
  • Bijhouden financieel overzicht op het gebied van communicatie;
  • Bijwonen en een bijdrage leveren aan het werkoverleg;
  • Inzet en inkoop media.

  Functie eisen

  Om voor deze functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • Minimaal 4 tot maximaal 7 jaar jaar relevante werkervaring;
  • Ervaring in het aansturen van bureaus en het begeleiden van campagnes;
  • Een hands-on mentaliteit;
  • Zelfstandigheid en opstartend vermogen;
  • Organisatiesensitiviteit/diplomatie;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse taal;
  • Een proactieve, flexibele en dienstverlenende instelling;
  • Creativiteit;
  • Een planmatige en doelgerichte instelling.

  Aanbod

  Aangeboden wordt een samenwerking, ingaand uiterlijk begin/medio juni, op detacheringbasis met Originals. In aanvang voor de duur van circa 6 maanden, met optie tot verlenging in de vorm van een vaste baan. De werkweek bedraagt 32 tot 40 uur. Vermeld bij je sollicitatie voor welk salaris je beschikbaar bent (bruto maandsalaris, obv 40upw).

  Vakantieplannen?

  Voor deze opdracht is het gedurende de eerste drie à vier weken van de samenwerking niet wenselijk om afwezig te zijn ivm vakantie. Daarna is een vakantie bespreekbaar.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze uitdagende functie en je voldoet aan de gevraagde criteria, verzoeken wij je zsm te solliciteren via onze website. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten of Iris Mobron op nummer 070-306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Senior Communicatieadviseur/Teamleider bij Uneto-VNI te Zoetermeer – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, een belangenorganisatie gevestigd in de regio Den Haag, zijn we met spoed op zoek naar een Senior Communicatieadviseur/ Teamleider, per eind mei/begin juni, voor een periode van 3 maanden, in juni en juli: 24 uur per week en in augustus: 16 uur per week.

  Als Senior Communicatieadviseur/Teamleider heb je de volgende werkzaamheden:

  • Functioneel aansturen van een (behoorlijk) zelfsturend team (5 mensen) met de focus op corporate en online communicatie;
  • Periodiek teamoverleg houden en bila’s met medewerkers;
  • Corporate communicatieadvies geven inzake positionering en eventuele nieuwe huisstijl (in samenwerking met anderen);
  • Bewaken corporate communicatie/huisstijl en vertegenwoordiging binnen de organisatie waar nodig (bij projecten die corporate raken);
  • Advies inzake doorontwikkeling contentstrategie (in samenwerking met anderen);
  • Doorontwikkeling nieuwe website, zit nu in 2e fase waarin vooral wordt gecompleteerd en geoptimaliseerd. Hier de coördinatie en planning van deelprojecten bewaken;
  • Project ‘interactieve video’ coördineren en zorgen dat nieuwe producties in gang worden gezet en planning en kwaliteit bewaken;
  • Consumentencampagne: De applicatie om leden te zoeken wordt nu eerst verbeterd, een campagne volgt pas als deze nieuwe versie live staat. Daarnaast is het mogelijk dat er in het najaar eventueel nog een outdoor campagne gedaan wordt.

  Functie eisen

  Om voor deze rol in aanmerking te kunnen komen beschik je over:

  • Minimaal 7 jaar ervaring op senior niveau, bij voorkeur aangevuld met ervaring in (functionele) aansturing van een communicatieteam;
  • Ruime ervaring met corporate communicatie;
  • Ruime ervaring met online communicatie;
  • Ervaring met werken bij een ledenorganisatie is een pre;
  • Organisatiesensitiviteit en diplomatie;
  • Leiderschap en autonomiteit;
  • Hands-on instelling om inhoudelijk mee te draaien wanneer gevraagd.

  Aanbod

  Deze interim vacature vervullen we bij voorkeur op detacheringsbasis met een bruto maandsalaris van max. Euro 5.250,- op basis van 40 uur per week (afhankelijk van kennis en ervaring). Een samenwerking op freelance-basis is ook mogelijk, tegen een uurtarief van max. Euro 70,- (afhankelijk van kennis en ervaring), excl. BTW, incl. reiskosten. Vermeld bij je motivatie svp voor welk bruto maandsalaris of uurtarief je beschikbaar bent voor deze opdracht.

  Vakantieplannen?
  We begrijpen dat je voor de aankomende maanden eventueel vakantieplannen hebt gemaakt. Voor deze functie is het van belang dat je in de maand juni aanwezig bent! In de maanden juli en augustus is er maximaal 1 week a 10 dagen vakantie op te nemen. Vermeld bij je sollicitatie svp wanneer je op vakantie gaat.

  Sollicitatie

  Indien je interesse hebt in deze functie én je voldoet aan de gestelde eisen, verzoeken wij je om zsm te reageren. Gesprekken bij onze opdrachtgever zullen waarschijnlijk op 30 of 31 mei plaatsvinden.

  Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.

 • Interim Communicatiemedewerker/-Coördinator voor een onderwijsinstelling – vervuld

  Voor onze opdrachtgever, een onderwijsinstelling in de regio Amsterdam, zijn we op zoek naar een Communicatiemedewerker/-Coördinator. Start per zsm, voor een periode van 2 à 3 maanden (met optie tot verlenging), bij voorkeur voor 32 – 40 uur per week (24 uur per week is bespreekbaar).

  We zoeken een echte communicatiegeneralist, met hands-on mentaliteit, die tijdelijk ondersteuning kan bieden aan het communicatieteam van onze opdrachtgever (4 totaal). Je bent verantwoordelijk voor de realisatie en het beheer van de communicatiemiddelen, zowel online als in print. Verder schrijf en redigeer je teksten en zorg je voor de vertaalslag van abstracte en inhoudelijke materie naar teksten voor een breder publiek. Daarnaast plaats je artikelen op de website en het intranet en zorg je voor verzending van interne nieuwsberichten met Mailplus. Je ondersteunt op operationeel gebied bij de organisatie van evenementen en daarnaast op het gebied van inkopen van producten en diensten (traffic). Je hebt een heerlijk afwisselende baan met veel verschillende contacten!

  Functie eisen

   Om voor deze rol in aanmerking te kunnen komen beschik je over:

   • 3 tot 6 jaar ervaring als communicatiemedewerker op operationeel niveau
   • Ervaring met realiseren en beheren van online en offline communicatiemiddelen;
   • Ervaring met schrijven, redigeren en plaatsen van teksten;
   • Ervaring met werken in CMS;
   • Organisatiesensitiviteit;
   • Hands-on en nuchtere mentaliteit;
   • Praktische en oplossingsgerichte denkwijze.

   Aanbod

   Geboden wordt een dienstverband bij Originals voor 2 à 3 maanden, met optie tot verlenging. Vanuit Originals word je gedetacheerd bij onze opdrachtgever. Vermeld bij je sollicitatie voor welk salaris je beschikbaar bent (bruto maandloon, obv 40 upw).

   Sollicitatie

   Indien je interesse hebt in deze functie en je voldoet aan de gestelde criteria, verzoeken wij je om zo spoedig mogelijk te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Iris Mobron of Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl

  • Interim Webredacteur met ervaring met Tridion (Pool Vrije Universiteit)

   Originals is een van de mantelpartijen voor de inhuur van interim webredacteuren voor de Vrije Universiteit te Amsterdam. Voor hen zijn wij doorlopend op zoek naar webredacteuren op verschillende niveaus. Om de VU snel van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van een speciale pool.

   In de functie van webredacteur ben je, afhankelijk van het functieniveau, verantwoordelijk voor een selectie van onderstaande taken en werkzaamheden:

   • Het schrijven en redigeren van teksten voor alle in- en externe digitale communicatiemiddelen;
   • Het verzorgen van de (digitale) opmaak en plaatsen van nieuwsbrieven, artikelen en overige informatie op website en/of portal;
   • Het actief leveren van input voor de opzet en inrichting van delen van (nieuwe) websites in nauw overleg met de online adviseur binnen Communicatie & Marketing Expertise Services;
   • Het proactief informeren van doelgroepen over opzet en gebruik van websites;
   • Het evalueren van de inzet van de online communicatie;
   • De coördinatie en realisatie van de in het VU-brede communicatiemarketing jaarplan gestelde doelen op het gebied van (web)redactie;
   • Mede bepalen van de inhoud van een universiteitsblad of educatieve/populair wetenschappelijke publicaties (conventionele en/of nieuwe media) in overleg met de Hoofdredacteur en/of de uitgever/redactie-raad;
   • Het plannen, coördineren en regisseren (procesmatig) van de uitvoering van het redactionele proces van een universiteitsblad of educatieve/populair wetenschappelijke publicaties (conventionele en/of nieuwe media) in overleg met de Hoofdredacteur;
   • Het opstellen en bewaken van redactionele begrotingen en zorgdragen voor het plannen, coördineren en regisseren (inhoudelijk/procesmatig) van de uitvoering van het totale redactieproces.

   Functie eisen

   Om in aanmerking te komen voor de pool voldoe je aan de volgende basisvoorwaarden en -competenties:

   • Minimaal een afgeronde Hbo opleiding op het gebied van communicatie;
   • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
   • Kennis van en ervaring met online communicatie, (social) media en communities;
   • Aantoonbare ervaring met het CMS Tridion;
   • Eerdere ervaring met het werken voor een universiteit of faculteit is een pré.

   Bij elke concrete aanvraag vanuit de VU, wordt door ons bekeken welke aanvullende competenties en skills van belang zijn op dat moment en wie er binnen de pool het beste aansluiten bij de vraag.

   Sollicitatie

   Indien je interesse hebt om toegelaten te worden tot deze pool en je aansluit bij de gestelde criteria, nodigen wij je uit om hiernaar te solliciteren. Wij beoordelen daarna je aanmelding en je ontvangt van ons bericht over eventuele toelating tot deze pool. Voor eventuele vragen kun je terecht bij Dave Heuseveldt, via 070-3060511 of dave@originals.nl.

  • Interim contentspecialist met focus op webredactie (Sharepoint) bij Centrum voor Jeugd en Gezin van de Gemeente Den Haag – vervuld

   Voor onze opdrachtgever, een overheidsinstantie in de regio Den Haag, zijn we per direct op zoek naar een ervaren Contentspecialist met de focus op webredactie met Sharepoint. Het gaat in eerste instantie om een periode van 3 maanden en 24 uur per week, verdeeld over 4 dagen van 6 uur. Waarbij de donderdag een must is.

   In deze tijdelijke rol versterk je het redactieteam en de werkzaamheden bestaan voornamelijk uit redactietaken met daarnaast een stukje advies en het opzetten van een social media strategie. Het zwaartepunt ligt op redactie en beheer van reguliere content. Daarnaast ondersteun je bij het versturen van in- en externe nieuwsbrieven (via de eigen nieuwsbriefapplicatie), waarbij de huidige eindredacteur de content aanlevert.

   Verder geef je advies (en voer je deze door) voor het verbeteren (techniek, structuur en inhoud) van de huidige website en intranet.

   Functie eisen

   Om voor deze rol in aanmerking te kunnen komen beschik je over:

   • Minimaal 5 jaar ervaring als webredacteur;
   • Ruime ervaring met Sharepoint;
   • Ervaring met het ontwikkelen en realiseren van een social media strategie;
   • Een daadkrachtige instelling;
   • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
   • Een zelfstandige instelling;
   • De skills om je nieuwe zaken snel eigen te maken.

   Aanbod

   Kandidaten die beschikbaar zijn voor detachering genieten de voorkeur, maar een samenwerking op freelance-basis is ook mogelijk. Vermeld bij je motivatie s.v.p voor welk bruto maandsalaris of uurtarief je beschikbaar bent voor deze opdracht.

   Inlichtingen

   Indien je interesse hebt in deze functie, verzoeken wij je om zo snel mogelijk te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via info@originals.nl.

  • Freelance Senior Change Communications Manager at TNT – vervuld

   Please note: during the recruitment process for the permanent Senior Change Communications Manager position our client is open to a freelance solution as well.

   Due to the introduction of a new change program focused on IT and customer experience our client, a large multinational with headquarters in the area of Amsterdam, is looking for a Senior Change Communications Manager.

   The change program includes new end-to-end processes and IT infrastructure, transforming both the customer experience as well as the internal work environment. In order to plan, develop and lead the communications involved in this process they’re looking for a suitable communicationspecialist.

   In this position you will be part of the S&T Programme team. You are responsible for both communications on a strategic level, as well as stakeholder management. Responsibilities include, but are not limited to:

   • Producing and executing a program brand campaign in accordance with the available communications strategy;
   • Adopting and maintaining said communications strategy;
   • Producing, evolving, maintaining and tracking of the communications and stakeholder management plan;
   • Developing KPI’s to manage communication and engagement effectiveness.
   • Providing and maintaining core communications documents for use by the key stakeholders, including the board of directors, the top senior management, sponsors as well as local communication colleagues.

   Furthermore you’ll be responsible for the operational, internal communication including;

   • Designing and leading the implementation of the communications and stakeholder engagement strategy;
   • Proposing messaging mediums and delivery channels as well as securing and managing external communication companies if deemed necessary;
   • Producing required communication messages and providing materials.

   Functie eisen

   In order to fulfill this position we’re looking for a candidate with the following profile:

   • A bachelor degree in communications or business management;
   • A minimum of 10 years experience wholly leading and executing communication strategy and planning, preferably in change management on enterprise level;
   • Implementing difficult cultural change projects at corporate level;
   • Proven experience leading and working across different teams;
   • Well-developed writing, presentation and interpersonal communication skills;
   • Proactively in taking initiaves;
   • Proven success communicating across traditional and social media channels;
   • The ability to build and maintain diplomatic relations with all involved stakeholders;
   • Creative, autonomous and flexible.
   • This is a fulltime assignment, 5 days availability is necessary.

   Aanbod

   A challenging, temporary assignment for a minimum of 3 months.

   Inlichtingen

   Marco van Zanten deals with this vacancy. If you are interested, please register first with Originals on this website. Then you can reply directly to this vacancy and you can also explain (in English) your reasons for being interested in this post.

  • Junior/Medior PR Consultant bij Grayling in Amsterdam – vervuld

   Onze opdrachtgever, Grayling is een van de snelst groeiende internationale PR bureaus ter wereld en is actief in meer dan 27 landen. In Nederland werken ze voor mooie A-merken in de mode, technologie, automotive en toerisme branche.

   Voor het kantoor van Grayling in Amsterdam zoeken we een enthousiaste Junior / Medior PR Consultant om het ambitieuze en gedreven team aan te vullen. Een PR consultant met kennis van het medialandschap én met liefde voor de merken waarvoor Grayling werkzaam is.

   Als Junior / Medior PR Consultant, ben je verantwoordelijk voor:
   Plannen schrijven en klanten adviseren
   Persberichten opstellen, redigeren en/of vertalen
   Het plannen en uitvoeren van persevenementen
   In teamverband werken op (inter)nationale klanten
   Coördineren van uitleen van producten en producttests.
   Rapporteren aan klanten
   Opbouwen en onderhouden van een goede relatie met belangrijke journalisten en bloggers
   Onderhouden van social media accounts en klanten helpen met het uitvoeren van social media strategie.

   Functie eisen

   Voor deze uitdagende functie zoeken we een PR consultant met een can-do mentaliteit. Ben jij toe aan een volgende stap, dan is Grayling het juiste bureau voor jou. Want hier kun je snel groeien, als je het waarmaakt natuurlijk.

   Daarvoor is het van belang dat je beschikt over:
   Minimaal 1 jaar relevante ervaring bij een PR of communicatieadviesbureau
   • Succesvol afgeronde HBO/WO Communicatieopleiding
   Resultaatgerichtheid
   Schrijfvaardigheid en creativiteit
   Empatisch vermogen
   Kennis van online media en social media
   Interesse in technologie en/of bereid zich te verdiepen in onbekende markten
   Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk
   Conceptueel vermogen en het vermogen om ideeën om te zetten in acties

   Aanbod

   Het betreft een functie waarbij je een contract ontvangt van Grayling.
   Salarisindicatie: EUR 2.300,- tot Euro 2.800,- bruto per maand op basis van 40 uur per week, afhankelijk van kennis en ervaring.

   Inlichtingen

   Indien je interesse hebt in deze functie, verzoeken wij je zo spoedig mogelijk te reageren. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Marco van Zanten op nummer 070 – 306 05 11 of via marco@originals.nl.
  • Online Marketeer a.i. en vast (Pool) – doorlopende werving

   Voor diverse opdrachtgevers zijn wij geregeld op zoek naar ervaren online marketeers die zowel op strategisch als operationeel niveau inzetbaar zijn. Denk daarbij aan het adviseren over online marketingcampagnes en het ontwikkelen daarvan.

   Functie eisen

   Om opgenomen te worden in de pool voldoe je aan tenminste de volgende vereisten:

   • Een afgeronde HBO/ WO opleiding met een specialisatie in (digitale) marketing, eventueel aangevuld met NIMA;
   • Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van online marketing;
   • Ruime ervaring met onderdelen als SEO, SEA, Google Analytics, Google Adwords, affiliate marketing, email marketing, usablility, e-commerce, conversie, bannering, retargeting, social media;
   • Analytisch sterk met een resultaatgerichte instelling;
   • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

   Aanbod

   Als je toegelaten wordt tot deze pool ontvang je, in een vroeg stadium, onilne marketingvacatures en -opdrachten bij onze opdrachtgevers.

   Sollicitatie

   Indien je interesse hebt om toegelaten te worden tot deze pool en je aansluit bij de gestelde criteria, nodigen wij je uit om hiernaar te solliciteren. Wij beoordelen daarna je aanmelding en je ontvangt van ons bericht over eventuele toelating tot deze pool. Voor vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt op nummer 070 – 306 05 11 of via dave@originals.nl.

  • Communicatieadviseur Gemeente a.i. (Pool) – doorlopende werving

   Gemeenten kunnen om uiteenlopende redenen behoefte hebben aan interim (detachering en freelance) ondersteuning op het gebied van communicatie. Denk bijvoorbeeld aan zwangerschapsverlof, ziekte van een medewerker of aan het projectmatig bieden van communicatieondersteuning bij infrastructurele projecten of in het sociale domein. Om deze gemeenten adequaat van dienst te kunnen zijn, zijn wij daarom met regelmaat op zoek naar communicatieprofessionals die op korte termijn beschikbaar zijn.

   In de rol van communicatieadviseur ben je in staat om communicatieplannen op te stellen en neem je de regie daarover in handen. Je coördineert campagnes, events, beurzen en bent verantwoordelijk voor de realisatie/beheer van communicatiemiddelen. Mediabeleid en persvoorlichting zijn “takken van sport” die jou wel bekend zijn. Ook heb je ervaring met huisstijltrajecten, zowel met implementatie als het bewaken van correcte uitvoering. En last but not least heb je kennis van online communicatietrajecten (nieuwsbrieven, e-mailings, intra- en internet). Indien nodig treed je op als adviseur naar burgemeester en wethouders.

   Functie eisen

   Wij zoeken kandidaten die beschikken over:

   • Een afgeronde HBO/WO communicatieopleiding;;
   • Minimaal 5 jaar ervaring met overheidscommunicatie binnen de gemeentelijke overheid;
   • Kennis van en inzicht in bestuurlijke, maatschappelijke of politiek gevoelige aangelegenheden;
   • Ervaring met het omgaan met vertegenwoordigers van de media.

   Aanbod

   Als je toegelaten wordt tot deze pool ontvang je, in een vroeg stadium, communicatieopdrachten bij onze opdrachtgevers in de gemeentelijke overheid.

   Sollicitatie

   Indien je interesse hebt om toegelaten te worden tot deze pool en je aansluit bij de gestelde criteria, nodigen wij je uit om hiernaar te solliciteren. Wij beoordelen daarna je aanmelding en je ontvangt van ons bericht over eventuele toelating tot deze pool. Voor vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt op nummer 070 – 306 05 11 of via dave@originals.nl.

  • Webredactie / Contentmanagement a.i. (Pool) – doorlopende werving

   Regelmatig zijn wij voor onze opdrachtgevers op zoek naar goede webredacteuren en/of contentmanagers die beschikbaar zijn op interim basis. Denk bijvoorbeeld aan een gemeente, waterschap, verzekeringsmaatschappij of een andere zakelijke dienstverlener, waar men vervanging zoekt vanwege een zwangerschapsverlof, ziekte van een vaste medewerker of extra ondersteuning kan gebruiken in de migratie naar een nieuwe website.

   Om deze organisaties snel van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van een speciale webredactie-pool.

   Functie eisen

   Voor onze pool zoeken wij webredacteuren en contentmanagers die:

   • Beschikken over minimaal 3 jaar ervaring met webredactie, zoekmachineoptimalisatie (SEO), social media en online communicatie;
   • Beschikken over minimaal 3 jaar ervaring met het publiceren en onderhouden van content in één of meerdere CMS’en zoals Tridion, GX, Drupal, Hippo, CCI Livits, Green Valley, SharePoint, Sitecore en Umbraco;
   • Beschikken over ervaring met het vertalen van een contentstrategie naar concrete middelen;
   • Beschikken over ervaring met beeldbewerking en HTML;
   • Zelfstandig content kunnen verzamelen en analyseren voor de online communicatiekanalen;
   • Beschikken over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

   Aanbod

   Als je toegelaten wordt tot deze pool ontvang je, in een vroeg stadium, webredactie / contentmanagementopdrachten bij onze opdrachtgevers.

   Sollicitatie

   Indien je interesse hebt om toegelaten te worden tot deze pool en je aansluit bij de gestelde criteria, nodigen wij je uit om hiernaar te solliciteren. Wij beoordelen daarna je aanmelding en je ontvangt van ons bericht over eventuele toelating tot deze pool. Voor vragen kun je contact opnemen met Dave Heuseveldt op nummer 070 – 306 05 11 of via dave@originals.nl.

  Ben jij een Original?
  Schrijf je dan nu bij ons in.

  Inschrijven

  Meld je aan voor de Job Alert en ontvang vacatures per e-mail.

  Aanmelden

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten